Nyheter 12. mars 2017

To første og to andre er bra, men…

Foto: Øystein Gamlem

Hugo Bäck og Gøran i fint driv på Momarken. Foto: Øystein Gamlem

Man skulle tro at to seire og to andreplasser var nok til å kunne si seg fornøyd med uken, men som de konkurransemenneskene vi er samler vi ikke på andreplasser – særlig ikke når vi føler vi er nærme full pott!

Stallformen har vært strålende i lang tid, men dårlige spor og uheldige løpsopplegg har gjort at de store resultatene har uteblitt. Denne uken hadde vi turen på vår side med spor, motstand og løpsopplegg:

Gardin Trappa var bra meldt til et hoppeløp på Bjerke. Selv fra tillegg rundet hun hele gjengen og klippet i ørene ned oppløpet. Det er et tegn på at det er krefter spart. Nå leter vi etter et passende V75-løp og gratulerer eier Thomas med to strake seiere! Gardin Trappa har kjørt inn 49.500 kroner på seks starter for oss. Og da skal man huske at hun galopperte i mål i debuten, noe som kostet seier og 14.000 kroner…

Noir Sun gjorde strålende innsatser i sine seks første starter for oss – UTEN å få vinne. Mye grunnet tøffe løpsopplegg i dødens. Med løpet i kroppen fra forrige onsdag var det klart for seier på Klosterskogen torsdag. Da storfavoritten ble strøket (vi fryktet ikke den i utgangspunktet), var det bare for Magnus Teien Gundersen å kjøre i trav. Noir Sun avgjorde veldig enkelt ned oppløpet og fikk 16.000 kroner for innsatsen. Vi gratulerer eier Eirik Djuve så mye med seieren! Videre matching for Noir Sun blir V75 på Sørlandet om fjorten dager.

SE SEIERSLØPENE på Stall Antonsen sin Facebook-side.

Walentino er en annen hest som har hatt form i kroppen ganske lenge. Nå byttet han ut spor 11, 11, 3 (utgjort at han var syk da), 10, 12 og 12 med et greit sjettespor. Dessverre lot det seg ikke gjøre å passere storfavoritten Amon Tomaz på startsiden, men Gøran leverte en fantastisk styring da han kjørte gjennom hele svingen før han trakk seg tilbake til tredje innvendig. 11-åpningen gjorde at Amon Tomaz fikk problemer da Walentino kom i stor fart fra andre utvendig. I rygg der igjen fulgte Kristian Malmin, som kjørte et strålende løp med Kicking Classic. Walentino forsøkte å svare opp, men måtte se seg slått like før streken. Aldri har Walentino kjempet som han gjorde på fredag, så det var ekstremt kjedelig at han ikke fikk lov til å vinne! Andreplassen var verdt 9000 kroner for Stall Vi Tre AB i Gävle. Walentino har nå kjørt inn 88.000 (svenske) kroner for oss!

Fra genierklært til…?

Foto: Øystein Gamlem

Foto: Øystein Gamlem

Lørdag fikk vi storfint besøk fra Gävle (5 timer en vei!) da Åsa og Magnus Bäck tok turen for å se Hugo Bäck debutere i løpsbanen under lokalkjøringen på Momarken.  Vi skal ærlig innrømme at vi hadde god seierstro på forhånd, men som kjent skal alle løp kjøres først. Det ble «kun» en andreplass og null 3-årspokal til eierne. Resultatet var skuffende, men hesten var kjempeflink som gikk 29 siste 500 på en bane som var to-tre sekunder for tung.
– Jeg gikk i den klassiske fellen og «glemte» at det er andre som har trent også. Sett i ettertid burde jeg holdt et mye høyere tempo underveis for å kjøre på hestens styrke, for da hesten utenfor oss feilet stoppet Hugo Bäck opp og ville bli med ut til høyre. Ettersom vi stod stille kjentes det ut som at Jan Roar Mjølnerød kom i 11-fart med Rigel Øyvind!, sa en noe skuffet Gøran etter løpet. Tiden til Hugo Bäck ble 37,8/2140 meter.
Heldigvis er sesongen lang, og i det store og det hele betyr lørdagens lokalkjøring ganske lite.

Mer trippel- enn seiersaktuelle?
Vi retter blikket fremover til uke 11. Fire starthester og en prøveløpshest er meldt;
Onsdag:
4 Ånei (V5-5) var ute i lokalkjøring lørdag og travet 1.34,0/2140 under sadel. Virket noe tung i kroppen, men fungerte fint. Forventer ikke at hun går rett ut og vinner et løp som dette – men snuser hun på trippelen er vi fornøyd.

Coktail’s Hangover er den første 3-åringen vi drar ut i prøveløp. Hoppa til Mette Lise Vollebek og Kjell Arne Ness er tidlig ute, og startes i gang på Bjerke fordi vi vil lære henne alt fra reising til hvordan være med på en løpsdag. Vi sikre på at dette går bra og gleder oss til å vise henne frem.

Torsdag:
7 Lady Zagara (V4-4/V5-2) er i veldig fin form og rader opp med gode plasseringer. Står for langt ute her til at vi kan forvente at hun kjemper om seieren, men er hun på trippelen igjen er vi godt fornøyd! 4 Aharddaysnight (V4-4/V5-2) er på kapasitet en mye bedre hest, og med løp i kroppen og bra spor er det spennende.

Lørdag:
13 Mymanyyouare (V4-2) var litt under pari sist, men det skyldtes i stor grad været. Hesten er ikke som best når det er fuktig. Cato merket tidlig at det var lyder i halsen. Nå er hesten flyttet til Gøran sin gård hvor han har roet seg fint etter å ha overtatt boksen til Juliano Rags. Formen er upåklagelig fin og oppgaven passende. Det er aldri enkelt å hente 40 meter – men Mymanyyouare har møtt betydelig tøffere motstand enn dette. Vi synes han skal regnes med vinnersjanse. Ellers; Se opp for 3 Quality Q.C. som leverte en fin lokalkjøring på lørdag.

Nye hester på stallen
IMG_8162Danskfødte Bevis C.N har vi hatt en stund på stallen. Hesten var litt «dau» da hun kom, så hun fikk litt tid til å hente seg inn. Hun har kviknet til nå og er i gang med treningen. Med kun 72.005 kroner på konto forventer vi mye moro med hesten til Per Jørgensen og Helge Johnny Gudvangen utover sesongen.
Ejo Blesa ankom stallen på tampen av denne uken. Ei kaldblodshoppe etter Tin Tveiten som har tjent 43.500 kroner på 23 løp og har tre fjerdeplasser som best. Hesten er veldig fin å se på, så vi gleder oss til å begynne arbeidet med henne. Vi ønsker eier Grim Amrud velkommen til Stall Antonsen!