Nyheter 31. august 2017

Tre tunge uker

NyStall1
Stall Antonsen har vært gjennom et par-tre tøffe uker med sviktende resultater. Vi har tatt en prat med «sjefen sjøl», Gøran.

– Helt siden Joe Comet vant Holm Holmsens minneløp og Mymanyyouare ble millionær har resultatene uteblitt. Hva skyldes det?
– I forbindelse med at pågangen av hest var stor, besluttet vi å sette opp en ekstra utestall med åtte bokser. Det medførte større forbruk av høy enn det vi hadde regnet med, og dermed måtte nytt parti på plass i starten av august i stedet for seint i september – som var planen. Siden foret kom fra samme pari hadde jeg ingen betenkeligheter med det. Her snakker vi om pur utur, og mest sannsynlig en feil som har oppstått i  ensileringsprosessen. Dialogen med leverandøren har vært bra, så jeg ønsker ikke å laste noen for at en slik kjedelig situasjon oppstod.

– Hvilke symptomer har hestene hatt?
– Formen var prikket til hundre prosent på samtlige, og ingenting tydet på at noe var feil i trening. Det var først når de kom ut i løp at problemene oppstod. Diaré, stive bein og svette førte til at de fleste underpresterte.

– Hvorfor har du valgt å starte samtlige starterklærte hester under perioden?
– Nå klaffet det maks dårlig med at fem av hestene skulle prøve å kvale til klasseløpene, løp eierne har betalt innskudd til i lang tid. Da problemene var veldig individuelle og vanskelig å avdekke før start, kom jeg i samråd med eierne frem til at vi prøver. For eksempel var Lykkje Erna veldig bra, men dessverre kjørte kusken (naturligvis) uten selvtillit. Hestene hadde aldri kommet til start om jeg som fagperson hadde ment at de ville tatt skade av det.

– Hvilke grep har du tatt for å få bukt med problemene?
– Jeg har byttet ut foret, noe hestene har svart positivt på direkte. De spiser som aldri før. I tillegg desinfiserte vi hele stallen på torsdag for å være på den sikre siden. Man merker stor forskjell hva gjelder luftkvalitet, så dette vi utelukkende slå positivt ut. Ved siden har vi endret på noen rutiner i det daglige stellet.

– Hvor tungt er det for deg, som har et klart uttalt mål om å delta i de store unghestløpene, å ikke kvale noen av fem hestene som forsøkte seg?
– Jeg har vært gjennom mange tøffe perioder tross min unge alder, men jeg kan med hånden på hjertet si at disse tre ukene har vært de desidert tøffeste jeg har vært med på. Det begrunner jeg med at vi nå har utrolig fine individer, der flere hadde kvalet inn til finalene om de hadde vært friske. Frustrasjonen har ligget tykt utenpå meg, jeg har vært både rådløs og søvnløs i lange perioder. Om noen føler jeg har vært grinete og ubehagelig å ha med med å gjøre, ønsker jeg å si unnskyld til de som føler seg truffet.

– Hvordan har dialogen med eierne vært?
– Veldig bra. De synes i likhet med meg at situasjonen som har oppstått er kjedelig. Samtidig må jeg rose de for å ha vist forståelse og for å ha gitt meg tiden som skal til for å rydde opp.

– Hva tenker du om det negative fokuset i sosiale medier, da i hovedsak rundt Juliano Rags og Tivo?
– Det er aldri gøy å havne i negativt fokus og få slengt «dritt» etter seg. Heldigvis har jeg tatt lærdom av tøffe saker jeg har vært gjennom tidligere, så jeg må respektere at folk har meninger – selv om de fleste ikke har peiling på hva de mener noe om. Det er sånn det er å være en offentlig person.

– Hvordan ser du for deg tiden som kommer?
– Nå som vi setter en stor strek over disse tre ukene har vi all grunn til å se positivt på fremtiden. Nå kommer hestene til å spise og trene fint i noen uker, og jeg kan love at ingen hester vil seles ut fra min stall fra og med neste uke før jeg er hundre prosent sikker på at folk kan løpe til luka å spille. Jeg liker nemlig å ha en seiersprosent på 20!