Nyheter 23. april 2017

Ladet opp på beste vis

MadelenGøranKommende lørdag er det klart for Olympiatravet på Åby. Lionel og Gøran er klar til dyst fra et vrient syvendespor. Søndag ladet kusken opp på beste vis med 100% på Årjäng!

1,5 millioner kroner venter vinneren av Olympiatravet. Vår venn Fredrik Solberg klarte det i 2015 med en utrolig god B.B.S. Sugarlight. At Lionel skal klare å gjenta den bragden fra syvendespor virker langsøkt, spesielt med en av verdens beste hester i sporet innenfor – Nuncio.
Vi håper at så mange som mulig tar turen til Åby for å heie på Gøran og Lionel. Trømborg Travlag setter i samarbeid med travlagene fra Askim, Lysern, Skiptvedt, Trøgstad, Eidsberg, Rødnes og Øymark, Rakkestad opp busstur tur-retur. For 300kr får man en herlig tur, program og inngang til banen.
Ta kontakt med May-Lisbeth Olsen/Frank Aas på 924 22 984.

Ladet opp med to seire i Sverige
Gøran tok for første gang i karrieren to kuskeseire på en løpsdag da U.S. Snowflake og Walentino seiret på Jarlsberg 26 mars. Utvilsomt en stor dag. Denne uken gjentok han prestasjonen, under en måned etter. Det skjedde på «verdens vakreste travbane», Årjäng i Sverige.
Først ut var 4-åringen Joe Comet som skuffet på Biri i sin forrige start. Etter å ha blitt behandlet for hovbyll var hesten til «Hold i Hatten»/Sigmund Aaser tilbake i flott slag. Fra tet sprintet han med enkelhet unna konkurrentene til vinnertiden 1.15,7a/1000 meter. Utrolig gøy og fortjent for tålmodige eiere som måtte se «Joey» være lenge borte med hovbeinsbrudd. I en brutal sterk årgang er det vanskelig å i det heletatt håpe på Derby, men Joe Comet har vist såpass at vi er sikre på at han vil hevde seg bra i V75 utover når han har fått litt med kontinuitet i startingen. Førstepri nå er å holde hesten hel og frisk!
EjoBlesa5-årshoppa Ejo Blesa kom som et ubeskrevet blad til oss rundt 9 mars. På 24 starter hadde kablodshesten til Grim Amrud fra Fåvang aldri endt på trippelen. Hesten kom operert og fresh, så hovedjobben var å få henne i løpsform samtidig som hun holdt sammen i travet. Et meget positivt jobb på 33/2100 meter gjorde oss optimistiske før debuten i vår regi, og det viste seg at vi hadde all grunn til det. Ejo Blesa var utrolig dyktig som taklet en trang startside med hester overalt. Gøran kjørte resolutt til tet – og Ejo Blesa svarte mesterlig med å trave et sterkt løp langt foran konkurrentene. Vinnertiden 30,1/2140 var dessuten ny rekord. Sterkt etter nesten et halvt år uten løp!

Det som skjedde etterpå var enda sterkere; Grim, som er 77 år, kunne endelig få lov til å besøke seremoniplass. Et øyeblikk han hadde ventet veldig lenge på med sin kjære Ejo Blesa.
– Jeg har brukt mye penger på hesten, men vi slet med å få travet til å stemme. Han har fått det til, sa en tydelig stolt og rørt eier mens han pekte på Gøran.
Det er slike øyeblikk vi som driver med travsporten lever og ånder for. Fremtiden for Ejo Blesa er lys, og nå sjekker vi ståa i uka som kommer og leter nye oppgaver.

Uken startet på Bjerke onsdag hvor U.S. Snowflake var gjort til favoritt etter det overbevisende comebacket. Hoppa til «Stall Skyberg»/Knut Olssson måtte åpne 1.12,9 for å få overta teten, og da var det ikke unaturlig at velstemmede Zuccarello spurtet forbi ned oppløpet. Veldig gledelig var det at Snowflake stod imot alle angrep fra hestene som fikk langt finere løp i køen. Andreplassen var et nytt steg i riktig retning. Nå skal hun få hente seg inn igjen før neste oppgave.

Torsdag rullet bilen mot Bollnäs der 3-åringen Hugo Bäck skulle kjempe om 50.000 svenske kroner. Han har lagt seg til en god vane med å løse fint fra start, og da Prins C.K feilet var veien åpen for tet. Da trodde vi det skulle være helt grønt, men i rygg lusket Ulf Ohlsson med Jan-Olov Persson-trente Delsbofaks hele veien. De siste 500 meterne gikk fort, og Hugo Bäck klarte ikke forsvare seg til mål. Andreplassen var uansett verdt fine 25.000 kroner.
Spensten var allerede ute av steget da det gjenstod en halv runde. Hva som plaget hesten til «Stall Vi Tre AB» er vi usikre på, om det var den lange reisen eller sykdom. Vi sjekker ham opp og kommer sterkere tilbake neste gang!

På fire starter denne uken noterte vi oss dermed for to seire og to andreplasser. Veldig bra! Totalt i år har stallen endt på trippelen 32 ganger, noe vi er svært tilfreds med. Mye av grunnen til de fine resultatene er arbeidet vi la ned i under fjoråret og i vinter, samt at den fantastiske jobben gjengen bak Gøran og Cato legger ned; Tormod Strøm, Stine Hallangen, Torunn Fjellhaug og Madelen Sandvold. Uten disse fire hadde ikke resultatene latt seg gjøre.

Rolig uke, hektisk helg
Kommende uke vil naturligvis Lionel få mye fokus, og utover han og Mymanyyouare har vi få starthester.
Onsdag:
6 Gardin Trappa (V76-1) viste form og utrolig stor toppfart på Momarken sist. Dessverre feilet hun umotivert i siste sving. Ellers hadde hun vært god treer bak Nordby Frøy og Ramstad Balder. Innsatsen nest sist kan bare strykes; Trappa fungerte elendig uten sko. Onsdagens oppgave er fin, sporet er perfekt og vi tror på en god innsats i feilfri utgave. Gardin Trappa er en av flere med vinnersjanse.

Lørdag:
Mymanyyouare skal ut i stayerløpet på Åby. Var veldig god sist da vi dro av fremskoa og Cato for første gang trakk hetta. Det ga som ventet voldsom effekt. Hesten lot seg knapt stoppe etter løpet, og sulkyer og alt måtte av før han kunne tas til seremoniplass. Så neste gang noen messer om å dra hetta; Det er forbundet med risiko! Lørdagens løp er knalltøft og vi er godt fornøyd om Mymanyyouare henter seg en fin premie og kanskje kan være i nærheten av trippelen.

Lionel ankom stallen til Daniel Reden på søndag. Hesten har trent fint etter ankomsten og varsles å holde solid form. Om det blir skoløs bak eller rundt om får tiden vise.Tut og kjør!