Nyheter 16. juli 2017

Klar for Märtha-finale

CoktailsHangover2Prinsesse Märtha Louises Pokalløp er ett av de største løpene for 3-åringene. Lionel endte uten premie i 2013, så det råder ingen tvil om at nivået er høyt.

Fredag kveld kvalet Ole Johan Østre inn Coktail’s Hangover til hoppeavdelingen for oss etter en perfekt smygreise innvendig. Den røde hoppa, som eies av Mette Lise Vollebek, avsluttet sterkt med 1.12,6 siste 500 meter. Siden det var umulig å ta seg forbi tre av kulltoppene i den raske avslutningen måtte vi ta til takke med spor tolv bak bilen i finalen.
– Coktail’s Hangover viste tidlig fint talent og bra innstilling. Jeg har aldri forsert henne i treningen. Som mine andre unghester synes jeg utviklingen skal komme naturlig gjennom løpene, på den måten formet jeg Lionel. Det er ingen tvil om at et løp som på fredag gjør hesten enda bedre, sier en godt fornøyd Gøran.

Førstepremien i Prinsesse Märtha Louises Pokalløp hoppeavdeling er 200.000 kroner.
Stall Antonsen benytter også anledningen til å gratulere oppdretter Silje Vatland og Per Erik Skretting med et fint oppdrett. De fikk også med seg Contagious Hangover til finalen i åpen klasse. Sterkt!

Godkjent uke
Den fine stallformen fortsatte. Alle hestene gjorde sitt beste ut i fra forutsetningene.

Hugo Bäck møtt igjen årgangens beste i 3-årsstjernen. Håpet var at noen utstyrsendringer skulle gjøre sitt til at han gikk like bra som i trening, men banen var løs og upassende. Han gikk bare å kavet, fikk ikke feste og endte sist av de fire deltakerne. I dagene etter fant i tillegg veterinæren en del småplukk, så nå venter en liten pause.

Larger Then Life måtte bæsje(!) i første sving og tok dermed rapern for å gjøre sitt fornødne. Synd, for etter galoppen gikk hesten et kjempeløp uten å få ei krone for det. Uten galoppen hadde han faktisk kjempet om seieren. Etter en rekke tette løp skal gladgutten nå få seg en fortjent pause.

Blue Sun hadde en vanskelig utgangsposisjon i lunsjen på torsdag. Fra utvendig par avsluttet hoppa til Eirik Djuve veldig fint til sin tredje strake fjerdeplass. Tiden 1.17,0 var rekordforbedring med ett sekund, så utviklingen fortsetter å gå rett vei.

Always A Star oppførte seg hingstete og dårlig før løpet på fredag. Han svettet seg opp, skrek og kom aldri til sin rett i løpet fra posisjonen utvendig leder. Det eneste positive var at han gikk i trav hele veien. Fikk med seg syvendepremien og en liten dose erfaring. Vi håper det skal gjøre godt foran neste start.

Rive Rodin hadde vi absolutt seiersambisjoner med fra 40 meter tillegg, men da vinnerhesten til Mjølnerød rekordforbedret seg med seks sekunder(!) ble oppgaven for stor for den fine 3-åringen til Stall Travlaget Trille. Rekordforbedring med 2,6 sekunder var uansett veldig positivt, selv om det er noe å slipe på enda. Han ruller litt i travet og får seg en sjekk før neste start.

Ejo Blesa fløy til tet i autodebuten for oss. Fra den posisjonen ble hun i overkant stri (hun elsker å løpe!), og grunnet mangel på løp i kroppen etter behandling, ble det litt for langt hjem. Veldig positivt var det at hesten ikke fantes skeiv på svingene, hun så rett og slett smellfin ut. Neste start blir på Biri fredag 28 juli. Hjemmebanen til eier Grim Amrud. Vi gleder oss allerede!

EjoBlesa1

Sjanser mandag og onsdag
Ikke så mange starthester neste uke, men hestene som starter er fine og gode nok til å vinne.
Bjerke, mandag:
5 Destroyer (V5-2) viste såpass fine ting i debuten at han nesten ble meldt til Märtha-kval på fredag. Han er fortsatt i starten av sin karriere og har trengt tid på seg, så planen blir å matche fint videre slik at han får fine opplevelser. Fin oppgave nå. Bør regnes med god vinnersjanse, i likhet med et par andre. Rapportene på Victorio er solide og Selma’s Revenue har vi sett at er bra. Bilen testet Destroyer forrige uke. Han løste fint da. Ingen endringer.

3 Nume Vinn (V5-3) tjente penger fort og trengte en god og lang periode med trening. Har fungert veldig fint i et monteprøveløp og prøveløp nå, men det kan hende han trenger en skikkelig blåser før han er aktuell for seier.

Bjerke, onsdag:
8 Lykkje Tveiten (V76-2) skal ut i et løp for stallansatte hvor han støter på gode Bråtnesfaks. Var sjanseløs mot den 22 mars, men siden den gang har Lykkje Tveiten blitt en bedre hest. Det blir spennende å se hvordan styrkeforholdet er nå. En naturlig gardering for de som spekulerer mot favoritten. Ingen endringer er planlagt.

10 Mymanyyouare (V76-3) er i kanonform og gjorde et kjempefint løp i stayerløpet på Jarlsberg sist. Sporet ødelegger mye nå, men oppgaven er såpass passende at vi tror han ender på trippelen. Blir vanskelig å slå Emir La Brousse. Ingen endringer, dvs skoløs foran.

6 Torpa Mai (V76-5) gjør et spennende comeback for oss. Har ikke hatt hesten veldig lenge, men i trening kjennes hun bedre nå enn da vi solgte henne. Går hun som hun kan tør vi påstå at ingen i feltet slår henne, men det er selvfølgelig galopprisiko. Det på sko på høvene som tidligere.