Nyheter 30. januar 2017

Retter blikket fremover

ANTONSEN_ESTL0827_fullbreddeNoen opplevelser tar lengre tid å fordøye enn andre. Slik er tilfellet når man står midt i rampelyset i Prix d’Amerique. Det endte godt, og vi kan puste lettet ut. Her følger en oppsummering av forrige uke og et blikk fremover på det som skal skje.

Tredjeplass i Prix d’Amerique er en utrolig prestasjon av Lionel. At han var god nok er det ingen som tvilte på, men da det gjaldt som mest oppførte han seg mesterlig og trener Daniel Reden hadde prikket formen perfekt. Tusen takk til han og oppasser Kirsi Manninen for all bistand!
Omtrent alt klaffet, kanskje utenom det siste valget til Abrivard da han ble sittende i ryggen på Bold Eagle og ikke gikk til angrep på ham oppover bakken. Hva som kunne ha skjedd er bare spekulasjoner, for vi kan ikke gråte over 11,7 på voltestart over 2700 meter – med krefter spart! Tredjeplass verdt 1,2 millioner kroner gjør at Lionel passerer Thai Tanic og klatrer helt til topp som den norskfødte varmblodshesten som har tjent mest. Grunnlaget er nå oppe i ufattelige 9 millioner kroner!

Bold Eagle får vi muligheten til å slå seinere så lenge begge hestene holder seg friske og skadefrie. Går alt etter planen skal Lionel starte i styrkeprøven Prix de Paris om drøye fire uker, og får vi det som vi vil skal han beseire Bold Eagle over mektige 4150 meter.
Slik så det ut i fjor:

Gøran var hjemme 00:30 natt til mandag og var grytidlig oppe for å trene hester og møkke bokser. Det er ingen tvil om at han ikke hviler på laurbærene, og at det sånn sett ikke er tilfeldigheter at han har fått frem en verdensstjerne? Vi får se hva de unge talentene kan utrette i årets sesong. Så langt ser i alle fall alt perfekt ut.

Forrige uke startet Nume Vinn og Lady Zagara på Momarken mandag. Førstnevnte fikk et rolig løp innvendig og fullførte helt greit selv om sjekken hang seg fast og proppa ikke ville ut. Løpet var ment som en gjennomkjøring før lørdagens V75 på Klosterskogen, og det fikk han. Sistnevnte spurtet eminent til fjerde selv om hun ble noe skeiv ned oppløpet. Det er tydelig at hoppa har hatt godt av litt treningsfri slik at hun har fått spart opp overskudd. Hun starter igjen i lunsjen på Bjerke på torsdag.

Når vi er inne på lunsjtrav og torsdag, trodde vi at Aharddaysnight skulle hevde seg i toppen forrige uke på Jarlsberg. Cato gikk offensivt til verks og presset på en lite betrodd hest, men fikk aldri overta. I det køhestene angrep dultet utvendig hest borti beina til Aharddaysnight, som dermed slo sammen og galopperte med det Cato mente var krefter spart. Han også skal starte i lunsjtravet på Bjerke torsdag.

Denne uken skulle ha startet med Mymanyyouare på Färjestad mandag, men grunnet en katastrofal dårlig bane ble det aldri noen løp. Cato og Thomas hadde kjørt to timer uten å få noe info, og da de kom frem måtte de vente ytterligere en time før de fikk vite om det faktisk ble løp. Ikke bare var banen elendig, men informasjonen til de aktive fantes ikke. Ikke bra!

To debutanter
seiersglede

Vi prøver igjen på hjemmebane tirsdag. Momarken har ofte, noen vil si for ofte, en for dårlig bane å tilby når vi skal trene gjennom uka. Vi satser på et værgudene er med oss og at banemannskapet kan by på gode forhold i morgen – både til trening på dagen, og til løpene på kvelden.

1 Gardin Trappa (V65-2) har vi hatt i 2-3 uker. Ei utrolig fin hoppe som viser store fartsressurser, men som har en enorm galopprosent. I trening er det ikke antydning til galopp, så vi er litt inne på at hun kan være redd de andre hestene. Går hun feilfritt, noe vi ikke kan garantere før vi blir bedre kjent med henne, er farten og styrken veldig bra for klassen. Selv med det er spor etter grunnlag har vi ambisjoner og anbefaler alle å ha henne med på bongen.

6 Lykkje Tveiten (V5-4) fikk vi i veldig bra orden fra Edvard Lindalen. Det er en hingst som tidlig viste talent i regi Jomar Blekkan, men som var «uheldig» og havnet i samme årgang som Tina Blessen, Haugestad Bubben og Stumne Lyn. Dermed dro han seiersløs til Østlandet, der han heller ikke har fått uttelling i møte med gode hester i grunnlaget. Har et veldig fint løp her og Cato er strålende fornøyd med det han har kjent i trening, så hesten bør regnes med vinnersjanse direkte.

Fredag starter Walentino fra bakspor på en sprint på Jarlsberg. Han har fått hentet seg inn etter en slett innsats på en dårlig Momarken-bane sist, og ventes å være tilbake i godt gammelt slag. Fra fremspor hadde vi hatt stor seierstro, men nå blir det et løp bakfra og full fart i kassa til slutt. Walentino viste at han takler slike opplegg ved tredjeplassen i V75 på Bjerke tredje sist.

Lørdag skal som nevnt Nume Vinn ut igjen. Han har møtt grunnlaget sitt hva angår fart, så vi jobber med å forbedre egenskapene hans på den biten. Det er et utrolig fint løp med mange vinnerkandidater, men vi tviler på at Nume Vinn er en av dem. Han var tross alt langslått av Mjølner Allvinn sist de møttes. En fin innsats og penger hjem forventer vi!
I V75-7 skal Larger Then Life forsøke å gjøre som sist han gjestet Skien; Vinne stayerløpet (bildet). Nå står han 20 meter dårligere inne kontra Nolessthenperfect, men bortsatt fra den er motstanden billigere enn sist. Forventer ikke at han slår den fantastisk fine hesten til Evy Marie Brinch, men en trippelplass bak håper og tror vi på. Gøran mener at hesten aldri har sett finere ut – det tar vi som et godt tegn etter en måned uten løp.

Etter arbeidstid mandag feiret vi tredjeplassen med kake, samt fjorårets trofé fra Prix de Paris. Drømmen er at det står to slike på bordet om en måneds tid! (Ja, både kaker og pokaler..)
GøranOgKake