Nyheter 26. februar 2017

Sølv som best

LykkjeTveiten_Og_GardinTrappaEn ny uke er gjennomført for stallen, og som best ble det to andreplasser. Det sørget Lykkje Tveiten og Gardin Trappa for! (bildet)

Det å vinne travløp er ingen enkel sak. Hestene skal være i fint skikk og det må klaffe med posisjonene. På det første punktet har vi vært sterke en god stund, men det har til gjengjeld vært en del stang ut.
Søndag fikk Lionel en så god start i Prix de Paris at han tilslutt endte opp som posisjonstaperen. Han måtte gå utvendig lederen den siste runden, og endte dermed med å bli spurtet ned av Bold Eagle og gjengen som satt bak i køen hele veien. Lionel var utrolig flink som holdt farten helt til kassa – til tross for at han var med på kjøringen fra start til mål over 4000 meter. Farten underveis var en medvirkende årsak til at det «bare» ble en sjetteplass. I fjor vant Lionel på 1.14,8 – i år holdt 1.14,4 til en sjetteplass.
– Vi får fundere litt nå hva vi gjør videre. Det er Prix d’Atlantique på Enghien, den andre banen i Paris, der er han tittelforsvarer. Så får vi se når vi bestemmer oss for at Lionel skal hjem. Oslo Grand Prix 11. juni er jo klart, uttaler Gøran med blikket fram i tid til Equus.

Flinke stallhester hjemme
Fem av hestene hjemme var i ilden denne uken. Alle leverte fine løp og fikk med seg penger hjem.
Onsdag: Gardin Trappa feilet umotivert etter en runde. Gikk etterpå et kanonløp til andre (12.000kr) via tredjespor den siste runden. Utrolig surt at hun ikke har fått vinne enda! Noir Sun var mye betrodd av spillerne, og vi fikk også litt ambisjoner da han ble strøket inn to spor. Det viste seg at hesten trengte gjennomkjøringen etter å ha fått det pent hjemme i pausen. Cato var fornøyd med hesten til femte (3500kr).

Torsdag: Lady Zagara leverte nok en gang en fantastisk avslutning til fjerde (4000kr). Henger litt tom, som hun alltid har gjort, men hun går som toget ned oppløpet. Hoppa til Normann Hansen nærmer seg virkelig en seier nå. Det samme gjør Lykkje Tveiten! Fikk et fint ryggløp denne gangen og spurtet positivt til andre (7000kr) bak gode Bol Odin. Fremfor alt gleder vi oss over at travet stemmer veldig bra nå. Det er bare å gratulere eier Edvard Lindalen og familien med en ny flott innsats.

Lørdag: Mymanyyouare var ute i et tøft V75-løp der han var belastet med 20 meter tillegg. Fikk servert en veldig fin reise av Cato i rygg på vinneren Candor Hall, men dessverre slapp han noen lengder gjennom siste sving da Cato skulle finne snora til draslylappene. Tente til igjen da, og fullførte helt greit til femte. 8000 kroner er penger det, òg.

Dårlige treningsforhold
Hjemme på gården gjorde Tormod, Stine og Torunn en super jobb de dagene Gøran var på bryllupsreise i New York. Hestene fikk all stellet og kosen de får hver uke. Ukens kaktus må gå til banefolkene på Momarken: Da det frøys på fra mandag til tirsdag, tok de seg ikke tiden til å rive i banen og treningsløypene. Først på fredag, dagen etter rutineløpene, var banen kjørbar. Derfor var det steinharde treningsforhold hele uken og hestene måtte trene i rolig fart på jordet. Langt fra optimalt. Vi får satse på at den nye banemannen som skal ansettes tenker på at Momarken ikke bare er en løpsbane, men også et treningsanlegg.

Uke 9: Seks starthester!
Onsdag: 12 Noir Sun (V76-7) trakk et fryktelig tolvtespor på sprint. Dessuten er motstanden veldig hard. Det blir å kjøre bakfra og håpe på fremgang formmessig. Neppe seiersaktuell.

Torsdag: Lunsj på Momarken der 6 Aharddaysnight (V4-1) prøver seg igjen. Er kapasitetsmessig en av feltets beste, men sprint og litt usikker form er minus. Det blir en gjennomkjøring for å se om det er fremgang å spore.
3 Gardin Trappa (V5-4) vinner dette løpet. Selv med to galopper!
Sånn, da er egget lagt.

Fredag: 2 Lady Zagara (V65-3) fra andrespor på Biri. Tapte greit mot Caresa sist, men nå står vi til for å prøve litt.

Lørdag: 12 Walentino (V75-2) fikk igjen et elendig spor. Hvordan er det mulig? Ambisjonene sank med sporet. Spesielt siden det er Drammen…

1 Lykkje Tveiten (V75-1) volter fra førstespor på strek. Hentet ikke lengde på Egge Edel nest sist, og den henter neppe en lengde på oss nå. Da blir det å slippe til en god rygg. F.eks Bol Odin som var veldig god forrige uke. Trippelsjanse!

Ha en god uke alle travvenner!