Nyheter 2. april 2017

Kan ikke blidgjøre alle

HugoI all konkurranseidrett lever man et liv i offentligheten. Folk setter i mange tilfeller penger på at du skal prestere. Når man da ikke innfrir forventningene venter en bøtte med pepper og sjikane.

Slik har det blitt. Fremveksten av sosiale medier har gjort sitt til at det er enklere å mene noe uten å måtte stå frem med fullt navn. Konsekvensen av takhøyden blir grov sjikane og hets. «Heldigvis» er travsporten såpass liten at det ikke er overflod av slike kontoer, men de få som er merkes godt på kroppen. Når man har gjort en feil ute i banen er man selv den første som vet det, og da er det av og til fryktelig tungt å sette seg i bilen og se at man er skjelt ut i offentligheten. En dobbel (unødvendig) smell. Utbredt i lang tid har sjikane på SMS vært. De er enklere å spore, men fortsatt renner det inn nye hver uke. Hva tyder det på?; Jo, at vi har fine og attraktive hester for spillerne! Folk har såpass god tro på hestene våre at de er villig til å sette penger på de!Skjell

To fine debutanter
Alle fire starthestene våre denne uken var spilt til under 7 ganger pengene.  Ser vi på tallene så «tapte» spillerne 37.160 kroner i vinnerspillet på at ingen av hestene vant.
1: Coktail’s Hangover uttalte vi at vi ble skuffet over tap med. Gøran datt fint ned i rygg på nestfavoritten og bestemte seg for å kjøre siste 700 meter. Det skulle holde til seier. Samtidig som at hesten fikk en fin opplevelse. I siste sving søker K.A. Ødegard ut i andresporet og flytter Coktail’s Hangover ut i tredjesporet. På innsiden smetter Årjäng-amatøren Per Anders Thuresson. Når Gøran og Knurt Arne i tillegg huker hjul to ganger, blir det for langt frem til Thuresson. Det er alltid kjedelig når slike hendelser oppstår. Coktail’s Hangover får klart godkjent for innsatsen med full fart i mål.

2: Hugo Bäck leverte et strålende løp til tredje i debuten på Bjerke. Han gikk 1.27 siste runden og tapte kun for årgangstoppen Balder Mollyn og Flåtens Bokli Rapp. Hugo var langt i fra sluttkjørt, men klarte ikke helt å være med på speedrykket rundt siste sving mot hester som gikk uten baksko og med skylapper. Etter mål ville han gå en runde til…. Hugo Bäck var ikke spisset på noen som helst måte og kommer til å gå kraftig frem med løpet. Neste start blir Gävle 20 april. Der står han på strek i et løp med 50.000 kroner til vinneren.

3: L.J.’s Goodluckchuck var vi veldig usikre på før comebacket. Han fungerte dårlig i fjor fordi vi startet han før han var skikkelig klar, dessuten ble han syk på tampen av året. Etter en periode på gården til Cato har han virkelig kviknet til. L.J.’s Goodluckchuck, eller «skrik’rn» som vi kaller ham, varmet veldig fint og tiltrakk seg mye spill og positiv omtale. Dessverre var han overivrig, og i kombinasjon med at han ble lav i hodet og slo seg på knæra, fant han aldri rytmen. Utrolig kjedelig. L.J.’s Goodluckchuck viste såpass stor kapasitet at han hadde vunnet løpet selv med to galopper. Tirsdag skal vi frem med skokassa for å finne riktig balanse på ham. Neste gang blir det seier!

4: Walentino fikk sitt andre løp på en uke, men hadde saft nok til å spinne til tet fra åttendespor(!). Da trodde vi at det var i orden. Dessverre fikk hesten i lederrygg åpning ned oppløpet og speedet inn til seier. Å ryke på målfoto er alltid kjedelig. For at Walentino skal prestere på topp er han avhengig av å føle seg bra, så løp to uker på rad er ikke helt optimalt. Det er lite med passende løp i april og Walentino kommer til å få 2-3 uker med fri i første omgang. 48.470 kroner innkjørt på årets syv første starter er veldig bra.

FotoPrøveløp; J.J. Jazz og Pique gjorde fine prøveløp på Momarken tirsdag. Sistnevnte feilet i siste sving da han kodet over. Torsdag travet lille Alonso Borka 1.35,3 i sitt prøveløp, med 1.32 siste runden. Det kostet henne ingenting.

Nye muligheter i uke 14
Mandag, Klosterskogen:
6 Lady Zagara (V65-3) står virkelig på tur for seier. Gikk litt for fort fra start på Bjerke sist slik at hun feilet. Etterpå leverte hun karrierebeste til ny rekord. Siste tusen står det 1.12,5 på kokka. Det blir helstengt hodelag og fullt kjør igjen. Klaffer det kan seieren meget vel komme nå.

7 Lykkje Tveiten (V65-5) har tjent 42.000 kroner på fire starter for oss og møter naturligvis tøffere motstand nå. Sporet ble bra og Cato kommer til å kjøre til for en god posisjon. Regnes med vinnersjanse.

Onsdag, Bjerke:
4 Pique (løp.1) er skodd om etter prøveløpet hvor han tråkket litt igjennom. Han kan en 18-tid og får vurderes utifra det. Virker vanskelig å gå helt til topps mot et par gode konkurrenter.

7 Ånei (V76-3) har bedre form enn raden tilsier. Sadelen løsnet sist, så det løpet kan man sette en stor strek over. Klaffer det litt med posisjonene er Ånei aktuell for en plass blant de tre. Står såpass gode hester bak at det kan bli vanskelig å gå helt til topps.

Torsdag, Jarlsberg:
4 Joe Comet (V5-5/DD-2) var indisponert på Biri sist da han hadde hovbyll. Den er skjært opp og under kontroll. Er alt normalt til torsdag blåser han til tet og leder hele veien.

Lørdag: Larger Then Life og Mymanyyouare er meldt til V75 på Leangen. Førstnevnte er til salgs for 80.000 på grunn av for mye hest.