Nyheter 6. juni 2017

Bursdagsfeiring med seier

RiveRodinseierMandag 5 juni ble en veldig fin dag. Gøran og Thomas fylte henholdsvis 30 og 31 år, mens det ble stallseier med debuterende Rive Rodin på Årjäng på kvelden.

Da gutta kom hjem ble de overrasket med «suprise party». Veldig gøy, og fortjent! Cato fikk selvfølgelig spise så mye han ville etter at han trakk andrespor opp av bollen for Lionel i OGP. Mannen har åpenbart følsomme fingrer når det kommer til vanskelig kaldblods, men at han var så god til å trekke spor var det ingen som hadde en anelse om. Ekstra artig var det at vår gode venn Fredrik Solberg fikk tredjespor med B.B.S. Sugarlight og Oskar Eidssa og gjengen bak Your Highnes fikk et fint femtespor. Bra jobba Cato! Nå er det opp til Gøran og Daniel Redén å gjøre resten av jobben.
– Det kunne ikke blitt bedre forutsetninger. Alt har klaffet før løpet, både oppkjøring og trekning. Nå får vi krysse fingrene for at hesten – og ikke minst kusken – har en god dag, sier Gøran på humoristisk vis.
– Konkurranse i verdenseliten krever marginer uansett spor. Jeg har kjørt, og kjører, få slike løp i løpet av ett år. Når man tenker på at Lionel kommer til å bli overfløyet av både den ene og den andre, synes jeg det er tøft om vi blir store favoritter. Lionel er en av mange i et åpent og flott løp. All honnør til Bjerke som har skaffet så mange gode hester for hele helgen!, sier en imponert Gøran.

Vi tar et lite tilbakeblikk på forrige uke; Ingen seier, men meget solide prestasjoner av alle hestene.
Alonso Borka prøvde så godt hun kunne å henge på gode Bokli Rapp. Fikk det naturligvis tungt siste 500 da Flåten skrudde opp tempoet, men hun kjempet fint på til tredje etter en siste 1000 meter på 1.30. Ingen skam å tape for «gutta» Bokli Rapp og Philip Ess. Imidlertid er det et tankekors; Vi er veldig bekymret for hvordan vi skal (få) matche henne. Det finnes absolutt ingen hoppeløp for 3-åringer. Foruten ett i september. Her må DNT ta grep!

Lykkje Tveiten fungerte strålende på skoløs balanse for første gang. Dessverre ble han hengt opp i tredjespor fra sitt vanskelige åttendespor bak bilen, og da var det bare for Cato å bakke seg sist. Hesten leverte en meget sterk sisterunde via tredjespor og kom til mål som sterk firer. Ny fortjente 4000 kroner til Edvard Lindalen der altså. Bra! Nå satser vi mot Forus om fjorten dager.

Gardin Trappa stod vanskelig til i bakspor på tillegg og fikk dermed sitte sist hele veien siden hun ikke la seg helt til. Ble med i angrep på oppløpet, men feilet i fin fart uten å være aktuell for noe annet enn premie. Trappa er Trappa, grisefin alene og vanskelig rundt andre hester. Null i protokollen ble det etter tre feilfrie løp på rad. En fjerde gang lot seg ikke gjøre!

Coktail’s Hangover var ute i et brutalt bra 3-årsløp på Bjerke på onsdag. 14-fart hele veien ble i det drøyeste laget for den fine hoppa, som naturligvis ikke kunne hente noe fra sitt tolvtespor bak bilen. Uansett pers med tre sekunder og fortjente 5000 kroner for å være med ulvene inn. Skal man kjøpe hest, kjøp norskfødt. Fine penger bak de beste!

Noir Sun hadde åttendespor mot gode hester. Cato måtte nok en gang ta opp og sette seg sist. Det var fint etter noen tøffe løp innledningsvis for oss. Tempoet var dårlig underveis og Noir Sun leverte en fin sisterunde uten å kunne hente penger. Uansett viste han at formen er fin. Han befinner seg i et grunnlag hvor det er vanskelig å finne fine løp. Når det først er det bra løp kommer alle de gode i grunnlaget. Alternative er bronsedivisjonen. Vi får tenke litt på hvordan vi melder videre.

