Nyheter 30. juli 2017

Tre seire og 304.000 kroner innkjørt

Lionel og Gøran Antonsen vinner NM på ny norsk rekord: 1.12,3am. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Lionel og Gøran Antonsen vinner NM på ny norsk rekord: 1.12,3am. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

En ny flott travuke er tilbakelagt, som vanlig med noen opp- og nedturer å se tilbake på. NM-seieren til Lionel smakte ekstremt godt.

En hest som har kjempet i verdenstoppen siden 2015, og har slått Bold Eagle over styrkeprøven 4150 meter, hadde naturligvis en bra vinnersjanse på hjemlig mark. Vi spådde en 12-tid i forrige ukesoppdatering, så vinnertiden 1.12,3 må sies å være godkjent. Det var ny Norgesrekord over stayerdistanse – med god margin.
– Løpet ble som ønsket da jeg forstod at dødens posisjon var ledig. Selvfølgelig var det et pluss at hovedopponentene hadde kjørt litt på førsterunden. Sett i ettertid ble det til et straffespark uten keeper, sier Gøran med løpet på avstand.

Førstepremien på 250.000 kroner er den minste seierssjekken Lionel har fått siden lunsjtravet på Enghien april 2014! Ti seire er tatt i mellomtiden. Kanskje burde Norgesmesterskapet, med de aller beste norskfødte i aksjon, ha mer penger å lokke med?
– Vi dro ikke Lionel helt til Biri på grunn av «enkle penger». Faktum er at NM-seieren henger veldig høyt for meg. Det er utrolig stort å kunne kopiere pappas bragd fra 2008, påpeker Gøran og understreker;
– Jeg vil takke alle som tok turen til Biri Travbane for å heie på meg og Lionel. Stemningen var utrolig bra både før, underveis og etter løpet. Denne dagen kommer jeg til å huske resten av livet!

To fine vinnere
Det var ikke bare Gøran og Lionel som leverte varene på Biri denne helgen. Mange flotte vinnere var det, blant annet Cato og Lykkje Tveiten som tok årets tredje seier på fredag. Selv med en trykkende Hage Jerven utvendig store deler av løpet, stakk Tveiten enkelt unna til vinnertiden 1.25,4/1609 meter. Med det har Lykkje Tveiten, som aldri hadde vunnet løp for han kom til oss, travet inn 134.000 kroner på fem måneder. Gratulerer så mye til eier Edvard Lindalen og takk for at vi får trene denne fine hesten!

Tilbake som en vinner var også U.S. Snowflake i lunsjen på torsdag. Hun havnet helt feil på det innledningsvis, og det så lenge ut til at det ikke skulle løse seg. Men da en konkurrent foran galopperte tråklet Gøran seg åpning og Snowflake sylspurtet til seier. Sist satt hun fast, denne gangen løste det seg hundre prosent. Trav er fascinerende! Gratulerer til eierne Stall Skybert med årets andre seier.

10 av 12 med gode løp
Følgende kan vi si om de øvrige starthestene:
Lykkje Erna var høyt oppe på startsiden, men Gøran var dyktig som holdt hodet kaldt og kjørte i trav. Løpsopplegget ble helt perfekt i andre utvendig, men luken kom alt for seint på oppløpet. Hoppa til Atle Opstvedt tok et par tak i rein friskhet, og mistet rytmen kort oppunder mål. Derfor ble det bare sjetteplass. Uansett store pluss i boka!

Julie var med i samme løp. Hun fungerte veldig mye bedre nå enn sist. Dog slet hun med farten underveis. Styrken er det imidlertid ikke noe på trekke for. Hun gikk til mål så det dundret, passerte tre konkurrenter  og var hakk i hæl på Lykkje Erna. En positiv innsats mot gode hester i grunnlaget.

Nume Vinn var ute i et tøft stayerløp og slet med å henge på de første par rundene, men da konkurrentene trøtnet på sisterunden kom styrken til nytte. Dessverre slo han på en liten galopp inn i siste sving da Cato var litt hardhendt. Kom ok tilbake og endte første utenom. Han står inne i DNTs 5-årsløp, så med løpet i kroppen nå er det håp om en fin premie.

Walentino ble tatt helt bort av tolvtesporet. Med dårlig tempo underveis hjalp det lite at han leverte en 13-runde til slutt ute i sporene. Smultring i raden gjenspeiler ikke den utrolig gode formen han har. Nå får vi håpe på godt spor neste gang! Neste oppgave blir Momarken i et løp utenfor V75 kommende lørdag.

Bevis C.N fortsatte den fine fremgangen i samløp med U.S. Snowflake på torsdag. Fikk et fint løp og så lenge ut som vinneren. Dessverre bremset hun litt da proppene ble dratt. Motsatt effekt der, altså! Vi starter på og håper at pilen fortsetter å peke i riktig retning.

Mymanyyouare fikk servert drømmeløpet i rygg på Valley Ivan i stayerløpet på Biri fredag. Hesten til Eirik Djuve klarte aldri å ta seg forbi vinneren, men stod på strålende til andreplass. Nå mangler favoritten til Cato kun 980 kroner på å bli millionær! En stor milepæl.

