Nyheter 13. august 2017

Imponerte i tøffe lag

CometHangoverPå fjorten dager vant Stall Antonsen syv løp, men selv formstaller har uker hvor de går seiersløse. Uke 32 ble en sånn en.

Selv om det ikke ble fullklaff med proposisjoner, spor, løpsopplegg og dagsform på enkelte hester – gjorde samtlige så godt de kunne ut ifra forutsetningene. En fjerdeplass på Destroyer ble det beste resultatet, men prestasjonene var langt bedre enn som så.

Coktail’s Hangover og Joe Comet var gjort til sistevalg i sine løp, med til sammen 0,8 prosent. Hangover gikk frisk i mål på 1.15,9a og fikk siste penga (5000kr) mot de beste 3-årshoppene. Hun slår seg mye på knæra underveis, så en 800 metersbane er langt fra optimaltt for hennes del. Hun viser bra innstilling til jobben og tar imot hjelp når hun trenger det. Nå satser vi mot hoppekriteriet.

Joe Comet la inn imponerende 1.13,7 siste 800 meter og landet på 1.14,5a/2100 meter i banerekordløpet til Ferrari B.R. Fikk fortjente 15.000kr for det. Hadde han ikke blitt dratt bakover av en sliten konkurrent på siste langsiden, ville han vært enda nærmere verdensrekordholderen i mål. Skylappene var spart da det inntraff, så han startet fint opp igjen og fullførte inn i kassa. Vi fikk de svarene vi ønsket oss, så nå satser vi mot Derby. Selv om årgangen er fryktelig sterk er det ikke helt sjanseløst at han kaprer en finaleplass. Men det avhenger selvfølgelig av et fint spor sånn at han får utnyttet starthurtigheten.

Lykkje Erna feilet dessverre fra start av rein friskhet, men gikk et fint løp etterpå mot flere av de beste 4-årshoppene. Hun rekordforbedret seg nok en gang – og viser sånn sett fin utvikling. Siden vi fikk henne er rekorden forbedret med drøye fem sekunder. Planen er at hun også skal forsøke seg i Derbykvalifiseringen.
Nume Vinn var ute i DNTs 5-årsløp, men var tidlig sluttkjørt. Etterpå hostet han kraftig. Han blir naturligvis strøket fra Bjerke på onsdag.

Regnvær til besvær
Onsdagens løp på Bjerke ble preget av det kraftige regnværet i forkant av løpene. Banen ble pakket hard som betong, noe som ga utslag i mange merkelige prestasjoner. Belastningen på en slik bane vil gjøre at enkelte hester viser ømheter som igjen fører til at de søker unna med å ta til galoppen. Ømheter bør ikke bety at det er noe feil, det kan helt enkelt gå på at hesten er i vekst.
Det er det nærmeste vi kan komme en forklaring på hvorfor Rive Rodin og Alonso Borka ikke fungerte optimalt. Førstnevnte fungerte kanonfint en runde og satt perfekt på det innvendig, men med 900 meter til mål begynte han å henge tom og bli lite kjørbar. Hesten var fulltanket med krefter og var dyktig som holdt seg til trav. Tidsmessig var det også bra å trave 32,7 sett i lys av problemene. Vi holder Rive Rodin høyt og er sikre på at han kommer til å slå ut i full blomst som 4-åring, så nå blir det viktig å ta de riktige valgene fremover slik at han får optimale forutsetninger for å lykkes.
Alonso Borka ble det trangt for inn i første sving, og galoppen kom av at en konkurrent var borti vogna hennes. Hun gikk etterpå et fint løp i kulissene, men ifølge Cato lente hun seg litt på stanga.
En som ikke hadde problemer med banen var Destroyer. Selv om han er stor og ikke helt ferdig i kroppen, er beina veldig fine. Forsøkte å overfly favoritten Amazing Dream på startsiden uten å lykkes, så dermed ble det å ta opp og bakke inn i køen for andre løp på rad. Løpet ble som sist; posisjon langt bak, demping og lynrask avslutning. Destroyer avsluttet i 11-fart som konkurrentene, men var uheldig som tapte et par lengder da en konkurrent prøvde å legge inn i førstespor inn på oppløpet. Det jevnet seg ut da Frode Hamre sin hest galopperte i mål. Fjerdeplass og fortjente 12.000 kroner inn på konto på den nye rekorden 1.16,4. Mest sannsynlig blir det ikke noe løp før Kriteriekvalifiseringen om fjorten dager.

