Nyheter 21. mai 2017

Det blir Solvalla likevel!

WalleFestglade nordmenn har siden seieren i Olympiatravet nærmest krevd at Gøran reiser til Solvalla under Elitloppshelgen. Svak som han er, bukker han under for presset!

Det å ha en hest under Elitloppshelgen er en enorm opplevelse i seg selv, noe vi som lever og ånder for travsporten drømmer om. Enda større er det å kunne ha hest i Elitloppet. Det er få forunt. At Gøran hele tiden har stått fast ved at to sprintløp på en steinhard bane er uaktuelt i år, viser mental styrke. For presset har vært massivt siden ingen andre norske hester har vært aktuelle for storløpet. Startlistene er klare, uten Lionel. Planen er fortsatt Oslo Grand Prix og Ulf Thoresen Grand International. Vi må passe på å takke for flotte ord om hesten i både TV-sendinger, media og på sosiale medier. Det er alltid veldig hyggelig. Nå gir gutta full gass mot norsk storløpssesong, og vi håper at publikum gjør det samme!
Men til Solvalla skal vi. Både som tilskuere til et fantastisk Elitloppsfelt og med starthest. Walentino starter nemlig i det første løpet på søndag, Finn-Tack loppet. Løpet går over 1640 meter og har start allerede kl.10:20. Fra niendespor, med rygg på finske Mika Forss, ligger det an til en fin reise underveis. Motstanden på en slik dag er knallhard, uansett hvilket løp man starter i, og målet er i første omgang en fin prestasjon og rekordforbedring. «Walle» vil gå i amerikanervogn for første gang, samt skoløs på alle fire for første gang på veldig lenge. Det blir veldig spennende. Hesten er nemlig i kanonorden.

Fin uke for hestene
I uke 20 hadde vi litt stang ut igjen (det går opp og ned), men hestene leverte flotte løp. Alle som en.
J.J. Jazz var med innledningsvis i et bra breddepremieringsløp på Bjerke på onsdag. Cato valgte å legge seg inn i tredje innvendig, og hesten fikk med det gå i mål med tørt krutt. Fint med en bra opplevelse etter en debut med litt hopp og sprett. Blue Sun var med i samme løp og havnet flott på det med Magnus Teien Gundersen. Angrepet i sporene var ikke av beste merke, men det hadde sin forklaring. Hoppa til Eirik Djuve var rett og slett forkjølet. Hun er behandlet for det nå og begge hestene trener på i påvente av nye løp.

Gardin Trappa var gjort til favoritt i et hoppløp. Cato tok det rolig ut og valgte å gå ut i andresporet slik at han kunne sitte i angrepsposisjon til slutt. Dessverre klaffet det ekstremt dårlig med ryggene underveis, og hun måtte ta til takke med femteplass etter en fin sisterunde på 1.28. Formen er med andre ord intakt og vi leter nye løp. Tre feilfrie løp på rad er ny rekord!

Lady Zagara bremset seg over i galopp i lunsjen på torsdag. Helt umotivert så det ut til. Hoppa reparerte mesterlig og fikk med seg bensinpenger hjem. Formen er faktisk utrolig bra om dagen, så vi håper at uturen snart er slutt. Zagara sine to raskeste løp er begge gjort med terrengtap etter galopp..

Coktail’s Hangover gikk vi hardt ut på forhånd med fra tolvtespor. Det ble helt feil sett i ettertid. I karrierens tredje løp ble det et bløffløp med dårlig tempo i front og en rask sisterunde. 1.14,9/1000 holdt «kun» til femteplass, men vi var meget godt fornøyd med hesten både før, under og etter løpet. Hun tar nye steg hver dag og får trene på litt igjen før neste løp.CoktailsHangover

Hugo Bäck viste på lørdag at han er litt «grønn» enda. Neida. Rekordforbedring med tre sekunder uten å være spisset på noe som helst måte må vi si oss godt fornøyd med. Mens konkurrentene foran hadde revet sko, brukte skylapper og propper – tråkket Hugo på i jevnt 27-tempo med øra full av bomull, med sko og åpent hodelag. Meget bra! Sesongen er lang og vi fortsetter å matche han fint frem mot Kriteriet. Da skal dem få det!
Verdt å merke seg er at vi ikke bare har den raskeste 3-årige kaldblodshoppa i Norge i år (Alonso Borka 1.32,5), men vi har også den raskeste 3-årige svenskfødte kaldblodshesten i Hugo Bäck. Med sine 1.28,6 på lørdag er han et stykke foran Tekno Eld (1.30,5) på andreplass. Grattis til eierne Stall Vi Tre med en fantastisk flott hest!

