Nyheter 25. juni 2017

Nykommere på stallen

TravForrige uke fikk vi med oss en andreplass som best. Det sørget en god Larger Then Life for på Bjerke. Øvrig ble det to premier, en galopp og en uplassert.

Dessuten ankom to veldig spennende kaldblodshester stallen. Kapable Torpa Mai, som var V75-favoritt på Leangen i april, gjør et artig comeback hos oss. Cato valgte å kjøpe tilbake hesten da Morten Langli og Erik Killingmo ga opp en usikre dama.
– Torpa Mai har vist seg å ha bra kapasitet, men har opptrådd vanskelig og galoppert i stort sett hver eneste start. Hun har trent fint siden hun kom og jeg gleder meg stort til å prøve henne igjen, sier Cato som har sørget for samtlige fire karriereseiere for Torpa Mai.

Karrierens første seier tok 5-årshoppa Julie (bildet over) på Momarken for fjorten dager siden. Helsøstra til V75-vinneren Lille Jim har vist veldig fin utvikling i år, og i et forsøk på å ta ytterligere et steg har eier Lars-Arne Larsen fra Enebakk valgt å flytte hesten til oss.
– Det er sjeldent man får muligheten til å få inn så spennende hester på stallen. Julie har vist gradvis utvikling for hver start og jeg ser frem til å kunne jobbe med henne hver dag, sier en spent og takknemlig. Cato

Larger best
Coktail’s Hangover (bildet under) fikk en god start uten å kunne hente en lengde på favoritten Robin G.T. For å unngå dødens posisjon valgte Gøran posisjonen tredje innvendig, og etter ytterligere posisjonsbytter satt hoppa plutselig sist i feltet. Tempoet underveis var dårlig, men da  Coktail’s Hangover dro på i sporene rundt siste sving gikk det styggfort. Samtidig ble tempoet i front skrudd opp, og dermed ble det «bare» en femteplass for en prestasjon som hadde fortjent mer. Nå venter et billig løp før Märtha-kval på Biri.

Hugo Bäck var uheldig med ryggene underveis og gikk en fin siste 500 meter – dessverre uten sjanse til å hente igjen en brilliant Briljant. Nå venter et 3-årsløp på Bollnäs mandag 3. juli.

Lily Bourbon og Frozen Sun gikk mønstringsløpene sine på en fin måte. Førstnevnte jogget heltenkelt 1.26 for Per Oleg Midtfjeld, mens sistnevnte var vrang fra start og måtte legge inn en 23-runde til slutt. En veldig fortjent friuke venter for de talentfulle traverne.

Larger Then Life var ukas store høydepunkt. Fra posisjonen utvendig leder kjempet han heroisk til andreplass. Kusk Ole-Christian Kjenner kjørte et veldig bra løp, og «Folke» viste at skoløs balanse ikke var noe problem. Store pluss i boka til både kusk og hest. Løpstilbudet ser bra ut i juli og vi håper at hesten kan komme tilbake på nivået da han slo Emir La Brousse i V75 på Klosterskogen i januar.

J.J. Jazz fikk servert et fint løp av Gøran, men var langt under båten på sisterunden. Vi tar en sjekk og håper på bedring neste gang.

Noir Sun galopperte seg bort i siste sving på Klosterskogen torsdag.
– Jeg valgte å rive fremskoa på Momarken nest sist, og da han varmet bra på Kloster valgte jeg å kjøre på samme balanse. Det viste seg å være et dårlig valg. Hesten galopperte da jeg flyttet litt på han, veldig kjedelig da vi hadde los på en bra premie, sier Cato.

CoktailsHangoverSjanser på mandag
Denne uken byr på flere fine muligheter. Tre hester har gode trippelsjanser, den siste jakter premie.
Mandag, Bjerke:
7 Lykkje Tveiten (V5-2) galopperte i et tøft V75-løp på Forus sist. Nå er det ned to-tre klasser, og i trav skal det dreie seg om en god trippelsjanse. Vanskelig å vinne med, men kan gjøre det mot disse hestene. Enten skoløs foran eller snudde aluminium. Bestemmes etter varming.

4 Larger Then Life (V5-5) var positiv i sin forrige start mot gode hester i klassen. Omtrent samme nivå på motstanden mandag, og dermed er han trippelaktuell på ny. Blir vanskelig å slå Calypso H. , men for de som velger å gardere kan han være aktuell på to-tre hester. Skoløs rundt om som sist.

Mandag, Arvika:
13 Rive Rodin (løp.2, ikke norsk spill) imponerte da han vant debuten på Årjäng. Gikk enkelt 1.32,7 siste runden ved den anledning, og hadde mye å gå på. Møter konkurrenter med mer rutine nå, men skulle han ta travet fra et perfekt springspor regner vi med at han ender i toppen. Bra trippelsjanse.

Torsdag, Bjerke: 
9 Bevis C.N. (V5-4/DD-1) var forbedret sist, men må vise enda mer for å være aktuell for spillerne. Fremgang og premie er målet. Ingen endringer.