Nyheter 19. juni 2017

En stor mandag!

Momarken15062017_Cato Antonsen vant løp 1 med Noir Sun_foto_Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Forrige uke bød ikke på de helt store resultatene, men vi fikk med oss en seier, ny auksjonshest og et nyoppstartet andelslag. Natt til mandag ble dessuten Gøran pappa for første gang.

Det siste først. Kl.02:29 natt til mandag fikk Gøran og Elin en velskapt gutt. Utvilsomt en stor begivenhet, og noe vi har sett frem mot i lang tid. Med en så bra stamme kommer guttungen til å ha alle forutsetninger for å lykkes. Bestefar Cato gleder seg til å trille barnevogn igjen! Med tre hester til start på Forus krevde det mye logistikk denne helgen, men takket være stalljentene Stine og Torunn – og vår venn Ole Johan Østre som lånte bort bilen sin – gikk det smertefritt. Evigunge Tormod var selvfølgelig på plass og fikset det praktiske mandag morgen. Tusen takk til alle involverte. Uten dere hadde det ikke latt seg gjennomføre.
Andelshesten Lily Bourbon gikk et meget fint mønstringsløp på tirsdag. Faktisk så fint at hesten ble fulltegnet med ti andeler i dagene etter. Dere som har henvendt dere har mottatt en mail fra Gøran med informasjon.
GoranGuttDjuves store helg
En av eierne vi har på stallen er Eirik Djuve. Han har deler eller hele av Aharddaysnight, Blue Sun, J.J. Qatar, Mymanyyouare, Noir Sun, Always A Star og Faxen Af Sola. Vi er utrolig takknemlig og stolte over å kunne samarbeide med en så bra mann, og vi jubler for hver eneste seier han tar med hestene sine over det ganske land. På Forus lørdag og søndag vant han det som var å vinne; Forus Open med 300.000 kroner gikk til Bruno Di Quattro (Frode Hamre), mens stortalentet Into The Sun (Kjetil Djøseland), stjernen Emir La Brousse (Sigbjørn Kolnes) og superhoppa Seaside Illusion (Frode Hamre) fulgte opp. Stall Antonsen stiller seg i rekken av gratulanter! Dessverre ble det bare nest siste penga for Mymanyyouare, men vi kunne heldigvis gi Djuve en fortjent seier på torsdag:

Noir Sun fikk nemlig krysse målstreken først igjen! Siden seieren i mars har han stort sett gått gode løp i kulissene mot veldig bra hester. Sist mot Widding-vinner Fabian B.R. Slike hester stod det ikke på startstreken i lunsjen på Momarken torsdag, og da ble det som ventet enkel seier. Tiden ble fine 1.15,6a/2140 meter. Gøy og fortjent!

Bevis C.N. var mye forbedret fra debuten for oss, uten at det holdt til premie. Sett opp i mot hvordan hun trener har det vært en stor skuffelse så langt. Her har vi virkelig hodebry.

Lady Zagara hadde en dårlig dag og kastet seg over i en umotivert galopp. Kjedelig at hun har begynt å tulle nå som utviklingen hennes var så fin.

Blue Sun taklet ikke andresporet i volta og tapte mange meter på startgalopp på Klosterskogen. Etterpå gjorde den lille hoppa et utrolig fint løp til fjerdeplass. Vi leter nye løp og starter på.

U.S. Snowflake fikk servert et nydelig løp av Gøran på Jarlsberg, men var fullstendig kjørt ut på siste bortre langside. Hun er litt ustabil i prestasjonene, men denne gangen må hun ha vært syk – for så dårlig er hun ikke. Veterinæren neste.

Lykkje Tveiten kom bra i gang på Forus lørdag, men slo på galoppen på startsiden og ble hengende i sporene. Da var det bare å bakke sist. Gikk et fint løp i kulissene, men fikk naturligvis for langt frem mot gode hester.

Joe Comet løste det seg fint for, men heller ikke han kom til sin rett mot gode hester. En svak innsats og han får ta seg en tur til veterinæren sammen med U.S. Snowflake.

Mymanyyouare fikk servert et perfekt løp av Cato i rygg på storfavoritten og vinnende Emir La Brousse. I siste sving tok Ole Bender «en dansk en», og dyttet Mymanyyouare ut i fjerdesporet. Utrolig kjipt å få løpet ødelagt på den måten når man har reist så langt. Cato la korrekt inn en protest og fikk med seg 3000kr ekstra hjem. Hesten var ikke like god som sist uansett, men det skyldes trolig det fuktige været. Han har aldri likt det.

SalteOdinEn helg godt under pari fikk en fin opptur da vi vant budrunden på Salte Odin. En utrolig fin hingst som vi siklet etter helt fra katalogen kom. At Trond Olav Salte er oppdretter borger for kvalitet! Hesten skal mest sannsynlig i ny hender, men om det blir et andelslag kommer vi tilbake til. Uansett må man ikke nøle med å ta kontakt om man ønsker å kjøpe seg inn!

Hugo har vinnersjansen
Den nye uken byr på sjanser først og fremst på tirsdag.
Tirsdag, Momarken:
6 Coktail’s Hangover (V65-3) ble det litt feil for sist da hun fikk en trøtt rygg. Gikk fint etterpå til femte mot gode hester. Fremspor nå betyr full ladding fra start for å komme ned på innerspor. I første omgang trippelaktuell bak Robin G.T. Ingen endringer.

5 Hugo Bäck (V5-5) har gått for full maskin mot årgagstoppen. Nå er tanken at han skal få et fint løp hvor han har full fart i mål til slutt. Et større løp i Sverige med 100.000 kr i første venter deretter. Kan vinne om det blir riktig underveis. Ingen endringer.

Onsdag, Bjerke:
2 Larger Then Life (V76-6) befinner seg i et grunnlag med dårlig løpstilbud, derfor blir det lite kontinuitet i startingen. Formen er ganske bra, det samme er spor og distanse. Er dårlig fra start så han havner fort vanskelig på det. En brukbar trippelsjanse, men det blir vanskelig å beseire såpass gode hester.

6 J.J. Jazz (V5-5) gjorde et ok løp i billig lag på Åmål sist. Han er under utvikling og er rask nok til å utnytte sporet. Mest realistisk å tro på en god premie eller trippelplass. Ingen endringer.

Torsdag, Klosterskogen:
6 Noir Sun (V65-1) vant kontrollert i billig lag sist. Formen er på topp. Nå er det opp flere klasser og sporet og distansen er ikke optimalt. En fin premie er bra. Ingen endringer.