Nyheter 27. mars 2017

Historisk uke

SnowflakeOgSkybertI uke 12 skrev vi historie. For første gang kunne Gøran kuske to egentrente hester til seier. Bak begge seierne ligger det mange timers arbeid.

Rikstoto Direkte-reporter Kurt Hella uttalte før lørdagens V75-stevne på Sørlandet at «dette er trolig årets første sommerstevne. Temperaturen er på plass».
Beklageligvis måtte vi stryke både Noir Sun og Larger Then Life. Førstnevnte viste tegn til forkjølelse da han ble sjekket opp av Gøran etter at han kom hjem fra Biri på fredag. «Folke» på sin side fungerte dårlig i trening og måtte gjennom en behandling.
Derfor ble «årets første sommerstevne» utsatt til Jarlsberg på søndag for vår del. Og jaggu ble det ikke full uttelling på direkten. Både Walentino og U.S. Snowflake vant sine løp fra tet, akkurat som vi hadde håpet og trodd på forhånd.
U.S. Snowflake var en av stallens mest spennende hester i fjor, men det endte i total fiasko grunnet alt av helseproblemer. Etter operasjon og behandling for magesår har vi trent henne mye og godt siden årsskiftet, mens oppasser Elin har sørget for å ikke overlate noe til tilfeldighetene når det gjelder stell og kos. Resultatet fikk vi se søndag. Ekstra gøy var det å gi Stall Skybert en velfortjent seier. De har støttet Gøran hele veien og gitt han den tiden han har trengt til å få Snowflake på beina. Fremtiden ser lys ut!

Walentino har holdt kanonform ganske lenge, men har blitt tatt bort av dårlige spor. Nå var det endelig bra spor, tet og slutt igjen! Ekstremt deilig. Gjengen i Stall Vi Tre AB var strålende fornøyd med både kusk og hest i etterkant, og lanserte løp på Solvalla 9 april som en mulig neste oppgave! Det er ikke ofte vi er på Sveriges nasjonalarena, så det kan godt hende vi prøver oss. Hjemme i Norge var det nemlig dårlig med tilbud i april. Ikke så rart, ettersom vi har kunnet velge og vrake i fine oppgaver så langt i år. Walentino fikk 18.000 kroner for å vinne på 1.14,0a. Det betyr at han har bikket 100.000 kroner innkjørt med god margin i vår regi! Dessuten har det blitt 4 seire og 8 trippelplasseringer på 14 forsøk.
For dere som leste rapportene våre her på hjemmesiden forrige uke, kunne dere hente ut 11 og 3 ganger pengene i toten på Snowflake og Walentino..

På lørdag spurtet Lionel strålende til andreplass bak Aubrion du Gers på Vincennes. Han fikk i underkant av 280.000 norske kroner for innsatsen. Nå blir det ytterligere en start på Vincennes før Lionel kommer hjem og skal starte i Olympiatravet på Åby 29. april.

Onsdag leverte Lykkje Tveiten er meget sterkt løp til tredjeplass på Bjerke. Til tross for galopp i første sving reparerte han mesterlig til ny personlig rekord. Vi er veldig fornøyd med hvordan hesten utvikler seg, og gratulerer eier Edvard Lindalen fra Fåvang med nye 8000 kroner. En takk må også rettes til Marius Høitomt som tok veldig godt vare på hesten underveis i løpet.

Før og etter oppturer så kommer ofte nedturer. Slik er travet. Vi hadde noen denne uken;
Den utrolig fine 4-åringen Joe Comet var ikke seg selv på Biri på fredag. Han varmet strålende og opptrådde like fint i prøvestarten, men med en gang Gøran kjørte opp bak bilen kjente han at noe var galt. Joe Comet løste ikke som han pleier fra start, og lente seg på sulkyen i løpet for å avlaste det ene beinet. Hesten har haltet vekselsvis på hvert bein i dagene etter. Veterinærene har klødd seg i hodet uten å finne noe feil, så nå forsøker vi samme behandling som vi benyttet for å løse problemene til Larger Then Life. Vi krysser fingrene for at vi finner ut av problemet sånn at «Joey» snart er å se i banen igjen.

