Nyheter 21. oktober 2017

Lionel i sesongdebut neste helg

Lionel og Gøran Antonsen vinner NM på ny norsk rekord: 1.12,3am

Lionel og Gøran Antonsen vinner NM på ny norsk rekord: 1.12,3am

Én måned har gått siden forrige oppdatering på hjemmesiden. Det betyr at vi har kommet en måned nærmere den kalde og til tider krevende vintersesongen. Forhåpentligvis kan Lionel sørge for at vi får noe å varme oss med utover vinteren.

For som man har kunnet lese i diverse travmedier den siste uken, starter Lionel veien mot storløpene i Paris under V75-stevnet på Jägersro neste helg – nærmere bestemt lørdag 28. oktober.
Lionel har trent mye og steinhardt etter løpspausen, og ifølge Daniel Redén kjennes hesten «fantastisk fin ut». Få mer om statusen på Lionel ved å besøke TGN.no.

Hjemme på stallen i Mysen jobbes det for hver eneste meter. I disse tider kommer nye spennende åringer inn på stallen. Sett bort i fra Faramineux som ble med hjem etter auksjonen og Juni Prinsen som kom fra eier og oppdretter, er Chuck Yeager (e. Look de Star-Diva Arvells) og N.Y. J.J. Online (e. Order By Fax-Double Trot) på plass. Om ikke lenge ankommer også Stavanger-banden Salte Odin og Solveig Salt. Sistnevnte er det fortsatt ledige andeler i.

Premie til nesten alle
Av starthestene som har vært ute siden forrige oppdatering, er det kun en som ikke har fått med seg premie. Det var en ukurant Coktail’s Hangover, som lite kunne gjøre fra jumboplass i Oaks-kvalet på Momarken.
Tivo har startet to ganger den siste måneden; Først en overlegen seier på Momarken til den solide vinnertiden 1.27,1, før han måtte gå alt for tidlig på Årjäng et par uker etterpå. Kom strålende tilbake som toer og ordnet 20.000 kroner inn på konto for eieren på disse to startene. Har i etterkant blitt behandlet opp etter å ha ømmet i et bakbein. Han er startklar og kommer til å holdes i gang utover vinteren.

Alonso Borka var veldig bra på Jarlsberg 22 september, så vi hadde forhåpninger om en fin premie i Oaks. Hun klarte å kvale seg inn, men var ikke på topp i verken kval eller finale. Endte da naturligvis uplassert i et knallsterkt felt. Hun har blitt fikset opp og behandlet. Borka får en pust i bakken gjennom vinteren.

Lykkje Erna har vært ute to ganger med varierende resultat. Var svak fra tet på Bjerke 27 september, men det viste seg at hun var syk ved den anledning. Ble likevel tredje. Slo kraftig tilbake på Biri tre uker seinere hvor hun satt bom fast med krefter spart. Gøran måtte dra henne ut i andrespor for å unngå å kjøre over hesten foran, noe som endte med sjenering av konkurrent og deplassering fra andre- til femteplass. Hun er virkelig på gang og starter på Bjerke kommende mandag.

Joe Comet fikk med seg siste penga i V75 på Jarlsberg 30 september etter et roteløp med dårlige rygger. Han kjentes kjempefin ut, men i etterkant har han fått påvist et nytt hovbeinsbrudd. Utrolig kjedelig, for han var virkelig på gang etter et skademareritt i 3-årssesongen. Nå venter flere måneder på sidelinjen for Holm Holmsen-vinneren.

Walentino var ute i et bløffløp på Biri 13. oktober. Med storfavoritten i tet ble det kjørt 17,5/1000 meter på en sprint. Da springer alle fort til slutt. «Walle» stod på fint til fjerdeplassen.

Ejo Blesa innledet veldig fint for oss med seier i sommer og flere fine premier deretter. På seinsommeren ble hun syk, noe som satt formen kraftig tilbake. I comebacket på Årjäng ble hun alt for stri utvendig lederen mot gode hester, så der var hun unnskyldt. Mandag var Ejo Blesa tilbake med en flott andreplass på Drammen Travbane som en 65-oddser i spillet. En herlig opptur.

TripssonØK
Mandag, Bjerke:
Neste uke har vi endel starthester som er verdt å passe.
5 Lykkje Erna (V5-3) er ranket som tredje sistevalg i Stallskriket. Det føler vi er feil. Hun er lynrask ut og er sikret et fint løpsopplegg. Lego U.N. er en veldig fin 4-åring som kan bli vanskelig å slå, men de øvrige føler vi at Erna er på høyde med. Trippelsjanse.

Tirsdag, Momarken:
9 Mymanyyouare (V65-4/V5-1) ble for hissig i 4000-meteren sist og pullet bort mye krefter underveis. Stod likevel på fint til femte. Passende motstand nå, men på en sprint er man avhengig av høyt tempo underveis fra bakspor. Det blir det neppe her. Fornøyd med bra avslutning og en fin premie.

4 Tripsson Ø.K. (V65-5/V5-2/DD-1) har vi hatt i noen uker. Man kjenner i trening at det er en skikkelig bra hest, men som kjent er trening og løp to vidt forskjellige ting. Startet rutineløp på Momarken torsdag hvor han avsluttet siste 1000 meter på 1.27,5 ukjørt. Dette løpet blir en test for å se hvor vi har han, men på kapasitet skal han regnes som en outsider som kan vinne.

9 Pique (V5-4) har fått to måneder på seg etter den skuffende innsatsen sist. Han var syk og langt under båten da. Har etterpå trent kanonfint og virker å være i godt slag før dette 3-årsløpet. Går alt rett for seg blir vi skuffet om han taper løpet. Går han som nest sist taper han ikke.

Torsdag, Klosterskogen:
3 Noir Sun (V65-1) fikk to måneder fri etter å ha fungert dårlig sist han startet. Ble et tøft sportrappløp med millionærene Thai Goodwill og El Toro B.R. til start, så en tredjeplass er maks i et normalt løp.