Nyheter 1. mai 2017

Eventyrlig helg

foto : ma : fri fšr publicering frŒn 2017-04-28 till 2017-05-05. olympiatravet final 2017 lionel n.o. med gšran antonsen. trŠnare daniel redén.

Det er knapt så det har gått opp for oss enda. Lionel og Gøran vant faktisk Olympiatravet 2017, med alt det innebærer.

Selv William Shakespeare skulle fått problemer med å skrive en like sterk «story». I alle de årene Kjell Arne var hesteeier hos oss blandet han seg aldri i hvor og når hestene hans skulle starte. Så lenge de gikk bra løp var han fornøyd og smilte. Eller rettere sagt; han smilte selv de dagene det gikk dårlig. Slik var det med Lionel også. Da han i sin karakteristiske forsiktige stil ymtet frempå at det hadde vært «fint» å starte i Olympiatravet, var ikke Gøran og Daniel Redén vonde å be. Vi kjente til helsetilstanden til Kjell Arne og forstod at dette var hans siste mulighet til å se Lionel.
Slik skulle det ikke gå. Kjell Arne forlot oss på tragisk vis tre uker før løpet. Tiden frem til start var brutal, hver eneste dag en kamp. Men Gøran var sterk og stod fast på at han skulle kjøre løpet for sin bestevenn. Sportrekningen gjorde at seiershåpet skrumpet betraktelig, men som i de mest kritikerroste filmene endte historien godt; Nuncio feilet, franskmannen ble heit utvendig leder og sørget for tempo – og Gøran holdt hodet kaldt og ventet med angrepet til siste bortre langside. Lionel løp for sin kjære Kjell Arne ned oppløpet og vant enkelt.

Timene etterpå var preget av gledestårer. Ikke bare fra oss rundt hesten og Gøran, men fra journalister, publikum, de aktive og TV-seere. Noen mener at det er en av tidenes prestasjoner i norsk travsport. For alle rundt Stall Antonsen er det vanskelig å tenke i de baner. Denne seieren betyr følelsesmessig så mye mer enn at det er en «enorm prestasjon». Vi må rette en stor takk til alle som har tatt seg tid til å gratulere på sosiale medier. Det har tatt helt av, og det lar seg rett og slett ikke gjøre å takke alle personlig. Takk. Tusen takk!

GøranFamilieSeieren ble feiret i lokalt lag hjemme i Mysen samme kveld, samt at Gøran unnet seg en bedre middag med venner dagen der på. Nå er vi tilbake til hverdagen, den vi tross alt lever av, og retter blikket fremover. Lionel sin neste start blir i Oslo Grand Prix  11. juni. Med Gøran som kusk.

Strålende stallform
Gledelig nok er det ikke bare Lionel som leverer om dagen. Stallhestene går så det griner, noe som er ekstra kjekt!

Blue Sun debuterte på en strålende måte på Magnor mandag. Hoppa som er eid og oppdrettet av Eirik Djuve har vært vanskelig i trening fordi hun har vært fryktelig stri, men i løpet holdt hun seg rolig. Cato valgte å dra hardt unna for å forsøke å holde tilleggshestene på avstand, men måtte se seg innhentet kort før mål. Andreplassen var verdt 6000 kroner. 20,8/2000 meter er ingen dårlig debuttid på en Magnor-bane som ikke er kjent for å være spesielt rask.

Gardin Trappa fullførte flott til tredjeplassen bak gode hester på Bjerke på onsdag. Etter galopp i tre løp på rad var det en god følelse da hoppa til Thomas Antonsen holdt seg i trav og rekordforbedret seg med to sekunder på voltestart! Hun ble belønnet med 8000 kroner for innsatsen.

Larger Then Life var ute i ungdomsløp på Drammen søndag. Vallaken er så vanskelig å kjøre at selv Gøran (som har vunnet Gr.1-løp!) ikke har noen god kjemi med ham. Derfor kom det ikke som et sjokk at «Folke» bremset seg over i galopp i første sving. Ved neste start forsvinner V75-seieren ut av raden og det er null poeng på konto. Veldig kjedelig ettersom hesten holder fantastisk fin form. Det snur fort i travet!

Mymanyyouare leverte et flott løp i kulissene i stayerløpet på Åby på lørdag. Hesten hadde full fart i mål og var ikke sliten da han kom inn. Dessverre ble «alt» feil underveis for Cato, men er det en som kommer sterkt tilbake så er det han! Hesten er i kanonform og har svart bra på å bytte treningskvarter.

Noir Sun overrasket med å løse strålende fra førstespor på Drammen søndag. Cato valgte å la kanonen Darling Nikki kjøre sitt eget løp, og kjørte utelukkende for andreplassen fra rygg leder. Det lyktes han med. Til tross for at hesten slo seg mye underveis gjorde han et meget godt løp uten å være nær galoppen. Tiden 1.14,3a var ett tidel bak rekorden. Solid. Nye fortjente 7000 kroner gikk dermed til eier Eirik Djuve.

Alle seks kan vinne?
Før startlistene for Årjäng foreligger ser det lyst ut med tanke på ukens sjanser. Bank i bordet.
Tirsdag, Momarken:
1 Gardin Trappa (V65-1) står endelig ovenfor en riktig oppgave. Har vært hardt ute to ganger på rad nå og levert fine løp. Tirsdag er det snakk om hoppeløp og overkommelig motstand. I feilfri utgave er hun garantert på trippelen, men om det går feilfritt er ikke lett å love… Må tidlig på alle bonger.

Onsdag, Bjerke:
10 Lykkje Tveiten (V76-7) har bare gjort fine løp for oss, men mangler seieren. Kan bli vanskelig fra tiendespor på sprint nå, men for de som garderer litt er han aktuell. Et løp på rulle er trolig det som skal til for å gå helt til topps.

7 Rive Rodin (prøveløp) er en veldig fin hest med bra stamme. Han er faktisk helbror til Odins Kjempe, som travet 1.24,0, tjente 1 million kroner og vant 19 av 24 løp. Vi gleder oss til å se hva hingsten kan utrette alene i prøveløpet.

Torsdag, Klosterskogen:
4 Joe Comet (V65-5) fikk endelig ta karrierens første seier sist etter bøtter med utur og skader. Han var rett og slett knallfin der han forlot brukbare svenske hester. Nå har han vunnet sportrekningen kontra de verste konkurrentene og vi forventer nesten at han vinner. Dog har vi respekt for 8 Lord Wine og 12 Løb Jr. Men som sagt, vi har vunnet sportrekningen.

Søndag, Årjäng:
Vi forsøker å gjenta suksessen fra forrige løpsdag på Årjäng. Tre hester er meldt, så får vi se hvor lyst/mørkt det ser ut når startlistene kommer tirsdag formiddag.
Alonso Borka starter på strek i et løp stengt på 20.000 kroner. Enn så lenge er motstanden veldig overkommelig. Går alt fint fra start bør det dreie seg om en solid vinnersjanse.

J.J. Jazz
starter i et løp med en drøss urutinerte hester. Hesten vår har trent eksemplarisk gjennom vinteren og har utviklet seg hele veien. Han virker temmelig travsikker, men man vet aldri hva som skjer når det er snakk om løp. På en god dag går J.J. Jazz en 18-tid.

Walentino har fått hentet seg inn etter to tette starter. I trening er en pigg og glad, noe som er et veldig godt tegn. Løp stengt på 265.000 svenske nå, og motstanden er betydelig enklere enn vi har møtt på slutten. Det er bare krysse fingrene for at spormaskinen er på vår side nå. Det er på tide…