Nyheter 11. juli 2017

Toppform på stallen!

TravForrige uke bød på mange oppturer, og noen få nedturer. I alt ble det to seire og tre andreplasser som best.

Det siste først; Lionel stod for en utrolig sterk innsats som toer i Ulf Thoresen Grand International. Fra andre utvendig fikk han et fint løp i ok tempo, men Gøran var aldri inne på å angripe tidligere.
– Løpet var i realiteten over da Twister Bi kom så billig til tet. Christoffer Eriksson kjørte perfekt på klokka, ikke for fort og ikke for sakte. Vurderingen min var at jeg blir toer uansett om jeg sitter i andre utvendig eller dødens. Forskjellen er om jeg har en frisk eller trøtt hest i mål, sier Gøran med løpet på avstand.
Nå venter en fortjent sommerferie for Lionel hjemme hos Daniel Reden.
– Jeg har full trenerstall og mine egne kunder å ta vare på. Selvfølgelig hadde det vært kult å ha Lionel hjemme selv, men jeg ønsker å være profesjonell og bruke tiden på hestene som kundene mine har gitt meg tilliten til å trene, understreker Gøran.
Lionel tar for øvrig ferie med totalt 4,2 millioner kroner innsprunget så langt i år. Hyggelige tall.

Hektisk uke med blandet drops
Her følger en liten oppsummering av starthestene forrige uke:
Mandag: Noir Sun gikk et strålende løp til andreplass i lunsjen på Bjerke. Ble kun speedet ned av en hest med bedre fart i kroppen. Toppform der i gården. Blue Sun var ute i et veldig merkelig løp. Gå-tempo til å begynne med, og en lynrask avslutning. Hoppa til Eirik Djuve leverte en 15-runde til slutt og rekordforbedret seg med to sekunder. Det er vi meget fornøyd med. Hun viser fin utvikling for tiden.
Hugo Bäck startet mot mange av årgangens beste 3-åringer på Bollnäs. Det har han gjort i fire av fem starter i livet. Travsikker og lynrask fra start, fikk han et perfekt løp i lederrygg. I en rask avslutning klarte han ikke henge med de beste helt inn, så en femteplass var helt ok.

Tirsdag: U.S. Snowflake var hurtig fra start og fikk et fint ryggløp etter den svake innsatsen forrige gang. Kom i mål som femte med bra med krefter, en god bekreftelse på at hun er tilbake der hun skal være. Coktail’s Hangover fikk et passiv styring og satt bom fast på en dag noe under pari. Løser det seg litt bedre for begge er de en og to i mål.
Destroyer ledet hver eneste meter i sin debut, etter at Gøran slo Kolle-gutten med 20 meter fra start! Fikk så favoritten utvendig for seg, men den hadde ingen mulighet til å ta ned Jeanette Svendsen og Tormod Strøm sin debutant. En 16-runde til slutt gjorde susen. Strålende levert! Always A Star slet med konsentrasjonen underveis, men viste glimtvis litt av den han kan. Vi starter på og håper at han lærer med løpene.
Nume Vinn gikk godkjent prøveløp sammen med superkusken Thomas. Veldig bra! Coktail Gun M.E. gikk et meget bra mønstringsløp på 1.23,1. Han er meldt i premiesjansen og har således ikke noe tidskrav å kjøre etter. Frozen Sun ble kjørt på sikkerhet mange lengder bak og klarte sitt krav. Nå venter litt sommerferie for den skarpe vallaken.

Trav

Onsdag: Larger Then Life gikk en runde utvendig på Kongsvingers lange bane. Ble så avløst, noe som klaffet veldig bra. Ble dratt i angrep ut mot oppløp og han fullførte strålende til tredjeplass over det 450 meter lange oppløpet. Får han lov til å sitte litt lenger ender han fort på målfoto om seieren. Nå er det toppform der i gården!

Torsdag: Lykkje Tveiten ble gjort til favoritt etter den overbevisende seieren i lunsjen gangen før. Selv om motstanden var skjerpet, tok Tveiten virkelig tak i bittet og leverte sitt beste løp for oss. Seier på 1.24,6/1609 meter er ny rekord, og det med mye krefter spart ifølge Cato. Moro!

Fredag: Julie og Lykkje Erna debuterte i vår regi i et fint løp på Arvika. Førstnevnte førsøkte vi uten sko foran, noe som ikke slo heldig ut. Hun skiftet i aksjonen og fant aldri rytmen. Kom i mål som syvendehest og fikk med seg en liten premie. En treningsperiode venter nå. Lykkje Erna huket hjel i starten og var borte på direkten. Veldig kjedelig, for Gøran kjørte 30,8/2000 meter på en fin måte etterpå. Løpet ble vunnet på en 28-tid, så Erna hadde fått med seg en bedre premie. Det som ikke er like fint er at det er dårlig med løp siden hun har 50.500 på konto. Den 500-lappen er mer til bry enn glede.

