Nyheter 6. mars 2017

Bra hester og ny stall

15338873_10211861220833749_2777230865271090087_nForrige uke kunne stallen endelig juble for seier igjen. Den har sittet veldig langt inne, men da Gardin Trappa holdt seg på beina i lunsjen på torsdag var årets tredje pinne et faktum.

Onsdag: Noir Sun hadde gått frem med det forrige løpet og holdt farten helt til kassa fra et kjedelig tolvtespor på sprint. Ettersom noen konkurrenter galopperte ble det siste premien på 3000kr. Starter på nytt denne uken i et ungdomsløp på Klosterskogen.

Torsdag: Aharddaysnight viste hvilken fin traver han er da han enkelt overtok tet ut på sisterunden. Det manglende treningsgrunnlaget gjorde likevel at han ikke stod helt inn. Siste premien på 2000kr var helt greit.
Gardin Trappa fikk kjøre seg til tet og Cato dempet etter behag. I et lite felt kom han til et vanskelig punkt runden fra mål; Enten passe rygg, eller satse på å avgjøre på styrke. Cato gjorde det helt riktige og skrudde opp tempoet kraftig på sisterunden. Hurtige Kleppe Smygen fikk dratt kreftene ut av seg og klarte aldri å passere til tross for en smygreise i rygg, samtidig som Gardin Trappa maktet å holde seg i trav til streken var passert. Etter mål veltet hun seg over igjen… Men båten bar og eier Thomas kunne innkassere nye 10.000 kroner.

Fredag: Lady Zagara hadde et fint løp på Biri, men endte opp med den eneste posisjonen hun ikke skulle ha; dødens. Gikk overraskende fint derifra og bare bekreftet sin fine form med å bli tredje. Hadde ikke favoritten Caresa feilet i mål, hadde Lady Zagara stått med fem fjerdeplasser i raden. Det er ikke uten grunn vi kaller den flinke hoppa for «firer’n»! Nye 5000kr ble det til eier Normann Hansen.

Lørdag: Lykkje Tveiten var kjempeflink fra tet og ble andre i V75. Nå har hesten levert fire fantastisk fine løp for oss; bortkjørt i debuten og disket, strålende toer fra dødens på Bjerke, flott spurt til andre bak Bol Odin og nå knepent slått av samme Bol Odin. Han var meldt til Biri på fredag, men vi føler han har gjort seg fortjent til en friuke! Som Cato sa i intervjuet på Rikstoto Direkte på lørdag: – Det er utur at vi har måttet møte Bol Odin to ganger nå!. Andreplassen var verdt 20.000kr for eier Edvard Lindalen m.familie.

Walentino kom helt uanfektet til mål i et bløffløp med dårlig tempo. Fra tolvtespor på sprint ble det helt håpløst. Hesten var uansett kjempebra og spurtet strålende til siste premien på 4000kr. Starter igjen denne uken på Biri – og endelig fra første rekke.

Cato og Madelen på plass
NyStall
Utenom løpsbanen har det skjedd litt av hvert den siste tiden. Vi fikk denne uken på plass en ny stallansatt i Madelen Sandvold som kommer fra Steinar Hammersborg. Hun utgjør dermed et bra team sammen med Gøran, Tormod, Stine, Torunn og Cato. For nå står den nye stallen klar (bildet) og dermed har Cato flyttet hestene opp på Søndre Brandsrud gård og vi ser virkelig lyst på fremtiden!

Fire starthester – alle kan vinne
Onsdag:
10 Gardin Trappa (V76-1) var meldt før lunsjen på torsdag, og derfor fikk hun ikke som lovet fri når hun oppførte seg! Neida, fra spøk til alvor. Hesten er i fin utvikling har tatt alle løpene fint så langt. Går dette løpet bakfra og får seg en fortjent pause etterpå. Motstanden er passende, men vi har respekt for noen konkurrenter. Deriblant Valborg med superkusken Lars Håkenby Østre!

Torsdag:
12 Noir Sun (V65-2) fikk selvfølgelig tolvtespor på sprint igjen! Man tror knapt det man ser. Heldigvis har vi den desidert beste kusken i amatør- og ungdomsløpet, og regner med at Magnus Teien Gundersen løser oppgaven. Noir Sun skal selvfølgelig regnes på tross av sporet.

Fredag:
6 Walentino (V65-6) er i superform og har sett helt rå ut i kulissene i de siste to løpene. Endelig fremspor nå. Det blir full gass på startsiden for å komme til tet. Om Gøran slipper på en sprint om Høitomt kommer med Amon Tomaz? Gøran har da aldri sluppet frivillig noen gang…

Lørdag:
8 Larger Then Life (V75-7) tar Cato den lange turen med til Bergen. Begynner å bli en stund siden forrige gjennomkjøring nå. Galopperte seg bort i første sving i V75 på Klosterskogen 3 februar. Lyset gikk på Bjerke 15 februar og han ble tatt bort fra listene i V75 på Biri 18 februar for å unngå to starter på en uke. Det samme skjedde fredag 3 mars på Biri da motstanden ble hard og vi heller ville sikte mot dette stayerløpet. Derfor har ikke «Folke» gått løp siden 7 januar! Den dagen vant han og slo hester som Emir La Brousse og Nolessthanperfect… Hesten har trent kanonfint i lengre tid og skal selvfølgelig regnes igjen.