Løpsrapporter 14. juni 2017

Noe for historiebøkene?

Lionel og Gøran Antonsen ble nummer to i VG Oslo Grand Prix 2017

Lionel og Gøran Antonsen ble nummer to i VG Oslo Grand Prix 2017

Lionel har skrevet seg inn i historiebøkene med gullskrift for lenge siden. Forrige uke klarte Gøran noe neppe noen andre har klart: Å tape knepent for to sistevalg med fem dagers mellomrom!

En kjedelig «bragd» så klart, men det er et bevis på at trav handler om marginer. Ejo Blesa måtte gi tapt i siste steget mot 14-valget Fina Rosalita (0,3%), mens Lionel ble spurtslått av 10-valget Twister Bi (1,6%).
På forhånd var sistnevnte en av to i Oslo Grand Prix som ble levnet få om ingen vinnersjanser. Man trenger ikke spole lengre tilbake enn til Elitoppet for å se at Dante Boko (tethesten i OGP) rundet Twister Bi enkelt i kvalet. Med amerikanervogn og drapropper for første gang på Twister Bi, var plutselig rollene byttet om. Lionel måtte se seg slått like før streken.
– For å si det sånn, det var Twister Bi som var overraskende bra – ikke Lionel som var dårlig, sier Gøran med avstand til løpet.
– Grunnen til at jeg kjørte frem tidlig var at jeg hele løpet kjørte mot Aubrion du Gers, hesten jeg mente var hardest imot. I stedet for å måtte dra frem den i sporene, valgte jeg å gli gratis frem og sette meg rolig utvendig. Jeg hadde aldri noe mål eller håp om å få overta fra Kolgjini, sier Gøran som var seierssikker rundt siste sving.
– Dante Boko hadde jeg slått tidlig ut på sisterunden, så jeg kjørte aldri mot den noen gang – slik det har blitt antydet noen steder. Tempoet dro jeg først opp da Aubrion du Gers støtet bakfra, og da Twister Bi gikk ut foran var det egentlig bare å stikke unna. For den skulle jo normalt ikke ha sjans mot Lionel. Men den var bra, overraskende bra, gjentar Gøran uten å være skuffet på noen som helst måte.
– Klart at det er litt bittert i ettertid, men når jeg ikke kunne gjort noe annerledes er det ikke så mye å få gjort. Jeg føler at vi «vant» andreplassen, sier Gøran og gleder seg til Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg 9 juni.

Vi må benytte anledningen til å takke Bjerke Travbane for et flott og vel gjennomført arrangement. Dessverre var ikke værgudene med, men det får man ikke gjort noe med. En stor takk fortjener også Daniel Redén og oppasser Pär Pergenius, som hadde satt Lionel i fantastisk skikk. Det føles trygt og godt å sende ham tilbake til Sverige, for da vet vi at han kommer i minst like bra, om ikke enda bedre, slag til Tønsberg om tre uker.

Noen stor feiring ble det imidlertid ikke. Etter en uke med enormt med fokus var det bare å komme seg hjem til senga. Gøran var forståelig nok fullstendig utslitt av alt trykket fra media og supportere. Skulle det bli seier i Tønsberg lover vi å feire dobbelt!
For øvrig er det artig å observere hvilken betydning profilering i media har å si. Etter at en uheldig programleder på NRK klarte å si at Lionel skulle tilbake til Gøran etter OGP, møtte det faktisk opp supportere på Brandsrud Gård for å besiktige verdensstjernen mandag. Dessverre måtte de gå skuffet hjem uten å ha sett den røde bamsen live.

50 prosent trippel
Rive Rodin sørget for forrige ukes eneste seier. Med klaff kunne det blitt en av tre… På seks forsøk fikk vi med oss resultatraden 1-2-6-4-5-2
Rive Rodin imponerte oss virkelig i sin debut. Han er veldig hingstete, urutinert og kan finne på mye rart hjemme. Derfor var oppførselen hans i løpsbanen meget positiv – spesielt siden han ble giret av omstarten. Slo noen korte galoppsteg før han fant travet og dro avgårde. Fikk siden overta og kjøre det tempoet som passet Gøran. Det ble til 1.31,7 siste 1000 meter, selv om han tok opp i siste sving for å ikke slippe uten hesten i ryggen.
– Det kjentes ut som om jeg kunne vunnet med 40-50 meter om jeg ville, sier Gøran om den utrolig flotte hesten til Anton Haakaas og gjengen i «Stall Travlaget Trill».

