Nyheter 28. mai 2017

Tilbake i gammel drakt

NyDraktPå starten av 80-tallet kjørte Cato med blå drakt med gul hestesko på. I senere tid er drakta kjent for å være eierdrakten til Lionel i Frankrike. Nå velger Cato å ikle seg sin første drakt permanent.

Enkelte satt fredagstacoen i vrangstrupen da Cato dukket opp i Tønsberg med «Lionel-drakta» på fredag. Noen lurte kanskje på om han hadde glemt den hvite drakta hjemme.
– Det hadde jeg ikke. I forbindelse med at jeg trengte nye drakter fikk jeg flere skisser, men jeg falt til slutt ned på at det var fint å kjøre mine siste år med den drakta alt startet med, sier «kuske-Cato» som har over 3400 seire på samvittigheten.
På travsport.no står Cato oppført med 32.694 starter. Man kan trolig plusse på noen tusentalls til fra 70-tallet. Draktene med sponsorer som Kredittbanken og Narvesen har sust rundt banene over hele landet. Visste du f.eks at Cato er en av tre kusker som har vunnet løp på samtlige baner i Norge?
– Nå som jeg ikke er bundet til noen sponsor kunne jeg gå tilbake til den gamle drakten. Da jeg begynte med travet kjørte alle med slike drakter, så det er godt å være tilbake der, sier Cato og håper på kjøre inn nye vinnere ala Ilmin, Ginny Vixi og Lucy In The Sky før han gir seg.

Kunne blitt 3 seire = ble null
Da Gøran har vært utelukket denne uken fikk Cato sjansen bak alle hestene.
U.S. Snowflake var endelig tilbake der hun skal være etter en slett innsats gangen før. Cato klarte ikke å avgjøre tetkampen i sin favør, og dermed ble det dårlig tempo og en rask avslutning. Normalt et opplegg Snowflake ikke er så glad i. Likevel avsluttet hun siste 500 meter på 12-tallet. En flott andreplass og herlig opptur for eierne Stall Skybert.

Ejo Blesa fikk et perfekt løp i utvendig par og så ut til å glid inn til sikker seier.
– Hun snublet plutselig til. Jeg var ikke spesielt hard mot henne, men det føltes ut som hun enkelt og greit kodet over. Vi får si at det var et arbeidsuhell, sier Cato om hoppa til Grim Amrud som reparerte fint til sjetteplass på den nye rekorden 1.28,8a. Ejo Blesa satser mot et meget fint løp på Åmål 9. juni.

Når det gjelder Bevis C.N. var det alt annet enn uflaks som hindret henne i å få uttelling. Fra innvendig par ble hun frakjørt på en rask sprint.
– Jeg hadde aldri startet hesten om jeg ikke hadde følt at hun var klar. Faktisk hadde Bevis C.N. trent som en vinner før løpet, så det var veldig overraskende at hun skulle være så svak. Uten at jeg har funnet noen god grunn må det handle om en dårlig dag. Det er kjøtt og blod. Vi trener på videre og ser om det dukker opp et passende løp slik at vi kan prøve på nytt, sier Cato.

Joe Comet var bunnspilt i totoen, men vi varslet for at det måtte klaffe for å gå helt til topps. Det gjorde det ikke. Dødens for andre gang på rad på Klosterskogen ble for tøft.
– Det så tidlig ut til å bli andre utvendig, men så trakk vi svarteper igjen. Jeg valgte å holde jevnt tempo slik at vi ikke skulle bli spurtslått av hestene bak oss, og det klarte vi. Hesten som vant var veldig bra. Joe Comet leverte et fint løp, mener Cato etter andreplassen verdt 7000 kroner. Neste start for «Joey» blir V75 på Bergen Travpark førstkommende helg.

I comebackløpet med den nye drakta holdt Cato tøft tempo utvendig med Larger Then Life. Han var sterk da han knakk tethesten, men bakfra kom tre medsmygere som spurtet ned «Folke». En fin fjerdeplass og et steg i riktig retning.
– Denne har jeg tro på fremover, sier Cato.

Søndag var Walentino på Solvalla hvor han møtte gode svenske, finske og danske hester. Fra tredje innvendig ble den startrask svensken trøtt ned oppløpet til den nye rekorden 1.13,1. Vi skulle gjerne sett 12-tallet, men Gøran ville ikke drive unødvendig hardt i redsel for å pådra seg ny utelukkelse da Walentino var langt i fra å få premie.

