Nyheter 20. februar 2017

Ny start for Lionel

LargerThenLifeliggerForrige uke inneholdt både stort og smått. Denne uken er sjefen bortreist, men heldigvis har han godt personell som «sköter» driften hjemme.

Forrige ukes «snakkis» var kuskebyttet fra Abrivard til Kihlström. Mange meninger og stort engasjement ble det rundt saken, og faktisk så kom det to håndskrevne brev hjem til Gøran med kuskeforslag! Utrolig gøy.

På hjemmebane ble det kun start på tirsdag da Bjerke måtte avbryte sitt stevne på onsdag. Godgutten Larger Then Life synes ikke det var det verste som har skjedd, og unnet seg en ekstra lur (bildet). Planen var å melde ham til stayerløpet på lørdagen som var, men Gøran mente at det ble vel tette starter for vallaken som er avhengig av å føle seg helt hundre for å levere. I stedet for to starter ble det altså null…

Sterke løp av alle tre
Tirsdag leverte alle tre hestene våre veldig fine løp. Gardin Trappa (4.plass/4000kr) kom seg tidlig i tet, men var som nevnt meldt opp i grunnlaget, og fikk derfor problemer med å utligne farten til Hadeland Uri runden fra mål. Gikk etter galoppen et fullt godkjent løp. Vi pønsker og funderer videre på hva vi skal gjøre for å få henne til å gå feilfritt. Vi varslet at hoppa ville gå med gomtrykker, men det fungerte dårlig i varming og ble derfor droppet.
Lady Zagara (4.plass/4000kr) stod vanskelig til i åttendespor mot gode hester. Selv om hun på eget initiativ dro avgårde fra start, var det faktisk en stor pollett igjen til slutt. Spurten til fjerdeplassen var veldig positiv! Det er gledelig at hesten viser såpass fin utvikling, ikke minst for eier Normann Hansen som har støttet oss i mange år.
Walentino (5.plass/3000kr) stod enda vanskeligere til i tolvtespor. Gøran kjørte på sjans og fikk en dårlig rygg på siste bortre langside, hvis ikke hadde hesten kjempet helt i toppen i et løp med relativt dårlig tempo. Det er fantastisk herlig at vi har klart å få Walentino tilbake i slag igjen, og ikke minst at han fungerte utmerket med sin nye balanse – barfot frem og sko bak. Neste start blir enten V75 på Drammen 4 mars, eller Färjestad mandag 6 mars.

Bjerke og Vincennes
Denne uken starter vi kun hester i hovedstedene Oslo og Paris.
Onsdag:
2 Gardin Trappa (V76-3) har tatt de tette startene fint og vi ser ingen grunn til å ikke fortsette å starte. Har trukket et dumt andrespor i volta nå, og det ligger litt an til at hun havner på etterskudd. Står 20 meter bedre inne enn Kopi og Mollystjerna, men forspranget er trolig tidlig spist opp. På bakgrunn av oppførselen den siste tiden får vi ligge litt lavt og ha som mål at hun går feilfritt. Gjør hun det, ja da er hun fort god nok til å kjempe om seieren..

8 Noir Sun (V76-4) fikk hente seg inn etter flere sterke innsatser etter tunge opplegg. At hesten ikke har vunnet løp for oss er nesten utrolig. Trakk et fryktelig dårlig spor nå – men er strøket inn to spor. Ambisjonene steg dermed drastisk. Sist satt nemlig Noir Sun bom fast med krefter i V75 til en 14-tid. Om han ikke vinner nå, blir han hvertfall livsfarlig neste gang med løpet i kroppen…

Torsdag:
10 Lady Zagara (V4-2/DD-1) har vært utrolig positiv i sine siste starter. Fast nest sist, og spurtet strålende fra siste posisjon sist. Bakspor er ingen ulempe, for da får hun spille ut speeden til slutt. Sprint er også å regne som en fordel. Bør regnes med mulighet nå.

10 Lykkje Tveiten (V5-5) har gjort to fine innsatser i vår regi. Spurtet strålende første gang, og kjempet heroisk etter et løp han helst ikke skal ha sist. Nå blir det igjen å gå i rygger – noe som passer ham utmerket. Hesten har bra fart for klassen, men er avhengig av litt tempo og klaff med posisjonene her. Løpet holder nemlig brukbar klasse til å være et lunsjløp.

Lørdag starter Mymanyyouare i Sigvart Pettersens Minneløp, V75-7. Hesten til Eirik Djuve viste kalasform sist – men møter helt andre kamerater her, og er dessuten belastet med 20 meter tillegg. Går distansen så det suser, men det virker tøft å forlange at han går helt til topps. Er han i nærheten av trippelen er vi fornøyd!

Søndag skal Lionel ut over nesten dobbelt så lang distanse; 4150 meter. En distanse som ikke er for hvem som helst. Alle rapportene fra Paris er strålende, og vi ser frem til å få testet denne Bold Eagle igjen. Det gikk jo ganske fint i fjor, selv om det i prinsipp var de andre som testet Lionel da han måtte trave utvendig leder hele veien….