Nyheter 6. februar 2017

Rolig uke med start for Lionel

Lionel på Grosbois i Frankrike.

Lionel på Grosbois i Frankrike. Foto: Eirik Stenhaug

Etter en hektisk uke med fem starthester går vi nå inn i en roligere uke der Lionel avrunder med start på Vincennes.

Forventningene var egentlig relativt store før forrige uke. Hestene hadde trent fint og stod ovenfor fine oppgaver på papiret. Men som kjent skal det kjøres først.
Mymanyyouare fikk aldri muligheten på en Färjestad-bane i oppløsning.
Gardin Trappa galopperte i mål som vinner, og Lykkje Tveiten ble disket for sjenering etter en fantastisk spurt til andreplass.

Fredag fikk vi en liten opptur med Walentino som leverte et flott løp til andre på Jarlsberg, kun slått av gode Amon Tomaz. Det er ingen skam å tape for den. Den startraske svensken har dårlig med løpstilbud i februar, men meldes mest sannsynlig til et løp på Momarken neste tirsdag. Deretter kan det hende det blir en start i Sverige før det venter et par fine oppgaver i mars. På ti starter har Walentino kjørt inn 71.611 (svenske) kroner for oss. Det er vi, og eierne «Stall Vi Tre AB», godt fornøyd med.

Lørdag håpte vi at Larger Then Life skulle kjempe om seieren i stayerløpet på Klosterskogen. Dessverre ble det galopp allerede i første sving da han ble litt forstyrret av en galopperende konkurrent. De fleste normale hester takler en slik forstyrrelse, men «Folke» er en følsom vallak som skal ha ting på sine premisser for å levere. Ekstremt kjedelig var det siden hesten hadde trent fantastisk frem mot start og så veldig fin ut i varming. Uten galopp hadde han kjempet helt der fremme… Nye tak. Larger Then Life kan være aktuell for et ungdomsløp på Bjerke neste onsdag.
Håpet er at Magnus Teien Gundersen kan kuske. Han vant et ungdomsløp med hesten på Momarken da den stod hos Sigbjørn Kolnes.
Nume Vinn var ute i et for han tøft V75-løp. Han gikk det han klarte hele veien og fikk med seg 5000 kroner for femteplassen. Det er ingen tvil om at han kjenner de 90.000 kronene han har fått på seg i seks starter for oss. Om ikke lenge venter en treningsperiode der vi skal prøve å få opp toppfarten hans. Per nå går han bare på styrken.

Denne uken har vi ingen starthester på Momarken tirsdag. Onsdag skal Gardin Trappa til Bjerke og forsøke å revansjere den forsmedelige målgaloppen. Hun møter noen gode i Miefaks – med løp i kroppen og Høitomt opp, samt Heidi Moen-duoen Valle Even og Horgen Lynet. Motstanden er mye tøffere på Bjerke, så vi forventer på ingen måte seier. Et godt løp og en trippelplassering hadde vært fint!

Torsdag forsøker Lykkje Tveiten seg på samme bane i et billig lunsjløp. Møter høykapable Komnes Viking og flinke Loka, men fra andrespor på en sprint ligger det an til at Lykkje Tveiten leder veldig lenge. Forhåpentligvis helt inn.
Aharddaysnight er meldt til et sprintløp og fikk på nytt tolvtespor. Så ikke veldig fin ut i travet forrige torsdag, så han er usikker startende. Han har vært skadeplaget hele livet og problemene ser ikke ut til å ville gi slipp med det første.

Fredag bør, og skal, Mymanyyouare kjempe om seieren på Biri Travbane. Et veldig billig sportrappløp der han på papiret er den nest beste hesten, kun slått av Kapow Hanover. Det hadde vært utrolig herlig om stallens stjerne kunne få vinne løp igjen.

Lørdag er det V75 i Stavanger. Der er vi ikke representert, men vi stiller mannsterke på Østfold Travforbunds Travgalla på Quality Hotel i Sarpsborg. Kanskje vanker det noen priser? Vi ser uansett frem til å møte alle travsportvenner under samme tak!
Søndag skal Lionel starte i Prix de France som et ledd i oppkjøringen til Prix de Paris. Går alt etter planen kommer hesten ut optimalt balansert og med mål om å vinne. Å slå Bold Eagle over 2100 meter autostart blir ingen enkel oppgave.