Nyheter 7. mai 2017

Allerede passert fjorårets innkjørt!

AlonsoBorkaSeier
Årets fire første måneder har gått over all forventning. Denne uken passerte vi 40 trippelplasser inneværende sesong. Til sammenligning hadde vi 68 i hele fjor!

Slik blir det naturligvis penger av. På årets 87 starter så langt har Stall Antonsen kjørt inn 562.424 kroner til hesteeierne. Det er et latterlig bra tall med tanke på at vi under hele fjoråret kun kjørte inn 476.647 kroner. Selvfølgelig er det en grunn til det, og en vesentlig sammenheng mellom tallene. Fjorårets 3-åringer havnet på skadelisten en etter en. Den beste av de måtte dessuten avlives med avrevet gaffelbånd. Gøran foretok en strategisk ending av kurs, med mål om å slå fryktelig sterkt tilbake i år. Trening av 2-åringene ble satt i fokus og Cato fikk ansvaret for løpskjøringen. Nå kan vi endelig se resultat av den enorme jobben som ble lagt ned. Og det fine er; Vi er så vidt i gang og har flere fine hester som kommer ut utover i sesongen!
Merk: Lionel står i trening hos Daniel Redén og har ingenting med vår trenerstatistikk å gjøre.

Den første uken i mai ble meget god. Syv starthester resulterte i to seire, tre andre- og en tredjeplass. Samt en galopp på oppløpet som mest sannsynlig snøt oss for ytterligere en seier.
Blue Sun debuterte med andreplass på Magnor mandag da hun travet 20,8/2000 meter. En god tid på en bane som ikke er spesielt rask. Hun klippet svingene som ei dronning og oppførte seg eksemplarisk hele dagen. Vi matcher henne fint videre og satser på fremgang med løpet i kroppen.

Gardin Trappa fikk et fint løp til tredjeplass på tirsdag. Cato mente selv at han var litt «feig» i styringen fordi han hadde mer fokus på å kjøre i trav enn å utfordre om seier. «Trappa» har galoppert bort nok penger i karrieren, så vi går god for den! På ti starter for oss har hoppa travet inn 63.500 kroner. Og da skal man ta med at hun hoppet i mål som vinner i debuten…

Lykkje Tveiten
fortsetter å levere utrolig fine løp for oss. Kjempet strålende til nok en andreplass på Bjerke onsdag. Karrierens syvende! Like mange tredjeplasser har han, så vi håper at eier Edvard Lindalen endelig kan få seieren sin snart. Tiden 1.26,8a/1609 meter var dessuten rekord med to sekunder, meget sterkt med tanke på at han måtte trave tredjespor nesten 700 meter.

Joe Comet viste at den overlegne seieren på Årjäng ikke var noen bløff. Han smadret konkurrentene fra dødens på Klosterskogen torsdag og vant helt ukjørt på 1.15,9/1700 meter. «Joey» er en type som ikke gjør mer enn han må, og spesielt sterk er innsatsen siden han må gå med sko grunnet lite hov etter hovbyllen. Hesten til «Stall Hold i Hatten» kommer til å springe styggfort til sommeren når vi får dratt av skoa og satt på amerikanervogn. Fortjent og veldig gøy for tålmodige eiere!

Walentino kom til start på Årjäng søndag etter å ha fått hentet seg inn etter en periode med tette løp. Gøran kjørte drømmeløpet og dro i angrep på siste bortre, men «Walle» stivnet like før mål slik at det ble med en andreplass. Selv med sko på høvene, noe han er en del meter dårligere på, smalt han til med ny rekord 13,4/1609. Nå har den superhyggelige vallaken både vunnet løp og pyntet på rekorden hos oss, noe vi er stolt over. Eierne «Stall Vi Tre AB» fra Gävle hadde selvfølgelig tatt den 4-5 timer lange turen for å se hesten sin. Slike ivrige eiere setter vi utrolig stor pris på!

Alonso Borka har vi forsøkt å selge i ett år uten å få respons. På Årjäng søndag travet hun 1.32,5 som helt ukjørt. Det gjør henne til den raskeste 3-års kaldblodshoppa i år. I karrierens andre start!. Vi er veldig imponert over hesten, spesielt siden hun var urolig og nervøs før løpet. Banen var heller ikke helt optimal grunnet kraftig regnskyll, men all honnør til banefolkene som sørget for en fast og fin bane.

LYST TIL Å BLI HESTEEIER?  Lily Bourbon selges ut i andeler

J.J. Jazz fikk debutere på Årjäng. Han var kjempeflink fra start og kjørte seg til i rygg leder, men inn i første sving feilet hesten foran. Da ble Jazz usikker og tok til galoppen. Han var igjen dyktig som kom seg ned relativt raskt og oppførte seg fantastisk fint i feltet. Gøran dro på med full tank rundt siste sving og var helt sikker på å vinne, men da han snakket litt ekstra til Jazz slo han over i galopp som helpigg. Oppløpsgalopp betyr disk. Til neste start blir det litt tyngre balanse foran. Et lite skår i gleden på tampen av en fantastisk uke, men det fine er at hesten viste veldig fin kapasitet. Vintertreningen har virkelig gitt resultater!Seiersmil

Hjemmebane og V75
Det er tidlig på’n neste uke. Allerede kl.11:40 mandag skal første stallhest i ilden.

4 U.S. Snowflake (V5-2) har levert to solide løp i år og står ovenfor en fin oppgave igjen. For tredje gang i år har hun fjerdespor bak bilen! Vi tester henne i amerikanervogn denne gangen og forventer at hun kjemper om seieren, selv med en så god 3-åring som Scar i feltet.

Tirsdag, Momarken:
2 Lady Zagara (V65-2) var nærme å gjøre det helt store i Oaks-bonusen sist. Står ikke i nærheten av like gode hester på startstreken her, så vi regner med at hun ender langt fremme fra et perfekt spor med en meget dyktig kusk i vogna.

15 Ånei (V65-3) har en blytung oppgave fra 40 meter tillegg i monteløpet. Jakter premie.

1 Ejo Blesa (V65-4/V5-1) var klin overlegen i debuten for oss. Hun har tatt løpet fint og levert sterkt i trening. Nylig testet vi draskylapper, noe hun svarte voldsomt på. Ned et oppløp gikk det i 24-fart. Hesten var litt lur fra start sist og kan havne vondt på det om de kommer raskt utenifra. En av flere i et åpent løp.

6 Noir Sun (V65-5/V5-2/DD-1) var veldig god bak en umulig Darling Nikki sist. Støter på flere hester med V75-klasse nå og håpet må være at de kjører om posisjonene fra start. Da kan Noir Sun avslutte meget sterkt. Aktuell om man garderer løpet.

10 Lykkje Tveiten (V65-6/V5-3/DD-2) fikk tiendespor på sprint nok en gang. Motstanden denne gangen er betydelig enklere enn på Bjerke på onsdag, så vi forventer en sterk innsats. Seieren kan komme nå. Må på alle bonger!

Lørdag, Biri:
Joe Comet skal ut i grunndivisjonen kval 1. Vi er spent på hvordan han står seg mot disse konkurrentene, og hvordan det går med Cato som kusk! Gøran pådro seg en liten utelukkelse i Olympiatravet (var verdt det!) som holder ham ute fra 13 april til 26 april.

Mymanyyouare viste panserform i kulissene på Åby og skal ut mot Eliten. Spor og motstand avgjør mye.