Nyheter 2. juli 2017

Ny start for Lionel og Gøran

LionelSøndag er det klart for ny start for vår verdensstjerne Lionel. I Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg Travbane støter han på ni knallgode konkurrenter.

På startstreken står; Sauveur (fjorårsvinner), Twister Bi, Carabinieri, Takethem, D.D.’s Hitman, Oasis Bi, Anna Mix, Thai Broadway og U.S. Male E.P.
– Feltet er som ventet veldig sterkt. Mye avgjøres på hvilket spor vi får, så lenge Lionel unngår 6-7-8 er jeg fornøyd. Han har vist at han har voldsomme avslutninger å by på når han går bakfra – som på Åby nest sist. Et eventuelt bakspor er i så måte ikke noe jeg depper over, sier Gøran med gode treningsrapporter i ryggen.
– Daniel har rapportert at alt er som det skal være. Nå blir det fire uker siden forrige start, kontra seks uker som det var før Oslo Grand Prix. I utgangspunktet tror jeg det utgjør noen meter. De kommer i så fall godt med. Jeg håper at folk tar turen til Jarlsberg for å overvære fin sport i godværet!

100% på trippelen
Forrige uke startet vi fire hester, alle med en viss grad av trippelsjanse. De firbeinte leverte til gull og travet inn fine penger for eierne.
Lykkje Tveiten åpnet ballet med å ta karrièrens første seier på helenkelt vis. Han sveipet feltet på bortre langside og stakk unna feltet med 40 meter. Tiden 1.25,6a var dessuten ny rekord. Det er bare å gratulere eier Edvard Lindalen fra Fåvang med en herlig seier! Flere venter.

Larger Then Life gjorde nok et strålende løp til andreplass etter en tur i sporene på sisterunden. En posisjon lengre frem, eller at Cato setter seg til rette utvendig leder før Kvasnes (Pingo Spring), så er det dønn i orden.
– Begge hestene leverte fem-stjerners prestasjoner. Veldig gøy at Lykkje Tveiten fikk vinne sitt første løp, og at Larger Then Life har stabilisert seg på et bra nivå igjen, sier Gøran.

Selv kusket Gøran 3-åringen Rive Rodin på Arvika samme kveld. Det ble en fin tredjeplass etter trøbbel på startsiden.
– Han ble for pigg for meg på startsiden og galopperte bort seieren der. Etterpå leverte han et fantastisk løp, men med fullt felt på 800-metersbane blir det umulig å runde alle. Ny start er planlagt på Årjäng 14 juli.

Torsdag forsøkte den danske 4-årshoppa Bevis C.N. seg i lunsjen på Bjerke. Hun avsluttet fint til tredjeplass til ny «norgesrekord». 1.15,8 er nemlig den raskeste tiden hun har travet i Norge.
– Definitivt et skritt i riktig retning. For første gang tør hun å ha bruke seg underveis. Hadde jeg valgt førstespor gjennom siste sving er vi toer, sa en fornøyd Cato etter løpet.
Ny start skjer om ca. 14 dager.

TivoOGHugoSøndag ankom en av våre favoritthester stallen. Trønderen Tivo (bildet over) flyttet inn ved siden av Juliano Rags. 6-åringen har blitt en kulthelt på Leangen etter å ha stoppet på siste langside en rekke ganger, men likevel ha kommet tilbake til seier gjennom sin enorme fart.
– En utrolig spennende hest som jeg gleder meg stort til å trene. Tivo har enorm toppfart. Får vi luket bort pausene underveis er dette en traver som kommer til å rase gjennom grunnlagene. Jeg er stolt og ydmyk over at eier og oppdretter Malin Estenstad Knutsen har valgt å sette hesten i trening hos meg, sier Gøran.
Tivo får sin første tur på tirsdag ettersom Gøran tilbringer mandagen i Bollnäs sammen med Hugo Bäck (bildet under).

En uke med stort og smått
Uke 27 må betraktes som svært spennende. Lunsjtrav, storløp i Sverige, løp på hjemmebane med debutanter, kjøring på flotte Kongsvinger og ny start for Lionel står på programmet.
Bjerke, mandag:
7 Noir Sun (V5-1) holder kanonform og står ovenfor en ganske riktig oppgave. Blir kanskje vondt å slå Spicy Challenger om den er på topp, men de andre er vi på høyde med. Sist ble det helt feil med skoløs foran, så derfor er det tilbake til sko på alle fire.

2 Blue Sun (V5-3) taklet ikke andresporet i volta sist og tapte mye på startsiden. Gikk siden et veldig fint løp. Nå er det autodebut, noe som ikke bekymrer. Omtrent samme motstand og det betyr at en trippelplass er innen rekkevidde. Endringer; Skoløs foran og drapropper for første gang.

Bollnäs, mandag:
7 Hugo Bäck (V64-2) har vi siktet mot Hälsinglands Treåringspris med en god stund. Perfekt spor for å utnytte starthurtigheten, men motstanden er som ventet tøff. Uansett reiser vi ikke så langt uten ambisjoner om å kjempe helt i toppen. For første gang blir det draskylapper, ellers ingen endringer.

Momarken, tirsdag:
2 Coktail’s Hangover (V65-1) var veldig god i en rask avslutning sist. Hun står fint til og vi har god tro på henne. God vinnersjansen. Ingen endringer.

4 U.S. Snowflake (V65-1) var veldig svak på Jarlsberg sist. Vi har ikke funnet noen feil på henne og forsøker igjen nå som det er hjemmebane. Mer trippel- enn seiersaktuell på bakgrunn av løpet sist. Ingen endringer.

1 Destroyer (V5-5) er en stor fin type. Han har trengt god tid på seg, men nå ser det fint ut. Vi har ambisjoner med ham i år. Han skal ha en god vinnersjanse på direkten. Tror han kan rundt 1.16,5-1.17,0. Åpent hodelag og med sko.

2 Always A Star (V5-5) gikk et fint prøveløp mot rutinerte løpshester. Endret litt etter det og vi forventer oss en fin innsats og en tid rundt 1.18. Endringer; Sperrestropp og helstengt hodelag.

Ut i mønstringsløp skal Coktail Gun M.E. og Frozen Sun. Mens Thomas skal forsøke å få tilbake lisensen i prøveløp med Nume Vinn.

Kongsvinger, onsdag:
10 Larger Then Life (V76-5) holder kanonform og hadde med litt mer klaff stått med to strake seire. Oppgaven onsdag er noe tøffere på papiret, men distansen og det lange oppløpet er å regne som en fordel. Regnes med vinnersjanse. Skoløs rundt om som i sine to foregående starter.

Jarlsberg, torsdag:
4 Lykkje Tveiten (V65-4) fikk sin fortjente seier i billig lag sist. Nå er mostanden mye tøffere, men form, spor og distanse tilsier at han skal ende i toppen igjen. En naturlig garderingsstrek. Ingen endringer.

Jarlsberg, søndag:
Lionel () har tatt Oslo Grand Prix på en fin måte og skal ha gått frem med det løpet i kroppen. Uavhengig av sporet må vi ha tro på en plass i toppen om han har en normaldag.