Cato og Lady Zagara tyvstartet denne uken på Bjerkebanen mandag. Med helstengt hodelag viste hoppa den starthurtigheten hun var så kjent for i starten av karrieren, men i stedet for å legge inn i tet måtte Cato dra i høyretommen for å få henne ned i trav igjen. Det ble rett og slett for mye av det gode. Etterpå leverte hesten sitt desidert beste løp – uten å få ei krone for det! På klokka står det 1.12,5(!!!) 1000 meter etter galoppen. Det er faktisk helt ellevilt. Lady Zagara rekordforbedret seg til 1.16,2a og viste at hun fortsetter å utvikle seg. Her er det bare å melde på nytt slik at hun snart får sin fortjente seier.

Årets mest spennende uke så langt

Foto: Øystein Gamlem

Foto: Øystein Gamlem

Vi har flere ganger gjennom vinteren uttalt at vi har ambisjoner med 3-årskullet denne sesongen. Enormt mange timer med arbeid er lagt ned i hver hest. De er godt grunntrente, så nå er det bare å krysse fingrene for at de holder seg friske og skadefrie. Fem av 3-åringene skal prøve seg i banen i uke 13!
Tirsdag:
4 Coktail’s Hangover (V5-5) har fremstått bunnsolid i treningen gjennom vinteren. Det er en drømmehest som gjør alt det det vi ber om, og litt til. Prøveløpet gikk som ventet smertefritt med drøye 1.15,0 siste runden. Ned oppløpet gikk det i 12-fart, så det var ikke rart at det var vanskelig å passere hestene foran. Fjerdespor i volta er det verste man kan trekke med en urutinert debutant. Slik det kjennes ut hjemme byr ikke sporet på problemer, men man vet aldri hva som skjer når det blir mange hester rundt når det virkelig gjelder. Løser Coktail’s Hangover ut i trav, og er frisk og rask for dagen, blir vi skuffet om hun taper løpet.
Noen timer tidligere skal hingstene J.J. Jazz og Pique i aksjon i prøveløpet. Førstnevnte utviklet seg voldsomt fint midt på vinteren, og viste imponerende takter i mønstringsløpet i november. En helt ukomplisert og perfekt type. Sistnevnte har er mer av den «barnslige» sorten. En utrolig fin traver som har sine hingstenykker. Den siste tiden har han heldigvis vist forbedret forståelse for jobben. Vi gleder oss til å se hva «guttaboys» har å by på når vi setter litt fart på dem.

Onsdag:
3 Hugo Bäck (løp.1, bildet) avlegger sin debut på Bjerkebanen mot «ulvene» Bokli Rapp (rek på 34,3) og Balder Mollyn (rek på 32,2). Hugo fikk som kjent prøve seg i lokalkjøringen på Momarken for 3-4 uker sider, men dessverre var verken kusk eller hest på topp for dagen. Hesten har vist forbedrede takter i treningen hjemme og vi forventer at han er på trippelen. Går Hugo Bäck som i trening skal konkurrentene få springe litt.

Torsdag:
6 L.J.’s Goodluckchuck er i likhet med U.S. Snowflake en av fjorårets skuffelser. Det har en sammenheng med at vi startet han før han var helt klar for det. Hesten har fått tatt det pent siden den siste starten i oktober og har trent tilstrekkelig fint til at vi forsøker oss når det er et såpass billig løp på hjemmebane. Møter noen hester som har vist litt, så vi forventer på ingen måte seier direkte. Er han på trippelen fra et spor litt langt ute får det være bra!
I prøveløpet skal kaldblodshoppa Alonso Borka ut. Hun var ikke all verden til å begynne med, men etter at hun begynte å trene med Hugo Bäck og Rive Rodin har hun utviklet seg enormt. I trening har hun faktisk travet 1.32/1000 meter uten at det kostet noe. Hesten er for øvrig til salgs for 100.000 kroner – om vi får ha henne på stallen.