Mymanyyouare med amerikanervogn, skoløs balanse og draskylapper gjorde susen. Hesten har vist kanonform i kulissene og bekreftet det ved å bli strålende toer fra dødens på 1.13,9. Vi var inne på at det var vår «vinnersjanse» forrige uke, og det stemte bra. Eier Eirik Djuve fikk fortjente 15.000 kroner for det.

U.S. Snowflake slo på en kort galopp i første sving i posisjonskampen, men var veldig dyktig som tok travet med en gang. Leverte etterpå et strålende løp hvor hun satt fast i ryggen på hesten som fikk siste penga. 16,4 er dessuten ny rekord. Og det gjorde hun med innlagt galopp. Fremtiden ser veldig lys ut for den fine hoppa til Stall Skybert.
Etter løpet snørret U.S. Snowflake veldig, så det var sterkt av henne å gjøre et så fint løp. Hun fikk påvist forkjølelse. Samtidig sjekket vi opp de hestene som skulle starte seinere i uken. Joe Comet og Lady Zagara hadde begge fått grums, så derfor ble det strykninger.

Rive Rodin imponerte oss virkelig i sin debut. Han er veldig hingstete, urutinert og kan finne på mye rart hjemme. Derfor var oppførselen hans i løpsbanen meget positiv – spesielt siden han ble giret av omstarten. Slo noen korte galoppsteg før han fant travet og dro avgårde. Fikk siden overta og kjøre det tempoet som passet Gøran. Det ble til 1.31,7 siste 1000 meter, selv om han tok opp i siste sving for å ikke slippe uten hesten i ryggen.
– Det kjentes ut som om jeg kunne vunnet med 40-50 meter om jeg ville, sier Gøran om den utrolig flotte hesten til Anton Haakaas og gjengen i «Stall Travlaget Trill».

Rolig, men hektisk uke
Sulkysport
Denne uken blir naturligvis preget av Lionel sin start i Oslo Grand Prix. Mandag hadde vi besøk av Sulkysport på gården. De var her hele dagen, og til torsdag kommer Kanal75. Trav Og Galopp-nytt passet på å snike seg inn forrige uke – smart! Og før det igjen var Se og Hør på besøk. Garantert dukker det opp mer både presse og supportere som vil ønske lykke til. Det er veldig hyggelig, og noe vi setter pris på.
Vi prøver med noen få hester denne uken:

Åmål, fredag:
1 Ejo Blesa (V65-4) skal ut i et skreddersydd løp med fordel hopper. Fikk dessuten et perfekt førstespor på strek, og til denne starten river vi alle fire skoa. Hesten takler banens spesielle profil og vi blir nesten litt skuffet om hun ikke vinner. For et finere løp er det vanskelig å få.
14 Gardin Trappa (V65-4) står fantastisk inne i løpet, men var uheldig som trakk bakspor på tillegg. Henter neppe tillegget på Ejo Blesa og får konsentrere seg om å gå i trav slik at hun kan få med seg penger hjem. Ingen endringer.
9 J.J. Jazz (løp.9) viste voldsomme ting i debuten på Årjäng. Hoppet som vinner der. Ble så kjørt veldig passivt på en krevende bane sist. Hesten kom fulltanket i mål og har trent bra i etterkant. Kjedelig spor nå, og med gode hester i fremste rekke blir det til å kjøre etter en bedre premie – og kanskje trippel. Ingen endringer er planlagt.

Bjerke, søndag:
9 Coktail’s Hangover (V4-1) får prøve seg i auksjonsløpet mot tøffingene Black Talisman og Robin G.T. Her blir nok vinnertiden ned mot 1.13, så det sier seg selv at Coktail’s Hangover mest av alt er med for å lære og herdes mot gode konkurrenter. Blir ikke overrasket om hun senker rekorden med ett sekund, men om det holder til tredje eller sjette er umulig å si på forhånd. Vi håper på fremgang og en fin premie – det er nemlig bra penger bak de beste!

2 Lionel (V75-7) har optimale forutsetninger med mellomdistanse og bra spor. Får trolig problemer på startsiden med Volstead, B.B.S. Sugarlight og Dante Boko. Det blir å skli med i andresporet og kjører til slutt. Umulig å spå hvordan et slikt løp blir kjørt på forhånd. Kan i likhet med mange andre vinne løpet. Det blir ingen endringer fra Olympiatravet.