SNowflake

Mymanyyouare har vinnesjanse
På forhånd ser det vanskelig ut å vinne løp den nye uken. Er det en som kan klare det er det Mymanyyouare – nå på optimal skoløs balanse foran. Merk også at Lykkje Tveiten vil trave skoløs på alle fire for første gang for oss.
Momarken, tirsdag

1 Alonso Borka (V4-2) gikk et meget bra løp på Årjäng i karrierens andre start. Hun ble litt selskapssyk da hesten ved siden av henne feilet 500 meter igjen, men hun kom til mål temmelig ukjørt og har sett fin ut i trening etterpå. Gikk et positivt jobb på Momarken forrige tirsdag og ventes å væra ytterlig forbedret til denne starten. Kan trolig ned på en 30-tid, men det holder normalt ikke til å slå Bokli Rapp og Philip Ess. Tar hun travet fra start er hun trippelaktuell. Sko og åpent hodelag.

8 Lykkje Tveiten (V65-2/V4-4) stod på formidabelt fra dødens da alt ble feil sist. Har nå gjort ni fine løp i vår regi, og seieren skal ikke være så langt unna. Står i et vrient åttendespor nå – men er normalt hurtig nok til å overfly noen av de på innsiden. Har både form og fart nok til å vinne løpet, men da må det klaffe fryktelig på veien. I første omgang aktuell for en trippelplass. Forutsetningene tatt i betraktning prøver vi skoløs på alle fire for første gang. Det tror vi skal slå heldig ut. Ellers ingen endringer.

9 Gardin Trappa (V65-3) havnet i forferdelig dårlige rygger på Bjerke sist. Leverte likevel et veldig fint løp i kulissene og bekreftet at formen sitter i. Var veldig fin i hurtigjobb på tirsdag, men det er hun alltid når hun går alene. Nå er det bakspor på tillegg mot et par gode. Havner hun i penga igjen er vi fornøyd. Ingen endringer.

Bjerke, onsdag
12 Coktail’s Hangover (løp.1) leverte en veldig fin sisterunde på Momarken sist og virker forbedret med løpet i kroppen. Nå ble det tolvtespor bak bilen igjen, og dessuten er motstanden skjerpet. Fornøyd om hun leverer et fint løp og plukker med seg penger. En trippelplass er ikke helt umulig om det skulle klaffe litt på veien. Sko på alle fire og draskylapper.

8 Noir Sun (V76-1) rekordforbedret seg på Jarlsberg sist og gikk et veldig fint løp på en upassende distanse. Nå er distansen midt i blinken. Det hjelper lite når sporet er dårlig og motstanden er tøff. Plukker han penger må vi være fornøyd.

4 Mymanyyouare (V76-5/V5-2) var solid i kulissene fra et dårlig spor på Biri sist. Langt riktigere oppgave nå, og fra et fint spor regner vi med at han kjemper om seieren. Hesten trener fint og er rask nok til å utnytte sporet. En av flere i et åpent og fint spilleløp. Det blir skoløs foran, drahette og draskylapper som i seiersløpet på Momarken.

3 U.S. Snowflake (V5-5) fikk en veldig fine reise i lunsjen forrige uke og var ikke sliten etterpå. Nå er det opp to-tre klasser i motstand, men vi gir det et forsøk og river alle fire skoa og gir full gass. Kan vinne om det ikke blir alt for tøft.

Biri, fredag:
6 Lady Zagara (V65-5) har tullet seg bort med galopp to ganger på rad. Ingen feil er funnet, så vi starter på og håper på feilfritt løp. Møter noen fine hopper i grunnlaget og er mer trippelaktuell enn seiersaktuell fra det sporet på en sprint. Ingen endringer.

Bergen, lørdag:
11 Joe Comet (V75-2) fikk et tungt løp igjen sist og var heller ikke helt på topp for dagen. Kjentes fin ut i intervallene på mandag, og vi tror og håper at han er tilbake på topp. Motstandsmessig passende lag, men sporet trekker mye ned. En typisk garderingshest litt uti. Planen var skoløs balanse for første gang siden skaden. Med tanke på sporet kan det hende de forblir på. Ellers draskylapper og vanlig vogn som normalt.