Nyheter 22. januar 2017

Premie med krefter spart i V75

noirsunStall Antonsen har lagt bak seg en rolig uke der treningen har stått i fokus. Lørdag fikk vi en opptur med premie i V75.

Det å hevde seg i V75 er ingen selvfølge, men noe man jobber knallhardt for hver uke å kunne gjøre. Lørdag representerte Cato stallen med Noir Sun (bildet) i V75-2 på Bjerkebanen. Fra et fint spor håpet vi at Noir Sun skulle få en fin posisjon slik at han kunne være med å kjempe om seieren. Men da Robert Bergh gikk ned i lederrygg med storfavoritten Porsche Commercial, endte det med tredje innvendig i stedet for rygg leder. Med Thor Borg i tet ble det selvfølgelig sovetempo en god stund, og en påfølgende lynrask avslutning. Cato dro ut en fulltanket Noir Sun på oppløpet, men på det tidspunktet gikk det så fort at det var umulig å hente igjen hestene foran. Farten gjorde også at aksjonen ikke stemte helt for hesten. I et løp der en del ble feil, må vi si oss godt fornøyd med femteplass, 5000 kroner og en fulltanket hest på 14,9a/2100 meter. Det skal tillegges at banen var veldig bra for dagen. All honnør til banepersonalet på Bjerke!

Virkelig på gang
Onsdag var Cato på samme bane med Ånei og Aharddaysnight. Begge startet fra tolvtespor bak bilen. Førstnevnte ble dratt bakover en av sliten konkurrent, og måtte ofre en speed midt i løpet for å trave seg opp til feltet igjen. På det tidspunktet var det bra tempo på løpet, og forseringen viste seg å koste en del. Ånei endte andre utenom premie, i et løp vi nok en gang kan skrive på uturskontoen!
Aharddaysnight hadde langt fra optimale forutsetninger med dårlig spor på en sprint. Cato serverte hesten til Eirik Djuve et løp innvendig hele veien, og han svarte med å fullføre strålende. Selv om det ikke ble premie så hesten rett og slett lysende ut. Aharddaysnight er en utrolig lekker traver når han er i slag, og det er med stor glede at vi kan si at han virkelig er på gang. Aharddaysnight starter allerede på torsdag igjen i lunsjtravet på Jarlsberg. Fra andrespor mot billig motstand forventer vi at han kjemper om seieren slik han så ut onsdag!

På fredag kjørte vi intervaller igjen med stallens 3-åringer på Momarken. Alle fullførte på strålende vis. Til eierne: Fra og med 1. februar kommer Gøran til å oppdatere treningsloggen (i menyen øverst på siden) hver uke, slik at man kontinuerlig kan følge hva hestene bedriver dagene med.

Den nye uken innleder med kjøring på Momarken. Her har vi Nume Vinn til start i V65-6/V5-3 fra et trist tolvtespor. Hesten så grei ut i et hurtigjobb for Cato fredag, men møter igjen på Kolbu Jonatan som ble et nummer for stor sist. I et bra spor står i tillegg Mjølner Allvinn. Det blir tøft å vinne løpet, men vi håper og tror at Nume Vinn vil gjøre en god prestasjon og plukke med seg penger igjen. I V65-3 starter Lady Zagara fra andrespor. Er sikret et fint opplegg derifra, men slår ikke storfavoritten Obrigado Brazz om den holder seg på beina.
Uken avsluttes med Lionel til start i Prix d’Amerique på søndag….