Nyheter 15. mai 2017

Fine innsatser av alle

RideturForrige uke ble det noe så sjeldent som stang ut for absolutt alle hestene. Likevel var de såpass gode at de plukket med seg penger hjem til eierne.

U.S. Snowflake måtte gå utvendig leder i lunsjen mandag. Gøran visste at han ikke fikk overta teten og valgte derfor å sette seg rolig til utvendig. Tethesten travet ikke særlig bra, og planen ble da å kjøre bånn spiker siste 500 meter. Det var en taktikk Snowflake ikke helt satte pris på, samtidig som hun ikke var helt på topp for dagen. På vei hjem hoppet hun over bommen to ganger og vi mistenker at magesåret kan være grunnen til det svake resultatet. Innstillingen var det ingenting feil med. Sjettepremien utbetalte 3000 kroner. Hun har blitt behandlet for problemene i etterkant og trente kanonfint i dag, mandag. Meldes til løp allerede mandag neste uke.

Lady Zagara var eneste som ikke fikk med penger hjem da hun galopperte i sluttfasen med krefter spart i et løp for stallansatte. Kusken hadde ingen god forklaring etterpå, så vi får sette den på uturskontoen. Formen har i alle fall aldri vært bedre. Nye tak.

Ejo Blesa knøt seg fra start og måtte innom en galopp på startsiden. Etter at Gøran fikk dratt henne ned i trav igjen hang hun fryktelig tom, men fra andre utvendig så det lyst ut. Runden fra mål galopperte tethesten og skapte røre bakover. Ejo Blesa måtte tidlig ut i dødens på sisterunden og draskylappene ble dratt på bortre langside. Det var en sjanse å ta. Til å være så lite kjørbar viste Ejo Blesa utrolig bra innstilling og kjempet på til fjerdeplass verdt 4000 kroner. Det viste seg at hun hadde problemer i munnen, noe hun er behandlet for. Vi gleder oss til å starte henne neste mandag.

Noir Sun ble det helt feil for fra sitt sjettespor. Etter en drøy innledning ble det til slutt dødens posisjon. Utvendig valgte Cato å dra ned tempoet, noe som sett i ettertid ble feil. Hesten flyter på styrken og klarte ikke henge på i en rask avslutning. Derfor var femteplass verdt 3500 kroner godkjent.

Lykkje Tveiten kom meget fint gjennom fra start. I posisjonskampen forsøkte Cato å kjøre mot Best Ruggen, som var hesten imot, men Østre klarte akkurat å snike seg ned i ryggen til Lykkje Tveiten. GV Gundersen signaliserte at han ville sitte foran. Dermed ble det dødens igjen. Pur utur! Fra den posisjonen kjempet hesten flott og tok en fin fjerdeplass verdt 4000 kroner.

Lørdag skulle Joe Comet starte kval til grunndivisjonen på Biri. Utrolig nok kom han ikke med i løpet selv med to seire i raden. Løpet ble vunnet på 15,3/2100 meter, en tid som er like god som det «Joey» har gått i sine to siste starter. Uten å ha blitt kjørt en meter. Utrolig frustrerende å se på.
Mymanyyouare var ute i et tøft eliteløp hvor han gjorde et strålende løp til tiden 1.13,5/2100 meter, uten at det holdt til premie fra et håpløst tidendespor. Faktisk er det den nest raskeste tiden Mymanyyouare har travet over distansen. Brutalt, er et passende ord.

Nye muligheter i uke 20
Tirsdag, Bjerke:
To av stallens unge håp skal ut i breddepremieringsløp. Man skulle kanskje tro at slike løp var for bredden, men slik er det ikke. Motstanden er veldig tøff for 2 J.J. Jazz (løp.1) og 8 Blue Sun (løp.1). Førstnevnte var god i debuten, men slo på to galopper grunnet urutine. Den siste som vinner i stor fart ned oppløpet. Får på seg tyngre fremsko nå for å hindre at det gjentar seg. Voltet som en gud både før og i løpet, så sporet skal ikke by på problemer. Blir ikke overrasket om han kan under en 17-tid. Blue Sun får Magnus Teien Gundersen låne da Gøran er utelukket. Fin og ukomplisert hoppe som leverte et bra løp i debuten på Magnor til en 20-tid. På en normal bane tilsvarer det rundt 1.18. Virker forbedret med løpet og vi håper på en fin premie.

1 Gardin Trappa (V76-1) har blitt kjørt passivt to løp på rad for å komme rundt i trav. Står ovenfor en meget fint oppgave nå, og bør sees med vinnersjanse og en gardering. Trappa kan man aldri stole fullt og helt på…

10 Larger Then Life (V76-7) var sist ute i et ungdomsløp på Drammen hvor han hoppet seg bort i første sving. Ingen enkel hest å kjøre for «førstegangskjørere». Formen er bra, men sporet er dårlig og motstanden steintøff. Faktisk ett av de bedre løpene som er kjørt i denne klassen under V76. Nå gjelder feilfritt løp og premie slik at vi slipper å kjøre prøveløp. Skulle det bli litt kjøring kan han kanskje rekke til en trippelplass. Verdt å merke seg er at V75-seieren (og poengene) forsvinner ut av raden nå, så det kan være et bra spill når han kommer ut i lunsjtrav neste gang…

Torsdag, Drammen:
7 Lady Zagara (V5-4/DD-1) har aldri vært bedre, men fra et dårlig spor over kort distanse er det i første omgang en trippelsjanse.

Fredag, Momarken:
12 Coktail’s Hangover (løp.1) har fått en trøblete start på karrièren med hjulhekt i debuten og startgalopp i den andre starten. Skrur vi tiden tilbake til januar-februar kunne vi nok satt MYE penger på at hun kom til å vinne karrièrens to første løp. Hesten kjennes utrolig fin ut og selv fra tolvtespor bør det dreie seg om en klink vinner, dog uten at vi vet hvor godt forberedt Magnus Jakobsson sin M.T. Laroche er.

Lørdag, Jarlsberg:
5 Hugo Bäck (løp.1) starter i Jørgen Jahres pokalløp etter eiers ønske. Støter på Bokli Rapp og Balder Mollyn, så det blir spennende å se om han har nærmet seg disse etter at de møttes i mars. God trippelsjanse selv om han skuffet litt i starten på Gävle sist. Han er mye bedre enn den prestasjonen.