Andelshest: Caldera

Caldera er en flott åringshingst etter kriterievinner Masaya.

Vi har gleden av å presentere et nytt spennende talent som andelshest hos Gøran Antonsen!

Åringshingsten CALDERA den førstefødte etter hoppe-Kriterievinner Masaya! Moren viste styrke av sjelden karakter, og blandet med det amerikanske blodet til Ken Warkentin, er dette en superspennende hest for en billig penge.
Caldera ble ropt inn på Klasseløpsauksjonen i september fra oppdretter Jo Svenstad.

CALDERA er for uten å være svært stammesterk, også av det elegante slaget.
Gøran Antonsen beskriver selv hesten slik:
– Caldera er en stor, flott hingst etter Kriterievinner Masaya. Jeg blinket meg tidlig ut hesten i katalogen, og da hesten eksteriørmessig bestod mine krav, var det bare å slå til. At vi fikk hesten såpass billig er også et pluss slik at vi kan tilby et billig alternativ.

Far:
Ken Warkentin (US)
22 starter 12-1-3
902.354 USD

Ken Warkentin ble kåret til «2yo Trotter of The Year» i 2004.
Som 2-åring vant Ken Warkentin bl a Breeders Crown, Champlain Stakes Open, New Jersey Sire Stake, Walnut Hall Cup, William Wellwood.
Som 3-åring vant han bl a Simcoe Stakes Open, var tredje i Canadian Trotting Classic, New Jersey Sire Stake (kilde: Kvakstad gård)

Ken Warkentin sitt mestvinnende norskfødte avkom er Diadora B.R, med snart 3 millioner på konto. Diadora B.R. var toer i Hoppe-Kriteriet, bak moren til CALDERA – Masaya!

Mor:

Flotte Masaya er mor til Caldera.. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com

MASAYA (NO)
33 starter 6-2-2
608.143 kroner

Masaya er ei storvokst hoppe etter ursterke L’Ideal Bricois. Genene har definitivt gått i arv, og til tross for sin størrelse var Masaya tidlig ute i 3-årssesongen og vant 5 av sine 10 første løp, deriblant Benn Orres minneløp på Drammen.
I kvalifiseringen til Hoppe-kriteriet vant Masaya ukjørt foran Nelson Nora. Det gjorde henne til en av favorittene til å ta hjem selve finalen, og takket være sin starthurtighet ble teten erobret. Hun gjorde sitt eget løp i store deler av finalen, og ble til slutt speedet ned av Nelson Nora og Bo Westergaard. De satt bom fast tredje innvendig og benyttet ulovlige midler for å komme seg ut, og dermed fikk Masaya en fortjent klasseløsstriumf etter å ha vist seg som 2011-årgangens beste hoppe.
Som eldre ble Masaya skadet, men etter to år på sidelinjen har hun gjort fine løp til gode tider. Den høykapable hoppa har et beskjedent grunnlag og så lenge helsa holder får vi høre mer om henne i årene som kommer.

Mormor til Masaya, Tibban, gjorde trønder av seg og har sørget for en rekke fine K.L.M-hester for Hilde Solbakken og Sven-Tore Jacobsen.

Økonomi
CALDERA
selges i ti andeler a’ 10 000 kroner.

Månedskostnad er beregnet til 1000 kroner eksklusiv moms. Dette inkluderer alt utenom eventuelle veterinærkostnader, skoning og transport til løp.

Meld din interesse til Gøran Antonsen på 97015118 , eller Thomas Antonsen på +47 97015157.

På kveldstid setter vi pris på at SMS eller en mail til stall-antonsen@live.no benyttes.