Nyheter 31. desember 2016

Avsluttet med et brak

anieogthomasEt år med både store opp- og nedturer ble avrundet på perfekt vis da Larger Then Life vant årets siste løp her til lands på Bjerkebanen lørdag formiddag.

Gøran hadde satt hesten i topp skikk før årets siste løp, og det var en enkel oppgave for Cato å runde til tet runden fra mål. Fra front forsvarte den tidligere Folkehesten seg bra og sørget for årets tredje seier.

Tidligere i uken leverte Mymanyouare et veldig bra løp i V75 på Momarken. I et rammeløp utenfor var Ånei igjen veldig flink – og kun et forstørret målfoto fra andreplassen. Nume Vinn fortsatte å tjene penger på onsdag ved å bli fjerde på Bjerke, mens Walentino var tilbake i slag da han ble tredje etter en rask spurt til slutt i V75 på Bjerke fredag.
Larger Then Life avrundet altså året med å vinne. Lady Zagara måtte slippe litt fra lederrygg og havnet første utenom premie, og Aharddaysnight fungerte fint – men behøvde definitivt løpet i kroppen.


Resultater i en enkelt uke har svært sjeldent noe å si. Det er hva man sitter igjen med etter årets 52 uker som teller. På 256 starter har Stall Antonsen kjørt inn 5.156.201 kroner. Dette inkluderer Lionel sine 2.848.350 kroner i Frankrike.

Seieren i Prix de Paris er naturligvis årets store høydepunkt. At Lionel skulle slå selveste Bold Eagle var det ikke mange som hadde tro på. Førsteplassen i Prix de l’Atlantique henger også veldig høyt. I Norge var Mymanyyouare sin seier i Per Rakkestads Minneløp ett av de store høydepunktene. Cato fikk vinne V75 på hjemmebane til stor applaus. I februar vant samme hest Sigvart Pettersens minneløp på Bjerke. Dette var to av eier Eirik Djuve sin 29 V75-seiere i år. Vi er stumme av beundring og takker for et strålende samarbeid i året som har gått!
Gøran har fokusert på treningen av det kommende 3-årskullet og har derfor ikke kjørt alt for mange løp i år. Seieren med Nume Vinn på Färjestad henger høyt, det samme kan sies om seieren på Årjäng med King Of Firday. Tredjeplassen til Joe Comet på 1.13,3 i kvalifiseringen til Breeders Course er også noe vi minnes godt. Forhåpentligvis får vi han tilbake på samme nivå neste år!

Gøran kommenterer stallhestene sine:
Alonso Borka: Ikke stor, men har et stort og fint trav. Kjennes ut som hun har viljen til å bli god. Utviklet seg fint hele år og skal være startklar månedsskiftet april-mai. Vi har ambisjoner med henne.

Always A Star: Kom seint i gang, men utviklet seg positivt ganske fort. Fin type hest som er vanskelig å si når er startklar. Jeg innbiller meg at han er tidlig ute, men jeg kommer aldri til å debutere ham før vi kan kjøre med sommersko.

Coktail’s Hangover: Veldig fin type. Utviklet seg positivt siden vi temte henne og under hver eneste kjøretur. Ambisjonene er at hun skal «synes» mot de aller beste. Typen sort etter Coktail Jet som er ordentlig hest, både sterk og speedig.

Destroyer: Kjøpte jeg på stamme og eksteriør. Fin type hest med fint talent. Er stor og det er ikke sikkert den er tidligst ute. Type som kjennes som skal være med i de store årgangsløpene.

Frozen Sun: Stor, fin type som er litt våken. Kjøpt inn fordi jeg synes det er spennende med mor Embakasi. Fortsatt tidlig å si noe om styrker og svakheter, men så langt gjør han som han skal i trening.

Hugo Bäck: Er jeg veldig glad i. Fin type som kom for ett år siden. Gjort alt den skal siden den kom og vel så det. Denne har jeg store ambisjoner med i årgangsløpene.

J.J. Jazz: Kom veldig seint i gang. Er en superfin type som kjennes ut som har det som skal til for å bli en god traver. Er i tillegg klok på den måten at han lærer fort. Jeg liker hesten kjempegodt.

Joe Comet: Har vist fin kapasitet og var uheldig med hovbeinsbrudd før kriteriekvalifiseringen. Under opptrening og ser fin ut. Satser på å starte i februar og vi har Widding-løpet som det første store målet.

Juliano Rags: Er en verdensstjerne rett og slett, som er under opptrening etter skade. Det ser fint ut og han trener på. Satser på at vi får han tilbake og at han kan kombinere løp og avl utover forsommeren.

L.J’S Goodluckchuck: Har vært inne i en vekstperiode og fått det pent. Trener fint igjen nå. Har satt seg bedre i kroppen og vi satser på en bedre 4-årssesongen.

Lady Zagara: En nyttig løpshest som alltid gjør så godt hun kan. Er ikke helt ferdig, men kommer til å tjene fine penger også i 2017 med starthurtighet.

Larger Then Life: Var det mye problemer med i starten av sesongen, mye sykdom. Fått orden på ham nå. Er en del kapasitet i den og jeg tror den vil tjene fine penger til året. Det er fortsatt en del utvikling her. Han har svart godt på variert trening, blant annet på ridebanen.

Lily Bourbon: Stor, fin hoppe etter Coktail Jet som tegner veldig bra. Denne har vi håp om å kjempe i årgangsløpene med i 2018, og hun er til salgs i andeler. Les mer her.

Pique: Stor, fin type som har tatt treningen veldig fint. En hest jeg tror vi skal få mye glede med neste år.

Rive Rodin: Toppstammet sak som kjennes ut som det er endel potensiale i. En jeg har litt forhåpninger til i årgangsløpene.

U.S. Snowflake: Var et stort talent som jeg forventet meg mye av. Har skuffet fælt. Mye trøbbel og skader. Under opptrening igjen og vi får heller satse på at hun får en fin 4-årssesong. Det er mye kapasitet der, men etter sesongen som har vært har hoppa vært en stor skuffelse.

Walentino: Har gjort stort sett alt rett siden han kom i vår trening. Kjennes ut som det er en del utvikling. Håper vi kan kjøre på mye penger neste år, men det er klart det er begrensinger siden han er svenskfødt. Heldigvis bor vi nærme flere svenske baner.