Løpsrapporter / Nyheter 16. november 2016

Toppkveld på Momarken!

resturantmomarken

Tirsdag avrundet vi Folkehestsesongen på Momarken Travbane. Plasseringen til Larger Then Life ble skuffende, men kvelden i seg selv var enestående.

Det var fantastisk å se at så mange hadde møtt opp for å avrunde en sesong som kan betegnes som «middels» for Larger Then Life. Oppmøtet viser at Folkehestprosjektet har vært vellykket på mange måter, og at travsporten når ut til mannen i gata. Restauranten var for første gang på aldri så lenge stapp full og godt over hundre andelseiere hadde meldt sin ankomst i forkant.

Kvelden innledet med at Gøran fortalte om sesongen som har gått, veien videre og mulighetene i løpet. Videre ble premiene Larger Then Life hadde samlet under året loddet ut til eierne – noe som falt godt i smak!
Konkurranse fulgte på der man skulle tippe plasseringen til Larger Then Life, samt en del spørsmål omhandlende sesongen som har gått. Her fikk vinnerne fine premier.
Den nydelige maten tiltrakk seg også oppmerksomhet. Her må vi takke Jørn Bertheussen og hans team i resturanten!

Ingenting skulle spares
Så over til løpet. Tolvtespor var selvfølgelig alt annet enn det vi ønsket oss for Larger Then Life. På en annen side har han styrken som sin beste egenskap, så vi så ikke helt mørkt på det da motstanden i grunn av passende – om løpet ble rett.
Kusk Ole-Christian Kjenner fikk en «pep talk» med Gøran fem minutter før start, og der kom det klart frem at Gøran ønsket en offensiv styring. Her skulle ingenting spares når så mange hadde møtt opp for å se Folkehesten!

Alt ble feil
Dessverre måtte vi skuffet se at Larger Then Life ble sittende bakerst da posisjonene hadde satt og tempoet ble dempet. Vinneren Quality Q.C var den som gjorde slag i sakene runden fra mål ved å sende frem utvendig for leder, og vant løpet på det. Hadde Kjenner gått etter er vi redd for at Larger Then Life hadde blitt hengende i tredjespor hele sisterunden, så han måtte i så fall angrepet allerede i andre sving. Da det ikke skjedde ble Folkehesten sittende bakerst hele veien og fikk dermed kun springe ned oppløpet. Som kjent er Larger Then Life langt fra speedig, men han kan derimot holde jevnt bra fart over lang tid.
Denne gangen løpet helt feil, og vi er veldig lei oss for det. Når det er sagt har alle lov til å ha en dårlig dag.

Gøran fortalte at han ønsket å beholde Larger Then Life, og det står han fast ved. For de som ikke meldte sin interesse under kvelden, kan man sende en SMS til +47 97015118 eller sende en mail til stall-antonsen@live.no

I en bisetning ble det også nevnt at ett år gamle Lily Bourbon ligger ute til salgs i ti andeler. Denne hesten har Gøran store forhåpninger til, så om man heller ønsker å være med i de store løpene for norskfødte – er Lily Bourbon en hest å kjøpe seg inn i.