Nyheter 7. august 2017

Årets fjerde V75-seier

JoeCometseierHvor skal vi starte? Forrige uke ble en eneste lang opptur. Sett bort i fra en syk Walentino på lørdag, presterte samtlige hester opp mot sitt beste. Det resulterte i en V75-seier og tre øvrige stallseire.

Året innledet på beste vis da Larger Then Life senket Emir La Brousse i stayerløpet på Klosterskogen. Sesongens første V75-seier var et faktum 7 januar. Siden det har vi stort sett blitt tatt bort av spor, sykdom og galopper på ukas største dag. Stallformen har egentlig vært stabilt god i hele år, men det siste lille ekstra har altså manglet. Lionel har sørget for rampelys både på Åby og Biri, men det er alltid ekstra gøy å vinne med hestene som står på stallen.
Joe Comet viste seg talentfull i fjor da han travet 1.13,3, i livets femte start, i kvalifiseringen til Breeders Course. Kriteriet var et naturlig mål for den fine hesten til Sigmund Aaser og Sven Torper. Formen var på topp og alt lå til rette for en sterk innsats i kvalifiseringen, men på dagen da spor ti ble trukket snublet Joe Comet i luftegården og fikk hovbeinsfraktur. Med det ble det heller seks måneder på sidelinjen for talentet. Comebacket gjorde han i mars, som noe tung i kroppen. Etter å ha lettet litt på treningen kom formen gradvis og han vant to enkle seire på Årjäng og Klosterskogen, før siktet ble rettet mot V75 og Grunndivisjonen. Først i Bergen, der han måtte strykes fordi han ikke var som best i trening, for så å reise til Forus og et veldig overkommelig kval med 40.000 kroner i førstepremie. En seier ville gjøre Joe Comet klar for finale på Bjerke.
Underveis i løpet merket vi tidlig at noe var galt. Joe Comet var helt stingløs, og parkerte 1000 meter fra mål. Turen hjem ble veldig lang. Heldigvis kviknet han til da han kom hjem, og viste at det ene løpet var et engangstilfelle.
Da Holm Holmsens minneløp dukket opp i kalenderen, åpent for 4-åringer med under 100.000 kroner på konto, var ikke Gøran sein å be. Utallige timer ble lagt ned for å ha Joe Comet på topp før løpet som hadde 100.000 kroner til vinneren, krans og en stor pokal til eierne (Momarken er for øvrig helt fantastiske når det kommer til pokaler!).
Femtesporet ble trukket, og Gøran valgte å førstetippe seg selv i fagpressen.
– Det var ikke feil! Jeg visste hva jeg hadde å kjøre med, og da sporet ble fint lå alt til rette for at vi skulle få tet. Derifra skulle det en god hest til for å slå oss, sa Gøran etter den følelsesladde seieren.

Joe Comet vant enkelt på 1.15,3a/2100 meter. Det nevnte kvalet på Forus ble vunnet på 1.16,0. En Joe Comet på fire friske bein hadde med andre ord med stor sannsynlighet endt blant de to i det løpet, og med det gått over grunnlagsgrensen på 100.000 i Holm Holmsens. Trav er marginer, men det er desto mer deilig når man jobber mot et mål og lykkes.
Neste oppgave for Joe Comet er Kronprins Haakons Pokalløp på Drammen kommende lørdag. Der blir det et aldri så lite revansjeoppgjør mot Ferrari B.R….. Hesten som vant Kriteriekvalifiseringen som Joe Comet ble strøket fra. Fra spøk til alvor, fra spor 8 er en premie mer enn nok mot de aller beste 4-åringene i landet. Gøran vant for øvrig dette løpet i 2014 med Lionel.

Tre av hvert slag
PiqueTivo

Uka startet perfekt da lille Tivo sprang inn til enkel seier, nettopp på Drammen Travbane, etter å ha tatt sine to-tre vante pause underveis. Vi skal være såpass ærlige å si at de fleste trenere hadde klart å sele ut Tivo som en vinner, for han er voldsomt god når han tar i. Med ørlite klaff på veien er man på foto i det grunnlaget han befinner seg i nå.
– Jeg har aldri sittet bak en kaldblods som springer så fort som Tivo. Det han har vist i trening er vanskelig å beskrive med ord, det er varmblodsfarter, sier Gøran med siktet innstilt på Bjerke kommende mandag.

3-åringen Pique fulgte opp med en kruttsterk seier på Jarlsberg Travbane fredag kveld. Han svevde ute i tredjesporet hele siste runden, og koblet likevel et sikkert grep oppunder mål. En veldig sterk innsats av en hest som går litt med brekket på og ikke er helt ferdig i kroppen. Den dagen han tar i for fullt hele veien kommer han til å bli en veldig god hest.

Søndag gjorde Mymanyyouare «sin plikt» med å vinne et skreddersydd løp på Sørlandet. Cato kjørte seg tidlig til tet, men fra den posisjonen ble traveren til Eirik Djuve i det piggeste laget og dro unna for egen maskin. En god Ultimate Photo nærmet seg til slutt, men seieren ble kontrollert og sikker. 18.000 kroner var ok betalt, og det som skulle til for å gjøre Mymanyyouare til millionær i karrierens 86 start. Stort, og ikke minst veldig fortjent for en kriger som har gått få av disse løpene i førstespor!

