Nyheter 17. april 2017

Seiret for Kjell Arne

KjellOgLionelDet er ikke til å komme unna at de siste par ukene har vært fryktelig tunge for Stall Antonsen. Og da spesielt for Cato og Gøran. Søndagens seier med Mymanyyouare dediserer vi til Kjell Arne.

Bortgangen til vår gode venn og hesteeier gjennom alle år, Kjell Arne Ness, kom som et sjokk. Visst var vi klar over at Kjell Arne hadde fått diagnosen lungekreft, men likevel. Etter en lang behandlingsperiode kom «Pip» tilbake sterkere enn noen gang. Han reiste seg og ble med til Paris for å se Lionel starte Prix d’Amerique. Det var hele tiden et mål under behandlingsperioden.
Før Kjell Arne reiste hadde han kjøpt seg flunkende ny leilighet. Han snakket så varmt om hvor flott det var å komme til et nytt sted, et sted hvor han så for seg fremtiden. «Pip» snakket veldig lite om sykdommen, men vi forstod etter hvert at legene ikke hadde klart å holde kreften i sjakk. Kjell Arne lukket seg inne, snakket kun med sine nærmeste og tiden fra han fikk dommen til han ble lagt inn gikk fryktelig fort. Alt for fort. Kjell Arne var sa hele tiden at «Jeg har opplevd alt med Lionel. Han skylder meg ingenting». Det største ønsket til Kjell Arne var å leve så lenge at han fikk oppleve at sønnen til Gøran og Elin kom til verden. Det var fryktelig tungt da beskjeden kom.
For mannen i gata var Kjell Arne, eller «Pip», eier av Lionel. For Gøran var han den beste vennen. Den som tok vare på og støttet han gjennom tykt og tynt. Det samme for Cato. Kjell Arne var den som tok Cato inn i miljøet da han som innflytter kom til Mysen.
Hele Stall Antonsen kommer til å savne Kjell Arne og lyser fred over hans minne.

Med tanke på den turbulente tiden vi har vært inne i må vi si at hestene har gått ganske bra. Med unntak av et par.
Alonso Borka debuterte på Momarken søndag på en meget tiltalende måte. Vi var litt usikker på hvordan hun løste starten, men det viste seg å gå lett. Etterpå kjørte Gøran et utrolig fint løp og Alonso Borka kom i mål med både fart og krefter i et løp med dårlig tempo. Veldig bra!

Coktail’s Hangover har det blitt surr med i karrierens første starter. Hun har opptrådd i overkant pigg, og vært unormalt var kontra det hun er i trening. I debuten var hun kjempeflink som holdt seg i trav når det ble hjulhekt i siste sving. Hun forsøkte seg igjen på Bjerke onsdag som var denne uken, men feilet i starten da det ble trangt på startsiden. Hun var såpass pigg at hun tråkket seg og ikke kom seg ned i trav før det var kjørt. Gøran tenker fremover og valgte å ikke kjøre på opphenting. Veldig bra.

Gardin Trappa har startet to ganger den siste uken. Først på Drammen hvor vi forsøkte å rive skoa, noe som ikke fungerte i det heletatt. Ikke bra. Så på Momarken søndag hvor hun feilet helt umotivert i siste sving fulltanket mot gode hester. Feilfritt hadde hun blitt treer. Gardin Trappa er usikker, men virker å ha funnet et nytt gir nå. Vil leter nytt løp og satser på at hun stabiliserer seg.

Fornøyde vinnere av Påskepokalen. Cato, Mymanyyouare og oppasser Torunn Fjellhaug.

Fornøyde vinnere av Påskepokalen. Cato, Mymanyyouare og oppasser Torunn Fjellhaug.

Mymanyyouare har startet to ganger på kort tid. Først på Leangen hvor han ble trøtt fra rygg leder i et fuktig og upassende vær. Kjempet likevel helt greit til sjetteplassen og siste penga. Ukas opptur kom på Momarken søndag hvor Cato dro av fremskoa, serverte hesten et nydelig løp i andre utvendig og dro hetta for første gang ned oppløpet. Mymanyyouare spolet ifra til helenkel seier i Påskepokalen på tiden 1.13,8/2140. Utrolig moro! Dette er en hest som betyr veldig mye for oss og vi må gratulere eier Eirik Djuve med en herlig seier. Nummer 14 i rekken med Mymanyyouare. Nå matcher vi videre i håp om at 7-åringen snart skal bli millionær. Han mangler nemlig bare 50.000 kroner for det!

Noir Sun var ute i dobbeltløp på Klosterskogen på fredag. Var så pigg i det første løpet at Cato ikke fikk sluppet han av, mens det ble en tyngre tur i heat to. Til sammen ble det 13.000 kroner inn for eier Eirik Djuve.

