Nyheter 21. september 2017

Gjenvunnet form på stallen

ErnaTredjeDrøye tre uker har gått siden forrige oppdatering på hjemmesiden. På de 504 timene har det skjedd mye positivt, og noe negativt. Seieren fikset Lykkje Erna på Åmål 7 september.

– Vi er utvilsomt inne i en positiv trend igjen. Hestene har svart flott på forbyttet og de endringene vi gjorde etter skuffende klasseløpskval. Nå går vi inn i en krevende tid med vekslende vær hvor temperaturforskjellene gjør at mennesker som dyr pådrar seg en liten forkjølelse. Det gjelder å være på tåhev fremover, sier Gøran.

I løpet av oktober inntar en rekke spennende åringer stallen. Deriblant kommer andelshestene Solveig Salt og Salte Odin inn. Førstnevnte er det fortsatt noen få ledige andeler i. Ikke nøl med å ta kontakt ved interesse!
Onsdag fikk vi med oss 3-årshingsten Kolnes Balder hjem fra Bjerke. Han kom fra Odd Storetvedt i Bergen i veldig fin stand. Det er sjeldent at man får inn hester i såpass fin stand som det «Balder» kom i, så all honnør til Storetvedt og hans team. Vi ønsker eierne Stall Gala Mann velkommen til Stall Antonsen!

Mange av hestene våre har startet løp den senere tiden, men i stedet for å oppsummere hver enkelt start tar vi en rask gjennomgang av treningslisten:
Alonso Borka – falt helt sammen i kvalifiseringen til kriteriet, mye på grunn av problemene vi hadde på stallen da. Hun er fikset opp og har trent kanonfint før starten på Jarlsberg fredag. En plass blant de tre bør være innen rekkevidde.

Always A Star – har vist liten interesse for jobben sin, så han gikk gjennom en kastrasjon på tirsdag. Vi håper, og er ganske sikre på, at det slår positivt ut. Nå blir det litt rolig frem til han gjenopptar treningen. Dette er en hest vi forventer oss en del av på sikt.

Camorra – fikk vi inn på stallen i august. Hun var nervøs og usikker til å begynne med, men har den siste måneden blitt sikker på seg selv og omgivelsene. Det har gitt positivt utslag i treningsløypene. Gikk nylig et veldig fint banejobb på Momarken på 1.24/2100 meter i speedcart. Hun gjorde det veldig enkelt.

Coktail Gun M.E. – har bare trent på siden «mønstringsløpet». Han ser fortsatt like fin ut, så det blir kanonspennende når vi begynner å sette litt fart på han i oktober.

Coktail’s Hangover – står utrolig nok uten seier på 12 starter, ikke så rart ut i fra de siste løpene. Hun har hengt med like bak årgangstoppen hele veien, men var dessverre indisponert i kvalifiseringen til hoppekriteriet. Gangen etter ble det feil filvalg underveis. Skulle etter planen starte på Årjäng søndag for å få seieren sin – og en gjennomkjøring før Oaks, men hun kom ikke med pga for lite grunnlag. Derfor blir neste start på Momarken Oaks-kval 1. oktober.

Hangover12

Destroyer – har vist seg å være et emne utenom det vanlige. Rekordforbedret seg med ett sekund på en dårlig dag i kriteriekvalet, men fra ellevtespor ble det naturligvis umulig å kvale inn. Startet på Momarken tirsdag uten å kunne innfri favorittstemplet. Han var rett og slett forkjølet og indisponert for dagen. Han får hente seg inn igjen før vi finner et passende løp – slik som tirsdag.

Dig Deeper – har kommet seg etter en rolig periode og gjennomført to fine mønstringsløp. Hingstenykker gjorde at han var innom galoppen begge gangene, men han viste fin fart etterpå. Hesten er til salgs om noen ønsker seg en billig løpshest med fremtiden foran seg.

Ejo Blesa – har vært alt annet enn enkel på slutten. Ble fryktelig gira på Biri og Cato hadde mer enn nok med å holde henne. Varmet utrolig fint før løpet på Momarken tirsdag. Hun skuffet ved å opptrå hissig i løpet. Holdt på å komme ned i en perfekt posisjon i andrespor, men måtte tas opp ytterligere og bakke bakerst. Luften ble rett og slett dratt ut av henne slik at hun ble trøtt og mistet travet i siste sving. Tre disk på rad betyr prøveløp på Bjerke kommende onsdag. Deretter står et fint løp på Årjäng på programmet.