Torsdag forsøkte U.S. Snowflake å følge opp lunsjseieren sin fra Drammen. Prøvde seg på tet igjen, men var i realiteten sjanseløs på å komme seg foran. Derfor ble det en runde utvendig lederen før hun ble avløst til andre utvending runden fra mål. Selv om hun måtte brukes litt på startsiden, burde hun klart å følge med inn til mål. Hesten var slakk og varm i et kne etterpå, så vi får bare oppsummere med at Snowflake er og forblir variabel i prestasjonene.


Juliano Rags i comeback
JulianoRags

Den nye uken starter på svært spennende vis da Norges raskeste traver gjennom tidene debuterer i vår regi. Vi håper han holder seg hel gjennom løpet sånn at planene om Frankrike kan bli en realitet. Øvrig har vi flere outsidere som kan vinne om det klaffer på veien.

Mandag, Bjerke:

8 Tivo (V5-3) viste som ventet stor fart mellom pausene sist og seieren ble til slutt kontrollert. For å unngå at han tar sine pauser ved utgangen, forsøker vi litt nye rutiner nå hva gjelder oppkjøring til banen. Motstanden skremmer ikke, så han forblir en stor outsider – som kan vinne om han legger godviljen til. Ingen endringer.

3 Noir Sun (V5-5) fikk en fortjent pause etter løpet sist hvor han huket hjul mot mange de samme hestene som han møter her. Kan ikke være med på startsiden, men han er desto sterkere til slutt. Selv med et par-tre gode i løpet, synes vi at vi har en av de bedre og bør regnes på gardering fra et fint spor.

Mandag, Färjestad:
9 Juliano Rags (V4-4) startes opp etter ett års skadeavbrekk. Skaden har leget svært bra, og det er ingenting som tyder på at det er noe som plager han nå. Kjørt mange 3000-metere i trening uten anmerkning, med 1.24/3000 meter som raskest. Det blir et passivt opplegg i comebacket hvor hovedmålet er at han skal få et fint løp og komme seg helskinnet til mål. Motstanden er billig, så skulle det bli riktig underveis kan han vinne. Går mest sannsynlig med sko, åpent hodelag og vanlig vogn.

Onsdag, Bjerke:
9 Blue Sun (løp.1) hadde trolig vunnet sitt forrige løp om hun hadde fått et bedre spor. Endte opp med å måtte bakke sist, og fikk dermed langt frem til slutt. Avslutningen luktet det vinnerform av. Tøffere mot nå, så vi sikter oss inn på en fin premie. Ingen endringer.

Torsdag, Drammen:
1 Bevis C.N. (V5-1) peker pilen i riktig retning for om dagen. I trening virker hun bedre og bedre. Bremset trolig bort seieren sist da draproppene ble dratt. Av tidligere vet vi at hun er lynrask fra start, men taktikken får vi bestemme der og da. Regnes med vinnersjanse fra et perfekt spor. Ingen endringer.

Torsdag, Klosterskogen:
2 Walentino (V65-5) klarte ikke å nå tet i sin forrige start og måtte ta til takke med posisjonen utvendig leder. På en veldig dårlig dag hadde han lite å sette inn til slutt. Vi har ikke merket noe hjemme i trening som skulle tilsi at formen er på retur, så vi prøver igjen. God tetsjanse nå, og da er vinnersjansen til stede. Men på bakgrunn av den forrige innsatsen er vi fornøyd om han ender blant de tre. Skoløs som i sin forrige start.