Nyheter 8. januar 2017

Åpnet med V75-seier

seiersgledeUnder fjoråret hadde Gøran få deltakere i V75. Derfor smakte lørdagens seier i Skien ekstra godt. Nå gleder vi oss til en nye uke.

For å sitere Gøran: «Det er så 2016 å snakke om 2016». Derfor har vi allerede rettet blikket fremover mot neste uke, men før det tar vi oss friheten til å oppsummere forrige uke:
Onsdag: Noir Sun var nok en gang utrolig god, uten å få vinne. At den nyblivende femåringen fortsatt står uten seier for oss, er kun tilfeldigheter. Vi leter nye løp og satser på at hesten til Eirik Djuve snart får sin fortjente seier.

Fredag: Nume Vinn travet utvendig storfavoritten Kolbu Jonatan, og fullførte på nytt på strålende vis. Denne gangen ble det ikke seier, men en meget respektabel tredjeplass. 84.777 kroner innkjørt på fem starter er vi, og spesielt eier Cato, strålende fornøyd med.
Lady Zagara ble for en gangs skyld ikke fyrt av fra start. Et fint løp i køen resulterte i en grei tredjeplass for hoppa til Normann Hansen. Vi trener på og håper at hun snart skal ta seg skikkelig ut.

Lørdag: Flott V75-seier til Larger Then Life. Hesten har tatt store steg etter at han ble frisk, og endelig viser han det Gøran hele tiden har ment at bor i ham. Det er veldig kjedelig at det tok så lang tid å få ham frisk og rask, sånn at Folkehest-perioden stort sett bestod av skuffelser. Forståelig nok var interessen fra de 1000 eierne laber når det gjaldt å kjøpe tilbake hesten. Derfor var det kjekt, sett i ettertid, at Cato gikk bak alles rygg og sørget for at vi fikk beholde vallaken.
Takket være godt stell og alternativ trening fra oppasser Elin, har Larger Then Life slått ut i full blomst etter auksjonen. På tre starter har han nå tjent 89.000 kroner! Det er ikke uten grunn at man sier trav består av opp- og nedturer.


Walentino fikk alt sydd opp i sitt løp, men da Gøran dro proppene var det ikke noe svar å få. Grunnen er at den følsomme vallaken fikk på seg sko – det endte med at han var bortpå seg underveis og vegret seg å ta i for fullt. Akkurat det samme opplevde vi da han travet dødens på Momarken i desember. Når en hest ikke presterer som ønsket, er det alltid en god følelse å ha kontroll på hvorfor. I de fleste tilfeller har man nemlig ikke det. Walentino starter i et meget billig sprintløp på Momarken tirsdag, og om banen tillater det ryker skoa. Da skal den som skal slå ham være god!

Ånei feilet på startsiden og havnet sist. I et løp med ganske dårlig tempo ble det langt frem, og med rygger som ikke gikk fremover underveis måtte hoppa legge noen speeder underveis for å tette. Cato angret i ettertid på at han ikke sjanset på å kjøre innvendig, men kjørt er kjørt. Vi tar nye tak.

Ny uke med forsterket lag
Gøran, Tormod og Stine er godt i gang med å finslipe de flotte 3-åringene våre før en utrolig spennende sesong. Denne uken blir teamet forsterket med Torunn Fjellhaug fra Gjøvik. Hun kommer med gode referanser fra Team «Buller’n», og vi ser frem til å få en ny dyktig stallansatt på laget.

Tirsdag starter som nevnt Walentino på Momarken. Billig lag, bra spor og skoløs. Vi kan nesten ikke skjønne hvordan han skal få tapt. Vel, nå skal det som kjent kjøres først – men vi må innerømme at vi blir skuffet om han taper et sånt løp.

Onsdag starter Mymanyyouare fra et trist tiendespor på Bjerke. Fra et fint spor kunne vi meldt om god seierstro, for motstanden er overkommelig med tanke på hvor fint hesten har trent. Nå blir det mer sjanseartet. Verdt en gardering!

Fredag skal Noir Sun forsøke seg på Biri. Trakk på nytt et forferdelig kjedelig tiendespor, og med Intrepid Ibex i fremspor blir det vel å kjøre etter andreplassen så lenge den går i trav. Vi har dog ikke gitt opp på forhånd! Noir Sun er en naturlig garderinghest da resten av motstanden skal være grei skuring.