Faxen Af Sola – viste fine taker til å begynne med. I sommer hadde han derimot en liten stopp i utviklingen, noe som er helt naturlig for unge hester. Nå trener han på bedre enn noen gang og ser veldig fin ut. Vi satser på at den positive trenden fortsetter.

Foxy Salt – er ei stor og flott Cantab Hall-hoppe vi har hatt på stallen i et par måneder. Hun har fått god tid på seg og har svart med å vise hva som bor i henne i trening. Steget er voldsomt når hun langer ut. Denne kan vi få mye moro med utover. Gikk sammen med Camorra 1.24/2100 meter enkelt.

Frozen Sun – har blitt kjempefin etter kastrasjonen som ble gjort tidlig. Har et langt og stor trav. Vi får se hva som skjer når han blir satt fart på i oktober. Spennende hest med fremtiden foran seg.

Hugo Bäck – fikk ta det rolig etter en rekke tøffe løp. Han ventes å være tilbake i trening i oktober.

J.J. Jazz – har ikke luftet seg i løp siden juni grunnet småskavanker. Blir sjekket av eieren denne uken. Vi får se hvor lang tid det tar før han er tilbake i banen.

Joe Comet – var veldig bra til ny topptid på en krevende Bjerkebane sist. Med det løpet i kroppen har han virkelig kviknet til igjen, så nå ladder vi mot V75 på Jarlsberg om ni dager. Det blir kjempespennende.

J.’s Play – er en hest i veldig fin utvikling. Har kommet seg veldig mye siden vi fikk henne inn på stallen i april og gjennomførte for et par uker siden et fint rutineløp. Denne uken gikk hun banejobb på 21/2100 meter på en fin måte. Hun kan gå i 20-fart i evigheter, men mangler noe på toppfarten. Den kan komme med løpene, så det drøyer ikke veldig lenge før hun avlegger debuten i løpsbanen.

Larger Then Life – viste at formen sitter i ved å bli sterk toer fra dødens i stayerløpet på Momarken tirsdag. Vi leter nye oppgaver.

Lily Bourbon – fikk ta det rolig et par uker etter mye mengdetrening. Nå tar det ikke lang tid før vi setter fart på henne i trening. Utrolig spennende hoppe som har gjort alt rett så langt.

Lykkje Erna – har (mot alle odds?) vært hesten som har prestert best i den tunge perioden vi var gjennom. Med et annet filvalg i Hoppederbykvalet hadde hun vært i finalen, men hun fikk igjen for å sitte fast da hun enkelt vant på Åmål i starten av måneden. Mot langt bedre hester ble hun treer onsdag og rekordforbedret seg på voltestart. Kommer ut fra springspor på Bjerke kommende onsdag og skal naturligvis regnes med sjanse etter den fine utviklingen hun har vist på slutten.

Mymanyyouare – slo tilbake med en fin fjerdeplass mot gode hester på Bjerke sist. Skal ut i et lignende løp på Färjestad på lørdag, og med formen han har vist regner vi med at han henter seg en fin premie igjen.

Pique – var en av hestene som ble hardest rammet av forproblemene. Han stod bom stille etter 1000 meter i et gaveløp sist han startet, og har siden det trengt tid på å finne seg selv igjen. Nå ser han kanonfin ut i trening, steget og spensten er tilbake der det skal være. Det drøyer ikke lang tid før man ser han i løp igjen.

Rive Rodin – gikk på en liten smell på den knallharde Bjerkebanen i august. Har derfor fått ta det rolig en liten periode. Nå trener han på igjen og ser fin ut, men når han blir å se i banen igjen er vanskelig å si. Vi er veldig glad i Rive Rodin og ønsker ikke å ta noen sjanser med en såpass fin hest.

Tivo – kunne man skrevet et kapittel om. Fikk fire uker utelukkelse etter sin forrige start, så får vi se om han har brukt tiden på å tenke seg om. Gjennomførte prøveløpet på Momarken tirsdag og skal etter planen starte i samme løp som Ejo Blesa på Årjäng i starten av oktober.

U.S. Snowflake – ble tatt ut av løpene etter den skuffende innsatsen på Kala. Eierne er tålmodige og gir oss tiden som skal tid for å bygge henne opp igjen slik at hun forhåpentligvis kan duge utover vinteren. Hun trener på og ser fin ut.

Walentino – har funnet tilbake til seg selv etter noen skuffende innsatser i sommer. Satt fast med krefter på Åmål nest sist, men på Klosterskogen sist ble det feil da en stri hest ble sluppet til tet. Den holdt dessverre ikke helt til oppløpet. Walle hadde uansett ikke slått den som vant løpet, men kunne blitt toer med litt mer flyt. Slik blir det noen ganger. Nye tak!