Coktail’s Hangover startet fra et vanskelig spor i Märtha-finalen for hoppene. Gøran hadde ambisjoner om en fin premie, så han rattet naturligvis ut i andrespor direkte. Uheldigvis galopperte en av de bedre i feltet, Let’s Take A Selfie, slik at en av feltets svakeste – som dessuten brukte krefter på startsiden – snek seg foran. Det ble avgjørende i disfavør på siste langside. Hangover ble dratt bakover og måtte ut i tredjespor. Der hang hun gjennom hele svingen i 12-fart og gjorde så god hun kunne, men inn på oppløpet fikk innerfila åpning og knep de siste premiene. Veldig kjedelig i et så stort løp. Hesten får klart godkjent.

Av totalt 12 starthester var det bare 2 som skuffet, men det har sin årsak.
Alonso Borka og Ejo Blesa stivnet begge som pinner med 1000 meter igjen å trave. På henholdsvis Drammen og Biri. Begge viste samme symptomer etter løpet, og de føyer seg inn i rekken av andre hester som har hatt samme opplevelse i år. Tidligere har J.J. Jazz, Coktail’s Hangover, Mymanyouare og U.S. Snowflake vært rammet. Heldigvis får de det bare en gang, før de blir immune. Nå skal vi gjøre vårt ytterste for å bli kvitt viruset, som gjerne oppstår når man flytter inn på en stall det aldri har vært hester før. Begge har super form og kommer sterkere tilbake!

V75 på hjemmebane
JoeComet
Momarken har hatt stengt de siste ukene mens det har vært stortrav over hele landet. Torsdag starter vi opp igjen, dog uten vår deltakelse. Proposisjonene passet dårlig for hestene våre. På lørdag er det V75 hvor vi har planer om å melde Joe Comet og U.S. Snowflake i Holm Holmsens minneløp med 100.000 kroner til vinneren. Cato vant løpet i 2007 som favoritt med Pine Princess L. (trent av Per Dave Holtung).

Mandag, Drammen:
9 Tivo (V65-4) har stått på stallen en måneds tid. Han kom i fint skikk og har fått sine jobb frem mot denne starten. Han konkurrerer i første omgang mot seg selv, for styrke og fart er det mer enn nok av. Han har en historikk med å ta seg pauser på siste langside, for så å komme voldsomt tilbake ned oppløpet. Vi tar dette løpet som en test og Tivo må betraktes som en stor outsider. Åpent hodelag og sko.

Onsdag, Bjerke:
7 Lykkje Erna (løp.1) var veldig fin forrige uke uten å få fritt i tide. Det var mye krefter spart da hun tok noen tak kort før mål. Motstandsmessig ned i klasse nå og det er bare hopper på startstreken. Synes hun skal sees med god vinnersjanse. Ingen endringer.

1 Julie (V76-4) fullførte veldig fint forrige uke og kommer til å gå frem med løpet i kroppen. Nå er det bare hopper i mot, men til gjengjeld er løpet ganske tøft på papiret. En premie må være fint i møte med hester som holder V75-klasse. Ingen endringer.

10 Destroyer (V5-5) var ikke helt på topp sist, men leverte likevel en sterk sisterunde. Nå er det 3-årsløp med mange lovende hester på startstreken, og sporet er dessuten vanskelig. Klaffer det litt på veien dukker Destroyer opp i seierskampen. Planen er drapropper for første gang, det er testet med voldsom effekt.

Fredag, Jarlsberg:
10 Nume Vinn (V5-4) har fått noen nyttige løp i kroppen og har stigende form. De to galoppene på slutten tar kusken på sin kappe, så han er ikke like usikker som raden indikerer. Hesten fungerte bra i monteprøveløpet uten at det gikk fort noen gang. Vi håper på feilfritt og en fin premie.

2 Pique (V5-5) har fått en noe trøblete start på karrieren med galopper og småplukk. Hesten er faktisk veldig kapabel de dagene han har fokus på arbeidsoppgavene, og han står sånn sett ikke noe tilbake for de øvrige 3-åringene på stallen. Hesten har trent kanonfint frem mot denne starten og var heldig med å trekke et bra spor. Går det i trav har vi ambisjoner om å kjempe helt der fremme, men det er vanskelig å vurdere hva debutantene kan.

Momarken, lørdag:
5 Walentino (V5-1) holder toppform og har gjort gode løp fra dårlige spor. Nå er det endelig første rekke bak bilen, så det blir til å utnytte starthurtigheten hans. Koster det ikke for mye å passere et par av de raske på innsiden (1 og 2), dreie det seg om en god trippelsjanse. Skoløs rundt om og amerikanervogn er planen.

5 Joe Comet (V75-1/V5-3) har ikke startet siden 18 juni hvor han skuffet stor på Forus. Glem det løpet, hesten var ikke frisk. Nå har vi brukt lang og god tid til å sette ham opp for dette løpet, og slik det har kjentes ut i trening er mulighetene gode. Skulle gjerne hatt et løp i kroppen først, men han fikk seg en skikkelig blåser på Momarken forrige uke. En gardering i et åpent og fint spilleløp. Skoløs bak.

11 Lykkje Tveiten (V75-2/V5-4) står med tre seire i raden og utvikler seg stadig. På forhånd ser det vanskelig ut å hente tillegg på 3 Smedpål og 5 Neslands Faksen, men for de som spekulerer har i alle fall Tveiten form nok til å dukke opp helt der fremme. Han går minst like bra i rygger. Ingen endringer.