Nyheter 24. juli 2017

Bakspor i NM for Lionel

TravKommende helg er Stall Antonsen endelig V75-aktuelle igjen. Lionel og Coktail’s Hangover er håpene, med førstnevnte som den store sjansen.

Etter solide treningsrapporter gjorde Daniel og Gøran helomvending med planene til Lionel. Det ble NM likevel, til manges store glede.
– Jeg har i stor grad latt Lionel ta valgene på hvor og når han skal starte, alt etter hvordan han kjennes ut. Da Daniel ringte og sa at Lionel var klar for nytt løp, hadde jeg derfor ingen betenkeligheter med det, sier Gøran som måtte se at spor 10 ble trukket.
– Helt greit, og mye bedre enn spor langt ute på vingen. Vi har gode rygger fra start og i utgangspunktet tror jeg flere vil være interessert i ryggen til Lionel. På en normal dag må det dreie seg om en brukbar sjanse til å vinne, sier Gøran uten å ville ta ut noen seier på forskudd.

NM12

Med på turen er en annen rød, fin hest. Coktail’s Hangover starter fra spor 12 i Märtha Louises Pokalløp.
– Hesten var bra i kvalifiseringen og kommer til å ha gått frem med løpet. Hjemme i trening virker alt fint, så jeg forventer en sterk innsats. Jeg ser ikke bort i at vi kan overraske om det skulle bli fart i front, sier Gøran.

Gode innsatser
Forrige uke startet vi fire hester, med en andre- og tredjeplass som best.
Destroyer fikk med seg en fin andreplass i karrierens andre start. Måtte åpne tøft for å få tet, og selv om han fikk dempe var det ikke nok krem til å stå imot Jan Kristian Waaler sin årgangstopp Victorio. Ingen skam å tape for den. Destroyer var uansett ikke helt på topp for dagen, så innsatsen var sånn sett veldig bra med drøye 1.14 siste 800 meter.

Nume Vinn var som ventet tung i kroppen. Han slo på galoppen da Cato ba om litt ekstra på oppløpet, men ellers fungerte han fint. Kommer til å gå mye frem med løpet i kroppen.

Lykkje Tveiten startet i et stallmannsløp med Ole Christian Kjenner. Han forsøkte å sende frem utvendig runden fra mål, men da kom galoppen. Kjedelig, hvis ikke er Tveiten på trippelen atter en gang. Etterpå gjorde han et fint løp til fjerde. Formen sitter i. Nye tak!

Mymanyyouare viste absolutt toppform til tredje bak gode hester. Han la inn en 10-runde til slutt og landet på 12,8a, hans nest raskeste tid over 2100 meter. Målet og håpet var å få være med i NM, men dessverre ga ikke tredjeplassen tilstrekkelig med poeng for å komme med.

Mandag (i dag) startet Noir Sun i lunsjen på Bjerke fra bakspor. Havnet sjakk fra start og ble etterpå offer for posisjonskampen. Endte opp med å huke hjul på oppløpet og havnet derfor uten premie. Hesten var bra og hadde nok av krefter på lager. Vi setter en stor strek over dette løpet!

12 starthester
Mymanyyouare
Denne uken blir svært hektisk. Vi tyvstartet som sagt med Noir Sun, ellers byr uken på kjøring alle dager bortsett fra tirsdag. Artig er det også at halvparten av de tolv starthestene stiller med hyggelig vinnersjanse. Får håpe vi klarer å sette et par!
Onsdag, Bjerke:

2 Lykkje Erna (V76-1) var uheldig i debuten da hun huket hjul med konkurrent og var borte på direkten. Etter at hun kom seg løs fikk hun gå 30,8/2000 meter som et hurtigjobb bak feltet. Kjentes veldig fint på det. Skulle det gå i trav er oppgaven spennende. Hoppa har fart. God trippelsjanse, og kan også vinne. Motstanden er dog ganske tøff. Ingen endringer.

9 Julie (V76-1) var ute i samme løp som Lykkje Erna sist og fikk aldri opp farten. Det skyldtes at vi forsøkte skoløs foran, noe som ikke slo heldig ut. Tilbake på normal balanse nå. Hesten mangler fart kontra de beste i feltet og jakter premie.

5 Nume Vinn (V76-3) behøvde definitivt løpet i kroppen sist. Kusken ba om litt ekstra på oppløpet, derav galoppen. Distansen en stor fordel nå, men motstanden er veldig skjerpet. Fremgang og premie må være bra. Ingen endringer.

12 Walentino (V76-7/DD-2) var kanongod på Jarlsberg mot god hester. Samme spor igjen, så ambisjonene sank veldig. En premie må være fint, men en liten trippelsjanse er det om tempoet blir bra underveis. Ingen endringer.

Drammen, torsdag:
3 Alonso Borka (V5-3) har fått en treningsperiode grunnet lite med løp. Det har trolig gjort henne bedre. Er god for å senke seg ned mot 1.30 og skal således regnes med bra vinnersjanse. Ingen endringer.

1 U.S. Snowflake (V5-5/DD-2) satt fast med krefter i sin forrige start og var fin for dagen. Kan løse veldig bra fra start, så klarer hun å beholde innersporet er det snakk om en veldig bra trippelsjanse. Kan vinne. Ingen endringer.

6 Bevis C.N. (V5-5/DD-2) har vist gradvis forbedring og trener fortsatt fint. Vanskelig å passere startraske hester på innsiden, så det blir å finne en posisjon og kjøre til slutt. Håper på en positiv innsats igjen. Ingen endringer.

Fredag, Biri:
3 Ejo Blesa (V65-5) var smellfin comebacket etter behandling. Snorrett på svingene og lynrask fra start. Eneste hun manglet var løpet i kroppen. Nå er det på plass. Står til for tet igjen, og da skal hun regnes med vinnersjanse som en av flere i et åpent løp. Ingen endringer.

14 Mymanyyouare (V65-6) burde startet i NM med den formen han har vist. Nå valgte Biri og DNT å ikke invitere han, så derfor blir det start i stayerløpet mot gode importhester. Fra 60 meter tillegg er han avhengig av litt klaff, men han skal ikke regnes bort i seierskampen. Ingen endringer.

2 Lykkje Tveiten (V4-1) ble det mye rør for sist. Glem det løpet. Kanongod til to seire før det, og nå ble sporet helt perfekt. Usikker på om vi henter en lengde på hurtige Lome Frikk, uansett skal Lykkje Tveiten regnes tidlig på solid form. Ingen endringer.

Lørdag, Biri:
12 Coktail’s Hangover (V75-3) viste fine takter i kvalifiseringen uten å gå helt i kjelleren. Opplevelsen var positiv, og kusken snill som ikke manet unødvendig. Nå blir det et løp bakfra med håp om at favorittene kjører mot hverandre. Da har hesten vist at hun har en bra speed å by på. Vinner ikke løpet, men en finere plassering håper vi på. Ingen endringer.

10 Lionel (V75-6) viste at formen er absolutt på topp da han gikk 1.09,8 siste 1000 meter på Jarlsberg sist etter jevnt tøft tempo hele veien. Nå er distansen 500 meter lengre, noe som bare er en fordel. Lionel er god for en 12-tid på distansen, og da skal det dreie seg om en ok vinnersjanse. Ingen endringer, dvs skoløs og amerikanervogn.