Nyheter 12. februar 2017

Hvor vanskelig kan det være?

Lionel, Gøran Antonsen og Kersi Manninnen målgang i Prix d'Amérique. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Lionel, Gøran Antonsen og Kersi Manninnen målgang i Prix d’Amérique. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

En klok mann sa en gang; «ordrene man gir til en kusk før løpet, er glemt i det de kjører ut i banen». Slik var tilfellet med Lionels kusk Matthieu Abrivard i Prix de France søndag.

Etter å ha gitt blaffen i å gi Lionel sjansen i Prix d’Amerique, var beskjedene i dag krystallklare. Abrivard skulle finne en fin posisjon og la Lionel dundre opp bakken via sporene. Lionel skulle bli skikkelig sliten for å få den siste formtoppen opp mot Prix de Paris om fjorten dager.
I stedet valgte Abrivard å sitte klistret i ryggen til Bold Eagle og kjøre Lionel på speed – igjen. På en sprint. Mot verdens raskete hest. Det er nesten så man ikke tror det man ser.
Hendelsen i PdA kunne svelges av mange grunner; Tredjeplass var en enorm prestasjon i seg selv, hesten viste toppform og var klar for kjøres skikkelig i de kommende løpene. Man sa «det er kjedelig, men vi kan ikke klage».
Nå, søndag, er det tid for å klage. Beskjed nummer to var like klar som den første; Legg sidestengene på Lionel gjennom siste sving for å unngå galopp… I 07-fart gjennom svingen fulltanket med krefter, var det nødt til å gå som det gjorde.

I etterkant filleristet Gøran kusken verbalt, på oppfordring fra manageren, men Abrivard kunne ikke helt gi svar på hvorfor han ikke fulgte beskjedene han hadde fått. Han uttrykte kun skuffelse, og det var det.
– For meg personlig gjør det skikkelig vondt at Lionel ikke får sjansen nå som han aldri har vært bedre. Pengene har ingenting å si. Dette opplever jeg og Kjell Arne kun en gang livet, og da ser vi helst at hesten får sjansen. Om det kan kalles en trøst, så har Lionel kommet ubrukt gjennom de to siste løpene. Mye av bakgrunnen for valget av Abrivard er at han tar godt vare på hestene, og det må vi si at han har gjort med Lionel, sier Gøran og påpeker at han ikke ønsker å gjøre noe dumt i sinne.
– Nå skal jeg hjem å summe meg først. Det å ta beslutninger i sinne kommer det sjeldent noe godt ut av. Hvem som kusker Lionel i Prix de Paris er noe jeg ikke kan svare på med det første, og det ber jeg om forståelse for.

Hyggelig lørdag
LionelGalla
Om det ble en stor nedtur søndag, må lørdagen sies å ha vært topp. Lionel ble kåret til «årets eldre varmblods» og «årets hest» på Østfold Travforbund sin travgalla. Thomas og mamma Bente mottok prisene på vegne av Gøran i Frankrike og en syk Kjell Arne. Bente la stor vekt på å takke for støtten fra travfamilien da det stormet som mest i september. Tiden var veldig tøff for familien.
Utover Lionel sine priser må vi benytte anledningen til å gratulere Jan Roar Mjølnerød med rent bord. Vi må innrømme at vi på et tidspunkt mistet tellinga på hvor mange ganger haldenseren måtte opp på scenen for å motta priser. Spesielt høyt henger DNT-prisen «Årets oppdretterbragd» for Derby-seieren til Mjølner Herkules.
Nevnes må også at Sidsel Kjelve mottok prisen for «Årets ildsjel». Hun delte søsterlig prisen med resten av jentene i damegruppa på Momarken. Stall Antonsen ønsker å gratulere og rette en stor takk til jentene for den fabelaktige jobben de legger ned på banen!

Fire starthester
Vi  hadde også tre starthester hjemme i Norge denne uken;
Onsdag: Gardin Trappa var lettet litt i balansen og slo sammen fra start. Kom mesterlig tilbake etter en reise utvendig leder hele veien, men da hun skulle rykke til seier ble hun ensom og galopperte fra seg en topplassering. Kommer ut igjen på Momarken tirsdag i omtrent samme lag, så vi satser på at seieren kommer da. En endring vil bli gjort: Gomtrykker settes på for å unngå at hesten blir lav i hodet på oppløpet.

Torsdag: Lykkje Tveiten viste at spurten nest sist ikke var noen bløff. Kjempet heroisk fra dødens og ble god toer, selv om han var ute av det et par ganger underveis. Hesten tok imot hjelp og var som sagt flink. Vi leter nye løp.

Fredag: For tredje gang denne uka måtte Cato ta til takke med posisjonen utvendig leder. Det affiserte ikke hedershesten Mymanyyouare som rykket til overlegen seier. Ned oppløpet serverte Cato en fantastisk seiersgest! Dette var han og eier Eirik Djuve vel unt. Seieren var verdt 24.000kr.

Den nye uken innleder vi på Momarken.
6 Gardin Trappa (V65-1) skal som nevnt regnes med vinnersjanse igjen, selv om hun er meldt litt opp.
8 Lady Zagara (V65-2) er virkelig på gang og satt fast med krefter sist. Møter overmakten i Elaine B.R. og Caresa her. Fra et dårlig spor er vi fornøyd om hun avslutter godt og plukker penger.
12 Walentino (V65-6) fikk på nytt et forferdelig kjedelig spor. Står raske hester foran, så vi krysser fingrene for tempo på forestillingen. Da feller Walentino veldig mange til slutt. Synes han bør regnes med vinnersjanse på bakgrunn av den fine innsatsen sist.

Onsdag skal 2 Larger Then Life (V76-5) ut i ungdomsløpet med Jørn Ivar Eilertsen som kusk. Motstanden ble overraskende hard, men hesten er i bra slag og har trukket et bra spor. Klarer kusken å holde ham i gang håper vi «Folke» plukker en fremskutt plassering.