Nyheter 19. mars 2017

Fint comeback av Joe

JoeComet

Foto: oppasser Stine Hallangen

I en uke med få starthester kunne vi glede oss over en positiv årsdebut av Joe Comet.

Stallens tredje raskeste traver, etter Juliano Rags (9,3) og Mymanyyouare (12,1), gjorde søndag en spennende årsdebut. Joe Comet (e.Judge Joe) travet i fjor 1.13,3 i kval til Breeders Course. Det gjorde at ambisjonene steg frem mot Kriteriekvalifiseringen, men på dagen hvor sporene ble utdelt snublet hesten i luftegårenden og pådro seg hovbeinsbrudd. Det medfødte seks måneder med opptrening.
Hesten til Sigmund Aaser og Sven Torper er langt fra noen treningsnarkoman, så han hadde kun tre jobb i 25-fart i kroppen. Derfor var søndagens comeback til fjerdeplass på tiden 1.17,8/2100 meter klart godkjent.
Vi gratulerer tålmodige eiere med 4000 kroner og ser frem til neste løp. Det blir kommende fredag på Biri i et løp under 62.000. Går det bra satser vi mot grunndivisjonen på lørdagene.
– Med to løp i kroppen forventer jeg han 40 meter bedre, påstår Gøran uten å legge skjul på at Derby er årets hovedmål.

Fin lørdag på Momarken
Lørdag var en flott dag på Momarken. Bra vær, masse folk og stor sport. Vi hadde Mymanyyouare utenfor V75-spillet. Han angrep runden fra mål i stayerløpet og fullførte helt greit til siste penga. Den raske banen gjorde sitt til at det ble svært vanskelig å hente meter i avslutningen. 4000 kroner gikk dermed til eier Eirik Djuve.
Skryt fortjener også Per Oleg Midtfjeld; Wow, hvor imponerende Ferrari B.R var. Det går lang tid mellom hver gang vi ser slike prestasjoner på Momarken. Så stor takk til ham for en fantastisk opplevelse!

Lady Zagara vant duellen mot Ahardaysnight i lunsjen på torsdag, men ingen fikk med seg penger hjem. Vi var inne på at Lady Zagara stod for langt ute. Det viste seg å stemme. Hun havnet på vingel og måtte bakke sist. Avslutningen var klart godkjent, men det ble alt for langt frem til premiene. Ahardaysnight falt tilbake til gamle synder og galopperte seg bort i første sving. Veldig kjedelig, for han så ut til å få en veldig bra posisjon. Vi tar nye tak og leter nye løp!

Onsdag var Ånei ute i travritt på Bjerke. Salen løsnet ut på første langside og Majken Amundsen var forståelig nok mer opptatt av å ikke ramle av enn å ri etter en premie. Hoppa ble dessuten pigg og måtte sendes i angrep runden fra mål. Etter at hun roet seg tok Majken opp og red rolig til mål. Med tanke på dramatikken var 1.32 en ganske bra tid, så det tyder på at formen ikke er så dårlig som de tre siste innsatsen tilsier.

Hektisk uke med syv starthester!
Onsdag: 9 Lykkje Tveiten (V76-4/V5-1) har bare gjort bra løp i vår regi. Sist tapte han V75 i siste steget for gode Bol Odin, så onsdagens løp for stallansatte er veldig passende. Med litt pause nå regner vi med at hesten kommer i topp skikk. Kusk Marius Høitomt har fortalt at han gleder seg til løpet, og det gjør vi også! Lykkje Tveiten skal helt klart regnes med vinnersjanse.

Fredag: 6 Joe Comet (V65-5/V5-2/DD-1) fikk sjettespor mot mange av de samme hestene han møtte søndag. Nå blåser han normalt til tet og leder veldig lenge, forhåpentligvis helt inn. Bra vinnersjanse!

Lørdag: 6 Larger Then Life starter fra sjettespor i V75-7, bronsedivisjonen (opp til 300.000kr), på Sørlandet. Han har trent veldig fint lenge, så vi er spent på hvordan han presterer etter flere måneders løpspause. Møter bra konkurrenter og vi er fornøyd om han er i nærheten av en trippelplass fra et spor der han fort kan havne på vingel.
10 Noir Sun (V75-2) står perfekt inn i V75-2, «åpen klasse», med sine 149.000 kroner på konto. Løpet er stengt på 150.000 kroner. Fra tiendespor blir det vanskelig å runde til seier mot Widding-vinner Fabian B.R (slo Ferarri B.R. sist!) og Fender Boko som var strålende fra dødens på Bjerke forrige onsdag. Cato mener at Noir Sun kan en 14-tid på distansen, så vi håper han ender på trippelen!

Lionel er meldt, og starter mest sannsynlig, i Prix du Bois de Vincennes. Der står blant annet «verdens beste vallak» Aubrion du Gers på startstreken. Førstepremien er på rundt 500.000 norske kroner.

Søndag: 4 U.S. Snowflake (V4-2) starter i sportrapp maks 20.000 kroner. Hoppa har operert bort en beinbit og blitt behandlet for magesår, så vi forventer henne radikalt forbedret. Hun har trent solid i lang stund og i trening gått jevnt med Joe Comet. Men første gang ut er vi ute etter en positiv oppleve etter en sesong langt under pari i fjor. Kan, og bør nesten, rekke til seier mot denne gjengen likevel..
3 Walentino (V65-6/V5-3/DD-2) starter i løp høyest 280.000 kroner over sprint. Svensken har vært en eventyrhest for oss og viste solid form da han tok ned Amon Tomaz sist. Fra tredjespor SKAL han vinne nå, om alt går rett for seg!

Ny hest på stallen
BlueSunHjem fra lunsjtravet på torsdag fikk vi med oss fire år gamle Blue Sun (e.Thai Tanic og Blue Ridge Gal). Hoppa kommer fra Anders Lundstrøm Wolden og gikk prøveløp 8. mars på 1.21,4. Vi gleder oss til å se hva denne krabaten kan tilføre stallen. Vi må takke eier Eirik Djuve som fortsetter å satse på oss!