Nyheter 15. januar 2017

Generalprøve til 20 i stil

Foto: Gerard Forni

Foto: Gerard Forni

Det heter at de tøffe hestene blir bedre av harde løp. At «alt» ble feil for Lionel underveis i Prix de Belgique søndag, tror vi kommer oss til gode i Prix d’Amerique.

Lionel ble hengt opp i tredjespor fra start, og kusk Abrivard så ingen annen mulighet enn å kjøre seg frem til tet. Normalt koster en slik forsering mer enn det smaker. Men for Lionel så det ikke ut til å bety all verden. Tross dødens rundt den siste laaaaange svingen, speedet Lionel voldsomt da Abrivard dro draskylappene på oppløpet. Fjerdeplass, (fortjente) 96.000 kroner og en frisk hest i mål må sies å være godkjent i et løp mot verdenseliten – med fire tunge jernsko på beina. Gøran var såpass fornøyd at han tok seg tiden til å kjøre taxi til feil flyplass etter løpet…

Ingen seier, men flinke hester
Uken ellers har vært fin for Stall Antonsen, selv om det ikke ble noen førsteplasser. Walentino ble felt av en krevende bane og litt dunkel form tirsdag, Mymanyyouare kom aldri inn i løpet ifra et dårlig spor på Bjerke onsdag og Noir Sun måtte på nytt se seg knepent slått på Biri fredag.

På den positive siden: Alle hestene gjorde sitt beste og travet inn penger til eierne. Stall Vi Tre AB fikk 4000 for fjerdeplassen til Walentino. Eirik Djuve fikk 5000 kroner for femte- og 8000 kroner for andreplassen. Cato på sin side fikk kritikk på sosiale medier for at han kjørte for passivt i dødens med Noir Sun. For en spiller betyr det ene løpet alt, men for alle rundt hesten kjørte Cato perfekt. Bra fart i mål og andreplass betyr at hesten har poeng til å komme med i V75 på Bjerke kommende lørdag. Med kreftene spart kan det hende Noir Sun får sin fortjente seier også! Alt avhenger av motstand og spor, selvfølgelig.

Bra treningsuke av hestene
Tirsdag ble Juliano Rags friskmeldt på Bjerke Dyrehospital. Gøran har begynt å trene forsiktig mot en spennende sesong der løp og avl står på programmet. Det er utrolig stort å ha en slik verdensstjerne på stallen. Takk til Peder Grøtte og Stall Juliano for at vi får trene en såpass god hest!

Fredag kjørte vi hurtig på Momarken med flere av stallens hester. Ett ord gikk igjen: Bra!
3-åringene Destroyer, Coktail’s Hangover, J.J. Jazz og Pique oppførte seg eksemplarisk og tok til seg treningen på strålende vis. Slik de fremstår i trening kunne vi startet i nullgrunnlag nå og hentet fine penger – men vi velger å vente og satse mot de store løpene.

I pulje to gikk Hugo Bäck, Rive Rodin, Alonso Borka og U.S. Snowflake. Alle fire kjentes utrolig fine ut, og spesielt Alonso Borka har kommet seg voldsomt den siste tiden. Vi prøvde å selge henne ut som andelshest, men responsen var dårlig. Nå er hesten så bra at Cato ikke vil selge hoppa lenger. Fortsetter hun utviklingen og holder seg frisk kan vi ikke skjønne annet enn at hun starter i hoppekriteriet.

Intervalltrening ventet også for Widding-håpet Joe Comet. Han så veldig fin ut, men er fortsatt litt tung i kroppen. Vi skynder oss langsomt frem mot februar, der han matches inn på strek. Han gikk for det meste alene da det gikk for fort for at Enchantress Face ville prøve. Den franskfødte hoppa har utrolig utholdenhet, men sliter med farten. Hesten er til salgs, og er perfekt for en trener som har tid. På sikt har man her en traver som kan hevde seg i Frankrike. Kontakt Gøran på +47 97015118.

To nye kaldblodshester i trening
Denne uken fikk vi i tillegg inn to nye hester på treningslisten. Cato sitter i flytsonen som hesteeier og handlet inn fartsfylte Gardin Trappa. Ei hoppe etter Briskeby Philip som vi gleder oss til å jobbe med. Hun er utrolig fin å se på, og har i løpene så langt vist fart langt over grunnlaget.
Edvard Lindalen fra Fåvang har gitt oss tilliten til å trene femåringen Lykkje Tveiten. En hingst som er travsikker og hurtig for klassen. Får vi jobbet med psyken kommer denne til å tjene fine penger! Tusen takk til Edvard for tilliten. Ønsker du at Stall Antonsen skal trene hesten din? Ring eller send melding til Gøran på +47 97015118.