Søndag: Walentino åpnet ballet med å levere en fantastisk spurt til andreplass mot gode hester. Han gikk 1.13,1 – samme tid som på Solvalla hvor han ble frakjørt. 40.000 svenske laks inn til Stall Vi Tre AB er mer enn hva vi kunne håpe på. Nå har «Walle» løpt inn 109.000 kroner på årets 11 starter. Det er vi veldig fornøyd med.
Mymanyyouare var uheldig med sitt løp. Fra 40 meter måtte han se favoritten feile fra start, og da var det fri bane for nestfavoritten. Det betød veldig dårlig tempo en og rask avslutning. Hesten til Eirik Djuve gjorde en meget sterk sisterunde og var blant hestene som hadde best fart i mål. Dessverre ble det for langt frem til noe annet enn premie. Det viktigste er uansett at hesten var bra og holder toppform.
Lionel var som sagt, som alltid, veldig bra. Noe mer enn 1.08,9 siste 1000 meter kan man ikke forvente. Ble belønnet med 375.000 kroner.
En uke med fine outsidere
Hestene holder fantastisk fin form om dagen. Vi blir ikke overrasket om vi får med oss en seier denne uken.

Bjerke, onsdag:
8 Larger Then Life (V76-6) holder absolutt toppform og elsker distansen. Sporet ble dårlig, så det ligger i kortene at han havner langt bak fra start her. Blir vanskelig å vinne løpet, men å snuse på en trippelplass og hente fine penger bør han klare. Fortsatt skoløs om høvene tillater det.

Jarlsberg, torsdag:
10 Blue Sun (V5-2) viste veldig fine takter i en rask avslutning sist. Det er slike løp hun skal ha, og noe hun får her fra tiendespor. Blir det tempo spurtet hun ned mange til slutt. En naturlig gardering da hun er god for en solid rekordforbedring. Ingen endringer.

Årjäng, fredag:
9 Always A Star (løp.1) var helt ok i debuten. Prøveløpet viste at han har en 18-tid inne om han oppfører seg og tar i hele veien. Motstanden nå skremmer ikke, men det er trolig for tidlig å kreve seier. Han er trippelaktuell.

10 Rive Rodin (løp.2) vant veldig enkelt i debuten med krefter spart. Sist ble han for pigg fra start og slo derfor på noen korte galoppsteg. Fikk så en mulig oppgave å runde til seier. Gikk en kjempebra sisterunde til tredjeplass uten å være helt kjørbar for dagen. Nå står han alene på 40 meter, så avgangen blir ikke noe problem. Motstanden er heller ikke i det hardeste laget. Forventer at han er på trippelen, og det kan faktisk være et bra vinnerspill siden han er fjerderangert i baneprogrammet. Ingen endringer.

8 Ejo Blesa (V5-4) er fikset opp og behandlet siden forrige start på Åmål. Hang tom og var ikke kjørbar ved den anledning. Nå virker hun kjempefin i trening, så det var kjedelig med sporet. Det blir å klemme til fra start og se hvor mange hun kommer forbi. Motstanden er den samme som sist, sett bort i fra Solstad Stjernen. Går den på topp kjemper vi om plassen bak. Fortsetter den å røre står Ejo Blesa klar til å overta. Ingen endringer.

Fredag, Biri:
3 Coktail’s Hangover (V65-2) skal ut i Märtha-kval hvor hun støter på Grance B.R. og Calina som begge vant på Jarlsberg helgen som var. Kan hun kvale seg inn til finale må det være bra. Normalt ingenting for de som leter vinneren i løpet. Ingen endringer, bortsett fra at Ole Johan Østre kusker da Gøran er på Årjäng.

RiveRodinseier

Bjerke, mandag:
5 Destroyer (V5-2) viste såpass fine ting i debuten at han nesten ble meldt til Märtha-kval på fredag. Han er fortsatt i starten av sin karriere og har trengt tid på seg, så planen blir å matche fint videre slik at han får fine opplevelser. Fin oppgave nå. Bør regnes med god vinnersjanse, i likhet med et par andre. Ingen endringer.

3 Nume Vinn (V5-3) tjente penger fort og trengte en god og lang periode med trening. Har fungert veldig fint i et monteprøveløp og prøveløp nå, men det kan hende han trenger en skikkelig blåser før han er aktuell for seier.