Ejo Blesa fikk teste seg skoløs rundt om for første gang. Det skulle gi henne det ekstra giret underveis, noe det også på en måte gjorde. Dessverre var hun følsom og endte opp med å slå noen galoppsteg fra start. I stedet for tet ble det etter hvert dødens posisjon. Utvendig for sistevalget følte Gøran seg komfortabel, og inn i siste sving var det små mariner som gjorde at Ejo Blesa akkurat ikke fikk lagt inn. Hoppa hang fryktelig tom rundt svingen og var heller ikke kjørbar oppunder mål. Derfor kunne hun ikke koble seiergrepet tidsnok. Gøy var det for Årjäng-amatøren Emil Sillén, som etter mål sa til Gøran «Det er stort å slå en som har vunnet Olympiatravet!»
For Ejo Blesa sin del venter det nå behandling slik at vi får bukt med problemene hennes.

Gardin Trappa havnet langt bak fra sitt bakspor på tillegg, en umulig oppgave på Åmål der tethestene har for vane å gjøre opp. Fullførte likevel fint til siste penga.

J.J. Jazz fikk sin tredje start i et relativt billig løp. Han hadde brukt seg en del på reisen og på boksen, men oppførte seg eksemplarisk i varming og under den tiden hvor løpet ble utsatt pga en ulykke. Hadde den første starten gått, hadde J.J. Jazz garantert vært på trippelen. I stedet ble det jevnt 17-tempo i front og da hadde Jazz mer enn nok å følge til slutt. Fikk med seg en grei fjerdeplass på tiden 1.18,3 – rekordforbedring på to sekunder.

Coktail’s Hangover forsøkte seg mot gode hester i Support Justice æresløp. Da det ble trangt innledningsvis måtte Gøran søke ned i førstespor. På en svært tungsprunget bane fikk hesten foran problemer ut på siste langside, og «Shiffrin» fikk av den grunn en liten stopp. Kom etterpå fint tilbake mellom hester og fullførte strålende til femteplass verdt 15.000 kroner. Heldig var hun at en hest foran feilet i mål, så det gikk på en måte «opp i opp».

Coktail's HangoverDen nye uken startet på hjemmebane tirsdag, med vekslende hell. Gardin Trappa hadde en dårlig dag og slo på to galopper. Nå venter en lengre ferie på henne slik at hun kan hente seg inn igjen.
I prøveløpet gikk Always A Star (e.Look de Star) fint til tiden 1.20,1, etter å ha lagt inn en 18,5-runde til slutt mot garvede løpshester. Han kommer seg stadig og blir på sikt en veldig fin hest.
I monteprøveløpet red Majken Amundsen et fint og kontrollert løp med Nume Vinn til 1.38,9. Hesten har ikke startet siden februar, men er nå virkelig på gang. Med rytter på ryggen frir han seg mye bedre.
Mønstringsløpene til Lily Bourbon og Frozen Sun var ikke like vellykket. Førstnevnte viste utrolig fine ting, men ble ukonsentrert da kameraten feilet. Slo derfor på en liten «tullegalopp» for å vente på Frozen Sun på siste bortre langside, men da hun fant beina igjen gikk det fort siste 500 meter. I følge Cato gikk det i 24-fart. Lily Bourbon klarte kravet på en dårlig dag. Frozen Sun galopperte på de to første svingene og ble etterpå kjørt veldig på sikkerhet, men det gikk akkurat ikke innenfor tidskravet. Utrolig synd.
– Dette var ikke bra. Noe er feil med hestene, konstaterte Gøran etterpå. Er det en ting som er sikkert er det at Lily Bourbon og Frozen Sun kommer til å slå voldsomt tilbake, for det handler om to veldig fine hester. Men som mennesker har de lov til å ha en dårlig dag!
Til slutt må vi ta med at Cato endelig, i det niende forsøket, klarte å vinne løp med den «ny-gamle» drakta. Han vant med den fine hoppa Julie, trent og eid av Lars-Arne Larsen fra Enebakk. Stall Antonsen gratulerer så mye!