Noir Sun var meget bra under upassende forutsetninger. En lynrask sprint på Jarlsberg er normalt ikke hans melodi, men han sveipet hovedfeltet rundt siste sving og fullførte strålende til tredje på ny rekord 1.14,0.

To nye hester
På tampen av uka fikk vi inn to meget spennende hester. 2 år gamle Coktail Gun M.E. (e. Coktail Jet og Gunny Princess E) kjøpte vi fra oppdretter på vegne av eiere vi har på stallen. En utrolig vakker hest som minner litt på Lionel utseendemessig. Gøran prøvekjørte forrige helg og falt pladask. Denne blir spennende å følge.
Fredag fikk vi med oss 4-årshoppa Lykkje Erna (e. Moe Odin og Ylblesa) hjem fra Momarken etter at den hadde galoppert seg bort på oppløpet der. Hun har samme mor som Lykkje Tveiten, så at det finnes fart og kapasitet i hoppa føler vi oss sikre på. Vi ønsker ID Internat. Trotting & Breeding AB velkommen som hesteeiere hos Stall Antonsen.

En god sjanse og tre outsidere
Uke 21 har vi mange spennende hester til start. Vi blir ikke overrasket om det blir et par seire, men da må det klaffe litt.
Mandag, Bjerke:
6 U.S. Snowflake (V5-1) er behandlet for magesår etter en litt skuffende prestasjon sist. I trening er hun virkelig tilbake på sitt beste, men vi vil se det i løp først. Fra et litt sjanseartet sjettespor får kusken beskjed om å ta opp for å finne en posisjon utvendig. Hoppa er bankertippet i Trav og Galopp-Nytt, så vi får nesten si at det er en «favoritt i fare» og mer en god trippelsjanse enn noen het vinnersjanse. Det blir sko på alle fire og draskylapper for første gang.

10 Ejo Blesa (V5-2) var skakk som et brekkjern sist. Det skyldtes tannproblemer, noe vi har fikset på. Hun trener fortsatt veldig fint og ventes å gjøre en forbedret innsats. Fra bakspor på sprint er vi avhengig av litt klaff, men følelsen er at hun kommer til å sprinte styggfort. Bør derfor på alle bonger. Vi bytter bitt og setter på modified sulky for første gang.

6 Bevis C.N. (V5-3) debuterer i våres regi. Ei utrolig fin hoppe som kvalet inn til hoppekriteriet i Danmark i fjor. Målet er naturligvis dansk Derby i år. Derfor er dette et steg på en lang vei mot målet, og styringen vil bli deretter. Hoppa er lynrask fra start, men langt dårligere til slutt. Selv om hun har trent utrolig bra kommer vi til å ta opp fra start og kjøre til slutt slik at hun får en fin opplevelse. I trening har hun gått 18/2100 meter på en fin måte. Dette blir en typisk test. Motstanden er såpass passende at det kan rekke til seier om det klaffer litt. Det blir sko og draskylapper.

Onsdag, Bjerke:
Destroyer skal ut i prøveløp. Det blir god trening siden det er meldt så mange hester at han og to andre er belastet med 20 meter tillegg. Kusken får beskjed om å kjøre jevn 19-fart.

Torsdag, Klosterskogen:
10 Joe Comet (V65-2) meldte vi at var en klink vinner sist han startet på Klosterskogen. Det stemte fint. Hesten har tatt løpet veldig bra og virker faktisk enda mer forbedret i trening. Nå ble det et trist tiendespor på en sprint, så da blir det mer sjanseartet. «Joey» skal uansett tidlig på alle bonger mot mye av den samme motstanden han møtte sist. Skoene forblir på og ryker etter planen 3. juni når han skal starte V75 på Bergen Travpark.

Jarlsberg, fredag:
5 Larger Then Life (V65-4) gjorde ett av sine bedre løp på lenge sist da han satt fast med krefter i en tøff bronsedivisjon på Bjerke. Nå har vi kjørt av V75-poengene og det er klart for å møte litt mer passende motstand. Denne oppgaven virker midt i blinken, med poengløp og lang distanse. Går voltestarten bra bør «Folke» regnes med god vinnersjanse.