Nyheter 13. februar 2017

Pressemelding: Lionel bytter kusk

Lionel og Örjan Kihlström. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Lionel og Örjan Kihlström. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Det er ingen hemmelighet at jeg og Kjell Arne har stilt spørsmålstegn ved disponeringene til Matthieu Abrivard i Prix d’Amerique og Prix de France. Nå som Örjan Kihlström er ledig øyner vi håp om en reprise av Prix de Paris 2016.

Bakgrunnen for valget av Matthieu Abrivard var at han har en utrolig fin kjørehånd og at han tar godt vare på hestene. Sistnevnte er en viktig faktor for oss, og det har franskmannen virkelig gjort. Da Örjan Kihlström var opptatt med oppdrag for Stall Zet/Bengt Ågerup, valgte vi den franske toppkusken for å ha en vi kunne samarbeide med gjennom vintermeetinget.
Oppdragene var enkle til å begynne med. Å kjøre snille løp kan de fleste, og jubelen var stor da Lionel haiket med Bold Eagle inn til en plass i Prix d’Amerique.
Resultatet i Prix d’Amerique var strålende – men vi skulle gjerne sett hesten blitt disponert annerledes. På søndag var vi veldig kritiske, noe Abrivard har full forståelse for.

Ettersom Stall Zet/Bengt Ågerup ikke har noen deltakere i Prix de Paris 26. februar, ser vi muligheten til å få en reprise av 2016 med Örjan Kihlström i sulkyen. Vi vil samtidig takke Abrivard og hans team for et hyggelig og godt samarbeid så langt. Vi vil også presisere at vi ikke vraker Abrivard, men ønsker at førstevalget Kihlström kjører nå. Sjansene er gode for at Abrivard kusker Lionel i fremtiden – om han ønsker.

Mvh.
Gøran Antonsen