Lady Zagara har startet to ganger siden sist. Hun var helt sjanseløs på svingene på Klosterskogen, men gikk strålende på langsidene. Fikk med seg en fin tredjeplass der. På Momarken søndag leverte hun et strålende løp til andreplass i Oaks-revansjen på ny rekord 1.16,9v, noe som resulterte i 25.000 kroner til eier Normann Hansen. Lady Zagara har nå travet inn 84.000 kroner og er sikker som banken!

Larger Then Life har startet to ganger på kort tid. Først på Leangen hvor han ble frakjørt til slutt i et veldig upassende løp mot gode hester. Innsatsen var egentlig bra, men fartet i løpet passet dårlig med speedrykk til slutt. Forsøkte seg på Klosterskogen i langløpet på lørdag hvor han så veldig fin ut, men på nytt feilet han helt umotivert. «Folke» er veldig følsom og han har garantert ikke feilet for siste gang. Vi leter nye løp og satser på at uturen snart er over.

L.J.’s Goodluckshuck gjorde comeback etter en lang pause 30 mars. Han var veldig pigg, ble lav i hodet og slo seg selv på knæra. Etterpå så han fantastisk fin ut. Det gjorde han i varming også. Derfor var vi optimistiske før søndagens start hvor vi hadde gjort noen små forandringer. I stedet endte det i en stor skuffelse. Hesten gikk absolutt ingenting og gikk å knøt seg. Det er ingen tvil om at vi har et problem her, og at det nok en gang er et bevis på at det å trene bra ikke behøver å bety at man går bra i løp.

Lykkje Tveiten har startet to ganger i april, begge gangene på Klosterskogen. I det første løpet satt han i tet i moderat tempo, men skuffet oss ved å ikke ville kjempe helt til streken. Tredjeplassen ble belønnet med 5000 kroner. Lørdag var han ute i et knalltøft V75-løp, men etter et fint opplegg spurtet han nok en gang meget bra bakfra til en fjerdeplass verdt 8000 kroner. Lykkje Tveiten har nå travet inn 55.000 kroner på seks starter for oss og enda ikke vært dårligere enn fjerde. Seier mangler imidlertid. Den kommer snart!

Pique er stallens «grønneste» hest. Han er barnslig og skjønner ikke helt hva travløp går ut på. Debuterte på Bjerke 5 april med å være helt sjanseløs fra fjerdesporet i volta. Etterpå feilet han da han fikk se stallcaféen. Hesten kjentes veldig sterk ut og fikk med seg 7000 kroner for tredjeplassen da en av hestene foran feilet i mål. Vi må jobbe med rutinen og kommer til å matche litt fint fremover.

Breddetrav på søndag
Uke 17 tar vi tak med nye starthester
Onsdag: 4 U.S. Snowflake (V5-5) er ei av årets mest positive overraskelser så langt. Comebacket på Jarlsberg var rent ut fantastisk. Medeier Knut sa det fint; «Hun var så fin at man kunne pakket henne inn og hengt henne opp på veggen». Vi har imidlertid planer om å tjene litt mer penger før den tid. Selskapet er tøffere nå enn sist, men fortsatt overkommelig med tanke på at U.S. Snowflake har gått frem med løpet. Løste veldig bra sist og sitter normalt bra på det direkte. Regnes tidlig, og det blir ingen endringer.

Torsdag:
4 Hugo Bäck (løp.2) skal til Bollnäs på torsdag for å kjempe om 50.000 kroner. Støter på Prins C.K. som gikk en 27-runde og vant enkelt på Momarken skjærtorsdag. Vi forventer uansett at Hugo har gått frem med debutløpet og at han kjemper om seieren. Dog er det viktig å understreke at vi ikke forventer seier, for det kommer viktigere løp utover i sesongen. Dette er et løp i matchingen og oppbygningen til klasseløpene.

Fredag:
Walentino er meldt til Biri på fredag. Skuffet litt sist ved å ikke holde helt hjem, men det hadde sin forklaring i at han hadde fått to tette løp. Det passer dårlig. Vi avventer startliste for å si noe om mulighetene, men Walentino duger fint i grunnlaget sitt fra fine spor.

Søndag er det breddetrav på verdens fineste travbane, Årjäng. Der skal Ejo Blesa debutere for oss. Hun har trent veldig bra og så strålende ut i et jobb på 33/2100 meter, med 29 siste 1000 forleden. Skal normalt ha en god vinnersjanse uansett motstand i en slik sammenheng.
Pique blir med for å bygge rutine, mens Joe Comet kommer med ambisjoner om seier. Skuffet kapitalt sist grunnet en hovbyll. Den er fikset opp nå og hesten trener bra igjen. Vi kjører på og har troa!