Følgende kan vi si om øvrige starthester forrige uke:
Lykkje Erna trøblet fra start og havnet lengre bak enn de 20 meterne hun var belastet med. Hun gikk etterpå et veldig fint løp og travet seg enkelt opp til hovedfeltet. Som helpigg ble hun dratt ut i angrep på oppløpet, men da begynte hun å sjable med travet. Akkurat som i debuten for oss. Veldig kjedelig, for hun har både fart og styrke i massevis til å hevde seg i grunnlaget.
Neste oppgave blir Guttorm Brekkes pokalløp. Flere av de beste 4-årshoppene starter, så vi sikter oss inn på en fin premie og at løpet skal gjøre henne bedre før kommende oppgaver.

Destroyer fikk ikke overraskende posisjonsproblemer fra sitt tiendespor. For å unngå dødens bakket Gøran seg inn bak i køen. Med favoritten i tet ble det dårlig tempo og nærmest umulig å hente noe til slutt. Likevel stod Destroyer for en meget sterk siste 500 meter. Med den blåseren i kroppen blir det spennende å se hvor han står i 3-årsstjernen på Bjerke kommende onsdag.

Nume Vinn fikk en dårlig start i monteløpet på Jarlsberg, og med stor fart i front ble det vanskelig å hente rømlingene. Han fullførte veldig bra i kulissene med full fart i mål uten å kunne hente penger. Løpet i kroppen er forhåpentligvis nyttig før DNTs 5-årsløp på Drammen lørdag.

Walentino klarte ikke å komme forbi favoritten på startsiden, og fra en tilbaketrukket dødens posisjon ble det tøft for den lille krigeren. Han parkerte runden fra mål, og var ikke seg selv etter løpet. Søndag snørret han. Når vi først skulle få spor i første rekke, var det kjedelig at hesten skulle være syk..

Lykkje Tveiten fikk servert et veldig fint ryggløp av Cato og spurtet inn til en flott andreplass i V75. Vinneren Kaksen var i en egen klasse, så at Tveiten nok en gang fikk maks er vi strålende fornøyd med. Neste oppgave blir  Martin Kolbergs Minneløp på Kala Travpark 19. august.

Blue Sun leverte nok en gang et flott løp etter å ha tapt posisjonskampen innledningsvis. Hun skled frem i andresporet runden fra mål og fikk rygg på favoritten, men i temposkjerpningen tapte hun et par lengder i siste sving. De ble helt avgjørende til slutt. For da speeden til konkurrentene ebbet ut dundret Blue Sun til mål en drøy lengde bak vinneren. Meget positivt, nok en gang av hoppa til Eirik Djuve.

Premiesjanser på lørdag
V75-seier to helger på rad er en fjær i hatten, og noe vi lever lenge på. Kommende helg er premie som seier med samtlige starthester. Forhåpentligvis kan vi hevde oss bedre på Bjerke på onsdag og torsdag.

Onsdag, Bjerke:
3 Rive Rodin (V76-1) er behandlet for hovbyll etter den forrige starten. Gikk da et veldig fint løp fra 40 meter tillegg på Årjäng, men han var litt rullete i travet. Det skal være endret nå. Hesten er bra og er god for å rekordforbedre seg med et par sekunder i autodebuten. Tror på god vinnersjanse. Ingen endringer.

6 Alonso Borka (V76-1) var syk i sin forrige start, så det berømte «løpet i kroppen» uteble. Har trukket spor langt ute og får konsentrere seg om å få en fin posisjon i utvendig par og kjøre til slutt. Da kan hun ende på trippelen om hun er tilbake på topp. Ingen endringer.

7 Larger Then Life (V76-7) er formsterk og ute på favorittdistansen. Selv om sporet er kjedelig og motstanden tøff, tror og håper vi at han ender på trippelen. Planen er skoløs som i de foregående startene.

4 Destroyer (V5-5) ble det meste feil for sist. Han gikk en kjempebra siste 500 meter i et løp med dårlig tempo. I siste sving speedet han ned på 1.09/200 meter. Nå er planen helstengt hodelag – som i de to første løpene – og full kjør fra start. Har respekt for Amazing Dream og Gilbert B.R, men frykter ingen.

Torsdag, Bjerke:
4 U.S. Snowflake vant veldig lett sist etter sein luke. Opp i grunnlag betyr skjerpet motstand, men hun virker så fin at vi tror hun ender på trippelen igjen. På forhånd ser det ut som det blir fart i løpet, så vi tar opp og kjører til slutt. Ingen endringer.

Lørdag, Drammen:
11 Coktail’s Hangover (V75-2) var uheldig med en dårlig rygg i Märtha-finalen og en drøy siste sving. Hesten var egentlig bra uten å få ei krone for det. Nok en gang et dårlig spor, så vi ligger lavt selv om motstanden på papiret er litt billigere enn sist. På en annen side tror vi ikke det skiller så mye på de beste og nest beste i årgangen. Premie er fint. Endrer fra kikkerthodelag til helstengt hodelag, som i kvalet til Märtha.

3 Lykkje Erna (V75-3) har gjort to fine løp i vår regi uten å sette prikken over i’en. Blir vanskelig å yppe seg mot de aller beste 4-årshoppene i landet, men hun trener såpass fint at vi ikke blir overrasket om hun kjemper langt fremme fra et fint spor. Distansen er neppe noen ulempe. Ingen endringer.

8 Joe Comet (V75-4) er i toppform og går helt sikkert frem med løpet han fikk i kroppen på lørdag. Fra spor åtte er det uansett ikke noe annet enn å henge med til en premie som er håpet. Grunnen til at han starter her er for å få en pekepinn på hvor han står mot de beste i årgangen. Ingen endringer.

6 Nume Vinn (V75-6) har oppadgående form og gjorde faktisk en fin sisterunde i monteløpet sist. Nå er mostanden tøff, så en sistepremie vil være en som en seier. Ingen endringer.