Hektisk uke med Forus til slutt
Ny uke, nye muligheter. Noe betenkt er vi etter at hestene i mønstringløpet underpresterte og slet med avføringen, så vi tar forbehold om at det kan komme strykninger om vi finner feil på noen av hestene.

Torsdag, Momarken:
2 Noir Sun (V5-1) har holdt god form i lang tid uten å få uttelling i form av seier. Leverte en flott sisterunde i løpet Widding-vinner Fabian B.R. vant sist. Nå er det lunsjtrav med poengløp, passende distanse og endelig bra spor. Er ikke rask nok til å utnytte sporet til fulle, men er sikret et fint opplegg og da forventer vi at han er på foto mot mange formløse hester. God vinnersjanse. Ingen endringer er planlagt.

5 Bevis C.N. (V5-5/DD-2) var en stor skuffelse debuten for oss etter å ha trent svært bra opp mot løpet. Vi håper det bare var snakk om en dårlig dag, for hjemme i trening kjennes alt fint ut. Er normalt rask fra start og får seg tidlig en fin posisjon, men nå er målet å få henne til å fullføre til mål. En premie og positiv innsats er bra. Ingen endringer.
6 Lady Zagara (V5-5/DD-2) var småforkjølet sist og fikk stå over Biri for å satse mot dette skreddersydde løpet. Kan løse bra på en god dag, men trolig søker Cato posisjon for å bruke kreftene til slutt. Formen er bedre enn raden og vi forventer at hun kjemper om en trippelplass. Kan vinne med posisjonsklaff. Nå blir det skoløs igjen, som i hennes beste løp på vårparten.

Torsdag, Klosterskogen:
11 Walentino (V65-6) har tydeligvis spormaskinen noe imot. Ble veldig trøtt mot gode hester på Solvalla sist, men har hentet seg fint inn og trener bra. Kan han få en premie fra et vrient spor må vi være fornøyd. Ingen endringer.

2 Blue Sun (V5-4) var ikke på topp på Bjerke sist. Teien Gundersen sa han var sikker på å vinne løpet da han dro på i sporene, men det var tidlig over. Ikke rart siden hoppa viste seg å være forkjølet. Er behandlet for det og hesten har trent veldig fint de siste ukene. Uten at vi kjenner motstanden godt, må det være snakk om en god trippelsjanse fra et ok spor. Ingen endringer.

Jarlsberg, fredag:
10 U.S. Snowflake (V65-2) var veldig god til ny rekord sist, selv om hun la inn en galopp i første sving og viste seg å være forkjølet for dagen. Utrolig kjedelig med bakspor nå, for motstandsmessig er det en liten klasse ned. Kjemper i første omgang om en trippelplass fra dette sporet, men kan også vinne om det blir riktig med ryggene underveis. Gikk skoløs sist, nå blir det på med sko igjen.

Forus, lørdag:
5 Lykkje Tveiten (V75-5) har vi siktet mot dette løpet med en god stund. Står utsøkt til på strek, har bra spor og er rask fra start. Taktikken er ikke bestemt, men vi forventer at han kjemper helt i toppen siden de antatt hardeste konkurrentene havnet i bakspor på tillegget. Gikk skoløs sist, noe som slo veldig heldig ut. Har han høver til det og banen er bra blir det samme balanse. Ellers draskylapper og vanlig vogn som normalt.

14 King Of Friday (V75-7) får vi et herlig gjensyn med i stayerløpet. Har slitt litt helsemessig i år, så formen er neppe helt på topp. Dessuten er oppgaven vanskelig på papiret. Får vi en premie må vi være fornøyd.

Forus, søndag:
6 Joe Comet (V65-4) var indisponert sist og har fått hentet seg inn til dette løpet. Passende motstand, spor og distanse. Vi forventer han tilbake der han var nest sist, og da skal det være en hyggelig trippelsjanse og en gardering i et åpent og fint spilleløp. Har ikke hov til å kjøre skoløs enda, men får på seg lettere allsko.

9 Mymanyyouare (V65-5) leverte ett av sine livs løp fra dødens på Bjerke sist. Ned en klasse nå, og fra et smygspor er det spennende forutsetninger. Normalt kjemper han best når han er der fremme, men han går også fint bakfra. Om ikke Emir La Brousse er tilbake på sitt beste, står Mymanyyouare klar til å overta. Skoløs foran og vanlig sulky denne gangen.